ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Διακηρυκτικές αρχές και απόκλιση από την πραγματικότητα: η περίπτωση της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου

Περιεχόμενα
1. Αντί εισαγωγής
2. Περί δικαστικής εμπλοκής κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων άλλων τινών. Ή όταν η αλήθεια δεν είναι αυτονόητη
2.1. Όταν η αλήθεια δεν είναι αυτονόητη, αργά ή γρήγορα, θα αποκαλυφθεί...
3. Πώς αντιλήφθηκε τα αποτελέσματα(;) διά της ανακοίνωσής της η αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ
3.1. Οι “πλειονότητες και η αποπροσανατολιστική χρήση τους από την αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ
3.2. Η “κουλτούρα της παράταξης σαν ερμηνευτικό σχήμα ηττοπάθειας και κουκουλώματος από την αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ
3.3. Η “αυτοκριτική της παράταξης για κάθε “χρήση... από την αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ
4. Αντί επιλόγου
1η απόκλιση από διακηρυκτικές αρχές της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ
2η απόκλιση από διακηρυκτικές αρχές της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ
3η απόκλιση από διακηρυκτικές αρχές της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ

1. Αντί εισαγωγής

Όπως γνωρίζουμε όλοι (όσοι δεν έχετε ακόμη ενημερωθεί προτείνουμε, αν το επιθυμείτε, να διαβάσετε τις κατατοπιστικές αναρτήσεις μας στο blog «Μαθηματικά Τετράδια» http://mathematicatetradia.blogspot.gr) οι εκλογές στην ΕΜΕ διεξήχθησαν στις 19/3/2017 ενώ τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 27/3/2017[1] όταν η Εφορευτική Επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της αφενός εν μέσω εισαγγελικής παρέμβασης και αφετέρου διαμέσου της αποχής, από τα τεκταινόμενα, των 3 παρατάξεων και ενώ η κάλπη παρέμενε επί μακρόν κλειστή με διοίκηση της ΕΜΕ την πιο μακρόβια(!!!) Εφορευτική Επιτροπή…


2. Περί δικαστικής εμπλοκής κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων άλλων τινών. Ή όταν η αλήθεια δεν είναι αυτονόητη

Η παρακάτω αναφορά (24/3/2017), της αποψιλωμένης “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” (ΚΑΕΜΕ), στην επιλογή της δικαστικής εμπλοκής πριν καν το άνοιγμα της κάλπης,
Η απαξίωση της Εταιρείας λόγω του τρόπου διοίκησής της από τη Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών, η αδιαφάνεια και οι παρατυπίες δεν είναι λόγος για την περαιτέρω απαξίωσή της στο όνομα της εξυγίανσης. Η επιχειρηματολογία, ο διάλογος και η πολιτική αντιπαράθεση δεν επιτρέπεται να υποκαθίστανται από την προσφυγή στα δικαστήρια για ζητήματα που δεν παράγουν αποτέλεσμα συμβατό με τους στόχους μας [2].
συνιστά κριτική στα λόγια με “περικοκλάδες” και ουσιαστικά μη εμπλοκή στην πράξη. Η πρακτική της αυτή είναι ευεξήγητη μεν θλιβερή δε καθώς ταυτόχρονα αγνόησε, όπως άλλωστε και οι άλλες δύο παρατάξεις, την συναινετική πρότασή μου (22/3/2017), που δεν συγκαλύπτει ΑΛΛΑ και δεν γονιμοποιεί διαλυτικές τάσεις στην ΕΜΕ[3].
Έτσι διά της σιωπής (βασικό στοιχείο της προπαγανδιστικής τακτικής) χάθηκε η ευκαιρία να τεθεί σε νέες βάσεις η μετεκλογική συνεργασία. Με τη μία από τις 4 παρατάξεις, τη ΜΑ, να παίρνει αποφάσεις για το μέλλον αλλά και το κύρος της ΕΜΕ και τις δύο από τις 3 στη γωνία να παρακολουθούν από απόσταση ενισχύοντας με την τακτική τους την προκατάληψη ένθεν κακείθεν και τις διαλυτικές τάσεις. Και όταν με το καλό λήξει έτσι ή αλλιώς το “ντέρμπι” η αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ θα μοιράσει ό,τι έχει απομείνει… Μια πρακτική άλλωστε που ακολούθησε με “επιτυχία” στην ενιαία “Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”.


