ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

100 χρόνια ΕΜΕ – 2018 έτος Μαθηματικών: Ένας αρχικός απολογισμός για τα προεόρτια ή τελικά για το... τίποτα;

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου


Περιεχόμενα
I. Εισαγωγικά
II. 2017, έτος προετοιμασίας τελικά για το... τίποτα;
III. Η αδιαφανής διανομή της “πίτας” των επιτροπών  για τα 100 χρόνια της ΕΜΕ λειτουργεί, όπως αναμένεται, αδιαφανώς και αντιπαραγωγικά
Υστερόγραφο


I. Εισαγωγικά

Ένα τρίμηνο πριν αρχίσει η “αντίστροφη” μέτρηση, το 2018 όταν συμπληρώνονται “100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΜΕ” και θα γιορταστεί ως έτος μαθηματικών, εκτιμήσαμε πως είναι το κατάλληλο διάστημα για έναν έγκαιρο απολογισμό του τι συντελέστηκε σε επίπεδο προετοιμασίας των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν το 2018.

Από την πλευρά μας, ως μέλη της ΕΜΕ,  έγκαιρα τον Απρίλη 2017 υποβάλαμε πρόταση για να διευκολυνθεί και σε επίπεδο συντονισμού η διοργάνωση των εκδηλώσεων (το 2018) για τα 100 χρόνια της ΕΜΕ (αρ. πρωτ 172/27-4-2017). Η πρότασή μας (των Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου και Δήμου Βαρόπουλου, μελών της ΕΜΕ) είχε τίτλο: “2018:   ΕΤΟΣ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ "Τα Μαθηματικά είναι  παντού" Μια πρόταση για να είναι το 2018 έτος μαθηματικών, Ένα παράθυρο στον σύγχρονο κόσμο, όπου τα μαθηματικά έχουν κύριο ρόλο και κοινωνική ευθύνηκαι αναρτήθηκε (18/6/2017)[1] στο blog «Μαθηματικά Τετράδια», για όσους θελήσουν να διαμορφώσουν ιδίαν αντίληψη.


Στη συνεδρίαση του ΔΣ (16/6/2017) διαπιστώσαμε τον τεμαχισμό της πρότασής μας, αναλυτικά περιγράφεται στην ανάρτησή μας[2]  στην ενότητα, Η αποθέωση του “κόψε/ράψε που παρήγαγε τον «οδηγό για την επέτειο των 100 χρόνων»”.

Στη συνέχεια αποσύραμε την πρότασή μας μια και ο συντονισμός αποδείχτηκε είδος εν ανεπάρκεια για την ΕΜΕ και η πρότασή μας που στόχευε στο συντονισμό των εκδηλώσεων και στην κινητοποίηση των μελών της ΕΜΕ, για τα «100 χρόνια ΕΜΕ – 2018 έτος Μαθηματικών», μετά από απόφαση του ΔΣ (16/6/17), κατέληξε να ανατραπεί για να “γεννηθεί” ένας… οδικός χάρτης που, ένα τρίμηνο μετά Σεπτέμβρης 2017, που έχει καταλήξει σε άθροισμα εκδηλώσεων, “σχέδια επί χάρτου, για την ώρα.

Μάλιστα, είναι πλέον προφανές και λίγο πολύ δύσκολα αναστρέψιμο ότι διά των διαδικασιών που ακολουθούνται και της σιωπής που σκεπάζει τα περί των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων για το 2018 έχει αλλάξει το “κέντρο βάρους”...

Με δυο λόγια, ενώ για μας κεντρικό ζήτημα ήταν η κινητοποίηση των μελών της ΕΜΕ και των συναδέλφων μαθηματικών σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και σε όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες  και η υποβολή προτάσεων από όσους ομαδικά ή ατομικά είχαν τη διάθεση να προσφέρουν και τελικά μέσα από την (ανοιχτή) 7μελή συντονιστική επιτροπή οι προτάσεις, τους, μετά από διάλογο με τη μαθηματική κοινότητα, θα αξιολογούνταν δημόσια ως προς την υλοποιησιμότητά και σε συνδυασμό μετά από σύνθεση θα προτείνονταν προς έγκριση στο ΔΣ με όλα τα στοιχεία που θα εξασφάλιζαν τη βιωσιμότητα τους έγκαιρα και αποτελεσματικά και κυρίως με την κινητοποίηση των συνάδελφων μαζικοποιώντας την ΕΜΕ, δημοκρατικά και με διαφάνεια.

Αντί όλων αυτών τι ακριβώς έγινε στην πραγματικότητα;


II. 2017, έτος προετοιμασίας τελικά για το... τίποτα;

Η 1η αναφορά στο ζήτημα των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) εντοπίζεται στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ στις 31-10-2016[3] όταν πριν ένα χρόνο το ΔΣ αποφάσισε και εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συμπλήρωση το 2018, των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)[4].

Μέσα σε ένα χρόνο, λοιπόν, η επόμενη αναφορά στο θέμα, η 2(!!!) στη σειρά, ήταν στις 16-6-2017[5] μια αναγγελία ορισμού επιτροπών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της ΕΜΕ.

Η διαδικασία που μέχρι τώρα ακολουθείται από το ΔΣ παραγκωνίζει τα μέλη της ΕΜΕ και δεν τα κινητοποιεί. Για την ώρα το ΔΣ και διά των επιτροπών 3 μήνες μετά τον ορισμό τους και ένα χρόνο από την 1η αναγγελία της συμπλήρωσης “100 χρόνων το 2018 από την ίδρυση της ΕΜΕ” λειτουργεί σε συνθήκες αδιαφάνειας με “εθελοντική προσφορά κατ’ ανάθεση επιλεκτικά και με αδιαφανή κριτήρια...


Πρόσφατα, η «προκήρυξη διαγωνισμού λογότυπου και αφίσας για τα 100 χρόνια της ΕΜΕ»[6], που ανακοινώθηκε (15/9/2017[7]) στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ, θεωρώ πως επιβεβαιώνει την εκτίμησή μου για αδιαφάνεια και, ενισχυτικά προς τούτο, παραθέτω ενδεικτικά, δυο παρατηρήσεις για την ανακοίνωση:

1η παρατήρηση:
Σχετικά με την αναφορά:
Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά το 33ο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας στα Χανιά, μέσω του τότε Υπουργού κ. Ν. Φίλη, «αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της καλλιέργειας της μαθηματικής επιστήμης στην εκπαίδευση και στην κοινωνία και με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΜΕ ανακοίνωσε ότι θα ανακηρύξει το 2018 ως έτος μαθηματικών».

Αυτή η ετεροχρονισμένη αναφορά στον πρ. Υπουργό Παιδείας παραβλέπει ότι ο κ. Φίλης έκανε την εν λόγω ανακοίνωση την ίδια μέρα που ουσιαστικά έπαψε να είναι Υπουργός Παιδείας. Άρα, η αναφορά είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Άλλωστε ο νέος Υπουργός Παιδείας έχει ήδη εύλογο χρόνο στο Υπουργείο και ανήκει σε αυτόν το προνόμιο - υποχρέωση να ανακηρύξει δικαιολογημένα, και μετά από αίτημα του ΔΣ της ΕΜΕ, το έτος 2018, έτος μαθηματικών.

Άρα μπορούμε να αποδώσουμε σε ολιγωρία του πυρήνα της κεντρικής επιτροπής εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της ΕΜΕ” (7μελής επιτροπή από μέλη του ΔΣ) το γεγονός πως το Σεπτέμβρη του 2017 δεν έχει ήδη ανακηρυχθεί με απόφαση του Υπουργού Παιδείας το 2018, έτος μαθηματικών!!!
Δεν πειράζει... και το 2019 να ανακηρυχθεί έτος μαθηματικών ή το 2020 που είναι και “στρογγυλός” αριθμός... καλά είναι!!! Και γιορτάζουμε τότε τα 101 ή τα 102 χρόνια από την ίδρυση της ΕΜΕ...