2.1. Όταν η αλήθεια δεν είναι αυτονόητη, αργά ή γρήγορα, θα αποκαλυφθεί...

Στη συνέχεια στις 31/3/2017 δηλαδή μετά και τη συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα...  η αποψιλωμένη “Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” με την ανάρτησή της Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών[4] δημοσιοποίησε εκτίμηση για τα αποτελέσματα. Θα αναφερθούμε στη συνέχεια σε αυτήν και θα αναδείξουμε το πόσο απέχει από τα πραγματικά γεγονότα.

Αναλυτικά:
Η 1η εισαγωγική παράγραφος της ανακοίνωσης[5]  συνιστά μια γενικευτική (με ανακριβή χαρακτήρα) αναφορά που δεν διευκρινίζει ούτε τι συντελέστηκε μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα ούτε καν σε πόσες μέρες ακριβώς εκδόθηκαν τα αποτελέσματα!!!

Είναι γνωστό πως χαρακτηριστικό στοιχείο της προπαγάνδας είναι η “μισή αλήθεια” δηλαδή το και έτσι, και αλλιώς, ούτε ναι ούτε όχι.
Έτσι η αναφορά (στη 3η παράγραφο) της ανακοίνωσης[6]  «Ομοίως δεν αποδέχτηκαν θέση στο προεδρείο η ΜΑ και η ΔΠΚΜ»[7] διαφέρει πολύ από την πραγματικότητα.
Από την αναφορά αυτή κάθε καλόπιστος αναγνώστης καταλαβαίνει ό,τι διαβάζει, όμως η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που διαβάζει!!!

Ας δούμε, λοιπόν, πως ήρθε στο φως η αλήθεια και ποια είναι τα γεγονότα.

Μετά τη μελέτη 4 αναρτήσεων[8] και την αυτοπρόσωπη παρουσία μας στη 2η συνεδρίαση (10/4/2017) του ΔΣ, στην οποία και διαβάστηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης στις 29/3/2017 και από τη συζήτηση που διεξήχθη (με αναφορές στη συνεδρίαση στις 29/3/2017) καταλήξαμε ότι:
Η φράση «Ομοίως δεν αποδέχτηκαν θέση στο προεδρείο η ΜΑ και η ΔΠΚΜ» στην ανακοίνωση της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ δεν αποδίδει την πραγματικότητα.

Επεξηγηματικά και κατατοπιστικά, το και συνδέει όμοια εδώ, όμως, παραβιάζεται ο κανόνας αφού η ΔΠΚΜ διά του εκπροσώπου της δήλωσε πως δεν επιθυμεί καμιά θέση στο ΔΣ ενώ η ΜΑ μετά από πρόταση μέλους του ΔΣ (εκλεγμένου με τη ΜΑ) διεκδίκησε τη θέση του Προέδρου ανελαστικά παρά το ότι το μειοψηφικό ποσοστό που κατέχει δεν το υποστηρίζει!!!
Γιατί τόση απόκλιση από την πραγματικότητα από την αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ;

Επιπλέον, κατέστη σαφές πως την υποψηφιότητα υποστήριξε και 2ο, εκλεγμένο με τη ΜΑ, μέλος του ΔΣ αλλά και 3ο μέλος του ΔΣ και νεοεκλεγμένο (με την αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ) καθιστώντας προφανές πως παραβίασε τη “γραμμή” της αφενός και αφετέρου διακηρυκτικούς της στόχους.
Τα στοιχεία αυτά αποκρύβονται από την ανακοίνωση της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ. Γιατί;