Εκτιμώ, όμως, πως δεν πρόκειται απλά για αδιαφορία και ολιγωρία στη λογική “η καρέκλα στο ΔΣ να είναι καλά για να κυλήσει η διετία (2017-2019)” αλλά κυρίως γιατί θέλουν να σπαταληθεί μια ιστορική ευκαιρία η ΕΜΕ να (επανα)συσπειρώσει και να κινητοποιήσει, μέσα από διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, όλους όσους κατά καιρούς απομακρύνθηκαν με τις γνωστές αλήστου μνήμης καθεστωτικές πρακτικές της 30ετίας, που προηγήθηκε.  

2η παρατήρηση:
Σχετικά με την αναφορά:
Οι προτάσεις θα πρέπει να σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή στο info@hms.gr μέχρι 30  Νοεμβρίου 2017 με την ένδειξη «100 χρόνια ΕΜΕ –διαγωνισμός αφίσας». Οι τρεις καλύτερες αφίσες – λογότυπα θα βραβευθούν σε ειδική τελετή και θα πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις και τα έντυπα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Η παραπάνω αναφορά με τις συνδηλώσεις της είναι η απόδειξη της αδιαφάνειας που επικρατεί ακόμη και στις αποφάσεις του ΔΣ που τηρούν τα προσχήματα.
Αρχικά, η διεύθυνση info@hms.gr  είναι η γνωστή “μαύρη τρύπα” της ΕΜΕ.
Δεν γνωρίζουν, λοιπόν, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ποιος θα παραλάβει τη συμμετοχή τους και πως αυτή θα διεκπεραιωθεί στη συνέχεια.
Και μη βιαστείτε να απαντήσετε πως δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ή ότι κάποιος παραλαμβάνει και διακινεί ό,τι φθάνει σε αυτό το e-mail…
Γιατί αυτό δεν αρκεί και κυρίως δεν σημαίνει και διαφάνεια.


Διαφάνεια στην περίπτωση του διαγωνισμού λογότυπου και αφίσας σημαίνει να ανακοινωθεί ποιος παραλαμβάνει τη συμμετοχή τους και ποια διαδικασία ακολουθείται στη συνέχεια και οπωσδήποτε ποια είναι η επιτροπή που θα κρίνει και τι ακριβώς θα κρίνει...
Η λογική του στέλνεις τη συμμετοχή σου, την οποία κάποιος θα την παραλάβει, από κάποια επιτροπή θα κριθεί με αδιαφανή κριτήρια και ότι θα δοθούν και βραβεία έτσι γενικά και αόριστα δεν αρκεί και κυρίως δεν σημαίνει και διαφάνεια.

Και επειδή κινητοποίηση δεν σημαίνει απλά να στέλνεις κάτι σε έναν διαγωνισμό λογότυπου και αφίσας.
Κινητοποίηση και συμμετοχή προκαλείται όταν, για παράδειγμα, η ανακοίνωση διαχέεται, παντού...
Για την ώρα μόνο στην ιστοσελίδα υπάρχει...

Κινητοποίηση και συμμετοχή σημαίνει, όταν για παράδειγμα, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής συμμετοχών, οι προτάσεις να μπουν σε δημόσια συζήτηση να πουν και οι συνάδελφοι τη γνώμη τους, να τις ακούσει η επιτροπή κρίσης και να κρίνει. Και γιατί όχι, για τη σειρά επιτυχίας να προκληθεί δημόσια ψηφοφορία ανάμεσα σε 6 ή 9 αφίσες για να βρεθούν οι 3 καλύτερες μεταξύ των πολύ καλών συμμετοχών.
Και όλα αυτά πρέπει να “τρέξουν” μέσα σε ένα μήνα το πολύ, μέσα στο Δεκέμβρη του 2017!
Θέλει πολύ δουλειά, λοιπόν, η διαφάνεια ΚΑΙ δεν φθάνει η “εθελοντική προσφορά κατ’ ανάθεση επιλεκτικά και με αδιαφανή κριτήρια... για να την κατακτήσουμε.