Άλλωστε η δημόσια δήλωση του προταθέντα Στην ψηφοφορία υπήρξαν 3 θετικές ψήφοι. Η δική μου ήταν λευκή. Ούτε αποδέχθηκα την πρόταση, ούτε ψήφισα τον εαυτό μου [9] , με δεδομένη τη μυστική ψηφοφορία (άρθρο 15§1), σηματοδεί πως αφενός δεν υπήρξε στις 29/3/2017 ούτε ξεκάθαρη αποδοχή, από τον προταθέντα, της πρότασης ούτε και κάθετη άρνησή του. Έτσι, εκτιμώ, πως αυτό που αναδεικνύεται από τη δημόσια δήλωση είναι πως στην αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ τα εκλεγμένα μέλη της, και αυτή τη διετία, άρχισαν να ψηφίζουν κατά συνείδηση και επομένως κατά παράβαση διακηρυκτικών τους αρχών. Καλή συνέχεια...

Όσο για την αναφορά (στη 3η παράγραφο της ανακοίνωσης[10]) της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ, «Την Τετάρτη 29/3 συγκροτήθηκε το ΔΣ σε σώμα. Η παράταξή μας δεν διεκδίκησε καμία θέση στο προεδρείο, καθώς δεν διαφαινόταν καμιά δυνατότητα προγραμματικού προεδρείου. (...)»[11], συνιστά εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς δήλωση εφόσον δεν έχουμε καμιά πληροφόρηση ότι ανακοίνωσε προκαταβολικά οτιδήποτε σχετικά με τις θέσεις εξουσίας στο ΔΣ και βέβαια δεν δημοσιοποίησε αυτή τη θέση της πριν τη συνεδρίαση στις 29/3/2017 ούτε φυσικά και την ημερήσια διάταξη!!!
Αν και στη διακήρυξή της αναφέρεται σαν στόχος: Δημοσιοποίηση με κάθε μέσο των συνεδριάσεων του ΔΣ!!! Και το επαναλαμβάνει και παρακάτω στην ανακοίνωση[12]  (31/3/2017) ΑΛΛΑ φυσικά... δεν το εφαρμόζει.

Με την απόκλιση των λόγων από τις πράξεις, όσον αφορά την αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ, αφενός διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και αφετέρου δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της αδιαφάνειας, της αντιδημοκρατικότητας και της απομαζικοποίησης της ΕΜΕ παρά μόνο επιχειρείται να εδραιώνουν τις “καρέκλες”, αυτή τη διετία, με μια επίφαση “συλλογικότητας”, “ανοιχτότητας” και αναμονής μέχρι να λήξει είτε η θητεία 2017-2019 είτε το “ντέρμπι” ΜΑ vs ΔΠΜ…


3. Πώς αντιλήφθηκε τα αποτελέσματα(;) διά της ανακοίνωσής της η αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ

Σχετικά με τα αποτελέσματα η ανακοίνωση[13] της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ, εισαγωγικά εκτιμά πως
«Είναι φανερό ότι μεταξύ των εγγεγραμμένων μελών της ΕΜΕ η ΔΠΜ έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Στις ΓΣ που δεν μπορεί να γίνει παρατυπία φαίνεται ότι η πλειονότητα των ενεργών μελών βολεύονται με τον τρόπο με τον οποίο διοικείται η εταιρεία»[14].
Διερωτόμαστε, όμως, τι υποκρύπτει ή υποδηλώνει η αναφορά «Στις ΓΣ που δεν μπορεί να γίνει παρατυπία»; Δηλαδή ποια παρατυπία “φωτογραφίζεται” και σε ποια ακριβώς φάση της εκλογικής διαδικασίας ή της λειτουργίας της ΕΜΕ ενδημεί;
Δεν θα προχωρήσω σε εικασία γιατί προσωπικά θεωρώ τη φράση ασαφώς διατυπωμένη χάρη του να δείξει πως κάτι λέει…