Έγινα κατανοητή ή σας κούρασα;


III. Η αδιαφανής διανομή της “πίτας” των επιτροπών  για τα 100 χρόνια της ΕΜΕ λειτουργεί, όπως αναμένεται, αδιαφανώς και αντιπαραγωγικά

Επιπλέον, εκτός του ότι, όπως προαναφέραμε, έχει αλλάξει το “κέντρο βάρους”, στη διαμόρφωση του κλίματος σιωπής, που σκεπάζει τα περί των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων για το 2018, συμβάλλει και η μεθόδευση ορισμού επιτροπών εκδηλώσεων (16-6-2017) για τα 100 χρόνια της ΕΜΕ, στην οποία και αναφερθήκαμε στην ανάρτησή μας (7/7/2017)[8], αναλυτικά στην ενότητα: «Γ. Η “πίτα” των επιτροπών μοιράστηκε όπως “έπρεπε” άνισα, αντικαταστατικά, με αδιαφάνεια και χωρίς ανακοινωμένα (ή μη ανακοινωμένα) κριτήρια...».

Επανερχόμαστε σήμερα στα ερωτήματα που θέσαμε, ενώ διήλθε σχεδόν ένα τρίμηνο από τότε, η “απάντηση” είναι πως ο ρόλος των μελών της ΕΜΕ (ταμειακά τακτοποιημένων και μη) είναι διακοσμητικός και στην καλύτερη μόνο σαν κοινό στις εκδηλώσεις χωρίς να συμμετέχει, χωρίς να κινητοποιείται και χωρίς να προσφέρει. Είναι προφανές πως ο χρόνος προετοιμασίας περιορίζεται δραστικά σε ένα 3μηνο μόνο (Οκτώβρη - Δεκέμβρη 2017) γιατί  από το Γενάρη του 2018 θα πρέπει να έχει κοινοποιηθεί το σύνολο των μελών της μαθηματικής κοινότητας και όχι μόνο σαν θεατές/ακροατές και παρατηρητές των δρώμενων...

Επαναλαμβάνω, λοιπόν τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις:
Επεσήμανα (7/7/2017) ότι: Πάντως, μην ανησυχείτε... η επεξεργασία των (ανακοινωμένων) στοιχείων κατέδειξε ότι η “πίτα” των επιτροπών μοιράστηκε όπως “έπρεπε” άνισα, αντικαταστατικά, με αδιαφάνεια και χωρίς ανακοινωμένα (ή μη ανακοινωμένα) κριτήρια... .[9]

Και εξακολουθώ να σας ερωτώ:
Σε ποιες δημόσιες ενέργειες προέβησαν οι εν λόγω επιτροπές και ποια αποτελέσματα πέτυχαν για την ώρα και με ποιες διαδικασίες κινητοποίησαν τα μέλη της ΕΜΕ;
Η απάντηση είναι σε καμιά ενέργεια… Σωστά;
Ή κάτι μου ξέφυγε;

Επισημαίνω πως μετά την επεξεργασία των στοιχείων που ανακοινώθηκαν (σελ. 9) στην “Ενημέρωση” (2017, Μάιος-Ιούνιος)[10] αποδεικνύεται πως οι ορισθέντες (απόφαση ΔΣ στις 16/6/2017) εντός και εκτός ΔΣ παράγουν υποπολλαπλάσιο(!!!) έργο αναλογικά με την εμπλοκή τους.
Η αναλογία των ορισθέντων προς το σύνολο των μελών της ΕΜΕ (ενεργών και μη) είναι 28 στα 12.000 μέλη!!!
Προφανές είναι πως και με... κλήρωση να όριζαν στις επιτροπές 120 άτομα (το 1% μόνο του συνόλου) θα είχαν εξασφαλίσει και μαζικότητα και κινητοποίηση και έσοδα από τις συνδρομές τους στην ΕΜΕ και φυσικά θα συγκεντρώνονταν και πληθώρα νέων ιδεών.
Όμως, τις (κάθε λογής) επιτροπές τις διαχειρίζεστε ως θέσεις εξουσίας και διαμοιράζονται με ατομικές προσκλήσεις αδιαφανώς χωρίς ανακοινωμένα κριτήρια και με βάση την “εμπειρία” τους που αποκτάται στου “κασίδη το κεφάλι” και διά των αλλεπάλληλων αδιαφανών αναθέσεων.

Συνοψίζοντας, από τα 12 μέλη του ΔΣ που εμπλέκονται συμμετέχουν: 1 μέλος του ΔΣ με 5 συμμετοχές(!!!) στις 8 (+1) επιτροπές εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της ΕΜΕ,
1 μέλος του ΔΣ με 4 συμμετοχές,
3 μέλη του ΔΣ με 3 συμμετοχές,
6 μέλη του ΔΣ με 2 συμμετοχές και
1 ακόμη μέλος του ΔΣ με 1 συμμετοχή.
Τα 2 μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής συμμετέχουν με 1 συμμετοχή έκαστο.
Εκτός των μελών του ΔΣ-ΕΕ ενώ δεν έχει ανακοινωθεί δημόσια πρόσκληση στα μέλη της ΕΜΕ (ενεργά και μη) να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και αφού καταστούν ενεργά να εμπλακούν στις επιτροπές ώστε να υπάρξει και διαφάνεια και μαζικοποίηση,  ενεπλάκησαν διά της επιλογής τους από τις παρατάξεις οι “εκλεκτοί” που επελέγησαν αδιαφανώς και αντικαταστατικά. Συνολικά 14 στους 28 συμμετέχοντες, με 2 από αυτούς με 2 συμμετοχές έκαστος και οι υπόλοιποι με 1 συμμετοχή έκαστος. Μάλιστα φαίνεται πως αποδίδουν κάτι λιγότερο από τις “καρέκλες” μία ή δύο(!!!) που αριστίνδην κατέλαβαν.


Αναλυτικά (και απολογιστικά) οι 8 επιτροπές (που αναφέρονται στην απόφαση του ΔΣ 16/6/17[11])

Επιτροπή Χορηγιών, 4μελής όλοι μέλη του ΔΣ (καμιά ενημέρωση, καμιά κινητοποίηση των μελών της ΕΜΕ, καμιά δημόσια πρόσκληση στη μαθηματική κοινότητα για συμμετοχή και κινητοποίηση)
Επιτροπή συνεργασίας με τα πανεπιστήμια, 6μελής εκ των οποίων 5 μέλη του ΔΣ και 1 της ΕΕ (καμιά ενημέρωση, καμιά κινητοποίηση των μελών της ΕΜΕ, καμιά δημόσια πρόσκληση στη μαθηματική κοινότητα για συμμετοχή και κινητοποίηση)
Επιτροπή συνεργασίας με Επιστημονικές ενώσεις και κοινωνικούς φορείς, 5μελής εκ των οποίων 4 μέλη του ΔΣ και 1 εκτός του ΔΣ-ΕΕ (καμιά ενημέρωση, καμιά κινητοποίηση των μελών της ΕΜΕ, καμιά δημόσια πρόσκληση στη μαθηματική κοινότητα για συμμετοχή και κινητοποίηση)
Επιτροπή ενημέρωσης και συνεργασίας με τα σχολεία, 11μελής εκ των οποίων 3 μέλη του ΔΣ, 1 μέλος της ΕΕ και 7 εκτός του ΔΣ-ΕΕ (καμιά ενημέρωση, καμιά κινητοποίηση των μελών της ΕΜΕ, καμιά δημόσια πρόσκληση στη μαθηματική κοινότητα για συμμετοχή και κινητοποίηση)
Επιτροπή παραγωγής υλικού προβολής, ενημέρωσης και διαφήμισης, 7μελής εκ των οποίων 4 μέλη του ΔΣ και 3 εκτός του ΔΣ-ΕΕ (καμιά ενημέρωση, καμιά κινητοποίηση των μελών της ΕΜΕ, καμιά δημόσια πρόσκληση στη μαθηματική κοινότητα για συμμετοχή και κινητοποίηση)
Επιτροπή Σεμιναρίων, 3μελής εκ των οποίων 3 μέλη του ΔΣ  (καμιά ενημέρωση, καμιά κινητοποίηση των μελών της ΕΜΕ, καμιά δημόσια πρόσκληση στη μαθηματική κοινότητα)