3.1. Οι “πλειονότητες και η αποπροσανατολιστική χρήση τους από την αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ

Θα αναφερθώ, όμως, στην κατάληξη πως “φαίνεται ότι η πλειονότητα των ενεργών μελών βολεύονται με τον τρόπο με τον οποίο διοικείται η εταιρεία[15]!!! ΚΑΙ διερωτώμαι:
Αν αυτή η εκτίμηση της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ είναι αληθής ΤΟΤΕ καλά θα κάνει να συμπεριλάβει και τους “6” του ΔΣ από την ενιαία «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» γιατί και αυτοί την περίοδο 2015-2017 «βολεύτηκαν με τον τρόπο με τον οποίο διοικείται η εταιρεία». Και μάλιστα οι 3 από αυτούς επανεξελέγησαν διαμοιρασμένοι σε 3(!!!) παρατάξεις.

Στη συνέχεια η αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ κάνει επιφανειακή κριτική αναφέροντας ότι:
«τα προβλήματα που προέκυψαν στην εφορευτική επιτροπή, ακόμη και η προσφυγή[16] στη δικαιοσύνη, οφείλονται στην επιστολική ψήφο, που στη συνείδηση της πλειονότητας των συναδέλφων είναι διαβλητή» [17].  

Η ΚΑΕΜΕ συνεχίζει να αναστρέφει την πραγματικότητα αποδίδοντας ασαφώς και γενικευτικά τα «προβλήματα που προέκυψαν στην εφορευτική επιτροπή, ακόμη και η προσφυγή στη δικαιοσύνη» στην επιστολική ψήφο... Μάλιστα καταλήγει αυθαίρετα πως στη συνείδηση της πλειονότητας των συναδέλφων είναι διαβλητή!

Έτσι σε μια παράγραφο φαίνεται ότι η πλειονότητα των ενεργών μελών βολεύονται με τον τρόπο με τον οποίο διοικείται η εταιρεία!!!
Και στην αμέσως επόμενη η πλειονότητα των συναδέλφων έχει συνειδησιακό πρόβλημα με αφορμή την επιστολική ψήφο!
Και αν απορείτε, τι εξυπηρετεί αυτός ο αντιφατικός διαχωρισμός σε δύο(;;;) πλειονότητες; Ιδού, 3, τουλάχιστον, ερμηνευτικές εκδοχές:
1ο: Υπεραπλουστεύει και συγκαλύπτει τα προβλήματα, αδιαφάνειας, αντιδημοκρατικότητας που οδήγησαν λόγω κακών πρακτικών 30ετίας στην απομαζικοποίηση της ΕΜΕ και στην υπερχρέωση υποβιβάζοντας το πρόβλημα στην επιστολική ψήφο.
Δηλαδή να υποθέσουμε πως αν δεν είχαμε επιστολική ψήφο η ΕΜΕ αυτόματα(!!!) θα γινόταν διαφανής, δημοκρατική και μαζική;
Αν αυτό δεν είναι συγκάλυψη και αποπροσανατολισμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.
2ο: Η αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ εθελοτυφλεί όπως και στην Εφορευτική  Επιτροπή οι 4 εκπρόσωποι των 3 παρατάξεων (πλην της μιας, της ΜΑ) δεν έδειξαν να έχουν αντιληφθεί πως η απόφαση 6341/2013 έχει αλλάξει τα δεδομένα και διασφαλίζει τη διαφάνεια με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την, κατά την εκτίμησή μου, πρόωρη προσφυγή (της ΜΑ) σε ασφαλιστικά μέτρα.
3ο: Τελικά η αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ οφείλει να πάρει θέση και να μην το πηγαίνει γύρω γύρω γιατί έχει σημαντικό μέρος της ευθύνης.