Ειδικότερες αναφορές σε δύο από τις επιτροπές:
Επιτροπή συνεργασίας επιστημονικούς φορείς του εξωτερικού, (επιτροπή Παιδείας του ΟΟΣΑ, ΕΜΣ, Ευρωπαϊκοί θεσμοί), μονομελής εκτός του ΔΣ-ΕΕ  (καμιά ενημέρωση, καμιά κινητοποίηση των μελών της ΕΜΕ, καμιά δημόσια πρόσκληση στη μαθηματική κοινότητα)
Επιπλέον επισημαίνουμε το “παράδοξον του συντονιστή” και περιμένουμε να επιλυθεί…: Σε επιτροπή μονομελή της ΕΜΕ να δηλωθεί συντονιστής  χωρίς άλλα μέλη!!!
Εκτός αν... συντονίσει τον ΟΟΣΑ με την ΕΜΕ!!!
Και με την ευκαιρία για να διευκολύνουμε σας ενημερώνουμε (πρώτιστα το ΔΣ της ΕΜΕ) ότι κυκλοφορεί μεταφρασμένη στα ελληνικά η ενδιάμεση έκθεση του ΟΟΣΑ (2017)[12] –μια από τα ίδια, βέβαια… Έτσι για να ξέρουμε τι κουβεντιάζουμε και με ποιους και ποιες δεσμεύσεις (;;;) θα αναληφθούν, αν πάμε γυρεύοντας…

Επιτροπή για την αναβάθμιση του ιστοχώρου της ΕΜΕ, 5μελής εκ των οποίων 1 μέλος του ΔΣ και 4 εκτός του ΔΣ-ΕΕ και, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, μια ομάδα ΕΜΠ (καμιά ενημέρωση, καμιά κινητοποίηση των μελών της ΕΜΕ, καμιά δημόσια πρόσκληση στη μαθηματική κοινότητα για συμμετοχή και κινητοποίηση)
Με δυο λόγια καμιά αναβάθμιση δεν έγινε αντιληπτή εδώ έξω”. Εκτός αν θεωρήσουμε... αναβάθμιση το γεγονός πως... παραδοσιακά “έπεσε” η ιστοσελίδα της ΕΜΕ, για 25 μέρες τον Αύγουστο (του 2017) και το ότι αναρτήθηκε ετεροχρονισμένα η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 1/9/2017 ενώ για την επικείμενη συνεδρίαση στις 29/9/2017 έχει παραβιαστεί το άρθρο 18 του καταστατικού που προβλέπει να στέλνεται 6 μέρες πριν η ημερήσια διάταξη.
Και μην σπεύσετε να απαντήσετε ότι διακινείται ηλεκτρονικά εντός των... κόλπων του ΔΣ άρα δεν παραβιάζεται το καταστατικό γιατί αυτά τα επιχειρήματα” τα ακούσαμε πλειστάκις επί 30 χρόνια και μας κούρασαν!!!!

Όταν, λοιπόν, ανακοινώνεται 5μελής επιτροπή για την αναβάθμιση του ιστοχώρου ας φροντίζουν να μην επιβεβαιώνουν συνειρμικά ότι η καθεστωτική αντίληψη καλά κρατεί...

Συνοψίζοντας, λοιπόν, προτείνω κάθε ανάρτηση στο εξής να συνοδεύεται από ημερομηνία (και ώρα) ανάρτησης η οποία ναι μεν αποκαλύπτει για αυτό και επιμελώς μέχρι τώρα αποφεύγεται, ενισχύοντας την αδιαφάνεια και τη σύγχυση ΑΛΛΑ προσδίδει και αξιοπιστία στην ιστοσελίδα. Οπότε συνεκτιμώντας κόστος/όφελος προτείνουμε κάθε ανάρτηση στο εξής να συνοδεύεται από ημερομηνία (και ώρα) ανάρτησης αφού πλέον κανένας πια δεν ξεγελιέται με αυτές τις άνευ ημερομηνίας και όποτε τύχει tutti frutti αναρτήσεις έτσι για να τηρηθούν τα προσχήματα και να εδραιωθούν οι καρέκλες της αντίστοιχης επιτροπής!!!


Υστερόγραφο:
Και μια και ανοίξαμε τη συζήτηση για το πώς ορίζονται οι κάθε λογής επιτροπές και ποιος καταλήγει να είναι ο ρόλος τους θα επανέλθουμε σύντομα για να σας ενημερώσουμε για τα όσα διημείφθησαν στην 1η προγραμματισμένη συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής (στα γραφεία της ΕΜΕ) του 34ου συνεδρίου όπου συμμετείχαν και 3 μέλη από το Παράρτημα Λευκάδας της ΕΜΕ που έχει αναλάβει τη φετινή διοργάνωση.
Αθήνα 25/9/2017
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου




[1] “Νέα” γενιά συνεργαζόμενων στο ΔΣ: Κίνητρα “τυράκι” δίνουν στο ΔΣ… (18/6/2017) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html
[2] “Νέα” γενιά συνεργαζόμενων στο ΔΣ: Κίνητρα “τυράκι” δίνουν στο ΔΣ… (18/6/2017) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html
[3] Βλ. αποφάσεις συνεδρίασης Δ.Σ. 31/10/2016 http://www.hms.gr/?q=node/1157
[4] Βλ. Δ.Τ. (1/11/2016) http://www.hms.gr/?q=node/1126
[5] Βλ. αποφάσεις συνεδρίασης Δ.Σ. 16/6/2017 http://www.hms.gr/?q=node/1243
[6] Βλ. «προκήρυξη διαγωνισμού λογότυπου και αφίσας για τα 100 χρόνια της ΕΜΕ» http://www.hms.gr/?q=node/1256
[7] Όπως όλοι γνωρίζουμε οι αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ (αντιδεοντολογικά και παρά τα ότι απαιτείται στις ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις)  δεν φέρουν ημερομηνία ανάρτησης. Οπότε και η ημερομηνία υπολογίζεται με βάση το αρχείο που τηρούμε σε αποθήκευση .pdf
[8] “Κοινή συναινέσει το ΔΣ της ΕΜΕ, με τη “λεοντή” των παρατάξεων, επινοεί τρόπους για να παρακάμπτει τα μέλη της ΕΜΕ” (7/7/2017)  http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/07/blog-post_7.html
[9] “Κοινή συναινέσει το ΔΣ της ΕΜΕ, με τη “λεοντή” των παρατάξεων, επινοεί τρόπους για να παρακάμπτει τα μέλη της ΕΜΕ” (7/7/2017)  http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/07/blog-post_7.html
[10] Η “Ενημέρωση” (2017, Μάιος-Ιούνιος) στάλθηκε ηλεκτρονικά στις 11/7/2017
[11] ορισμός επιτροπών εκδηλώσεων http://www.hms.gr/?q=node/1243
[12] Οι διεθνείς τάσεις στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία, στη νέα μελέτη STI Outlook 2016 του ΟΟΣΑ http://www.ekt.gr/el/news/20546  KAI OECD Science, Technology and Innovation Outlook 2016, διαθέσιμη περίληψη στα ελληνικά http://www.ekt.gr/sites/ekt-site/files/news/files/STI_OECD2016_summary_gr.pdf  Στο ίδιο profile Country GREECE (eng) http://www.ekt.gr/sites/ekt-site/files/news/files/GREECE_STI_OECD2016_countryprofile.pdf
Και για το 2017: Education at a Glance 2017 (eng) http://www.alfavita.gr/sites/default/files/attachments/oosa_ellada_2017.pdf με μεταφρασμένη περίληψη “Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα για το 2017” http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/i-ekthesi-toy-oosa-gia-tin-ellada-gia-2017#ixzz4tWsn08jd (16/9/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.