Η εκτίμησή μου είναι πως η ΔΠΜ από κεκτημένη ταχύτητα μια και η 6341/2013 καταδίκασε πρακτικές της, δεν είχε εμπεδώσει τι προβλέπει η 6341/2013 με αποτέλεσμα να προσφύγουν (οι 2 εκπρόσωποί της) σε αντικαταστατική ερμηνεία του καταστατικού.

Η ΚΑΕΜΕ, όμως, η οποία on time παρακολούθησε (στις 29/3/2017) τη συγκρότηση του ΔΣ όφειλε να παρέμβει και στην Εφορευτική Επιτροπή (όπου διέθετε έναν εκπρόσωπό της).
Όμως το κρίσιμο 10ήμερο της καταμέτρησης (19/3/2017 μέχρι 27/3/2017) και παρά τη «δαμόκλειο σπάθη» των ασφαλιστικών μέτρων ήταν εξαφανισμένοι τόσο ο εκλογικός εκπρόσωπός της όσο και ο κεντρικός ομιλητής της παράταξης.
Αντίθετα ήταν παρόντες συνέχεια, με βάρδιες ή/και μαζί, οι δύο ιστορικοί ηγέτες της παράταξης ΑΛΛΑ όταν οι επιλογές τους αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων δεν αρκούν οι ίδιοι για να τα μπαλώσουν... 

Και παρά το συνειδησιακό πρόβλημα της πλειονότητας των συναδέλφων με την επιστολική ψήφο, πάντα κατά την αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ, στην ανακοίνωσή της, στην ίδια παράγραφο, συνεχίζει όπως και στην αναφορά της για τις πλειονότητες να πατά σε δύο βάρκες...
επικαλούμενη ότι «σε πολλά κράτη υπάρχει ο θεσμός της επιστολικής ψήφου στις γενικές εκλογές»,
ΑΛΛΑ ατεκμηρίωτα υποστηρίζει πως, «στην ΕΜΕ ο θεσμός αυτός, όπως είναι θεσμοθετημένος, είναι αναγκαίο να αλλάξει»!!!

Τώρα, γιατί ένας θεσμός, που ισχύει για γενικές εκλογές και για τα κράτη, θεωρούν(;) πως  είναι κακός και χρειάζεται να αλλάξει για την ΕΜΕ δεν κάνουν τον κόπο να το τεκμηριώσουν. Αντίθετα σε μια αυθεντική τακτική και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ και με στόχο να ψαρέψουν σε θολά νερά απαιτούν να εξασφαλίσει η τεχνολογία(!!!) το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου...
Όμως, η τεχνολαγνεία ποτέ δεν βοήθησε. Άλλωστε λόγω της ειδικότητάς μας και των μαθηματικών μας γνώσεων όλοι καλά γνωρίζουμε πως η τεχνολογία έχει τις τεχνολογικές δυνατότητες να παρέχει διαβλητό αποτέλεσμα όταν τέτοια αποτελέσματα κατεβάσει η κούτρα  μας...

Άρα, μέχρι να εκδημοκρατιστούν οι πρακτικές και να αλλάξουν από αδιαφανείς σε διαφανείς η τεχνολογία θα δίνει, εξίσου με τα συμβατικά, προκατειλημμένα αποτελέσματα.


3.2. Η “κουλτούρα της παράταξης σαν ερμηνευτικό σχήμα ηττοπάθειας και κουκουλώματος από την αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ

Στην 3η παράγραφο της ανακοίνωσης[18] της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ «Σχετικά με τα αποτελέσματα» των εκλογών στην ΕΜΕ (19/3/2017) αναφέρεται:
«Δεν είναι ωστόσο στην κουλτούρα της παράταξής μας[19] η προσφυγή στη δικαιοσύνη και μάλιστα χωρίς να μπορούμε να σταθμίσουμε αν το αποτέλεσμα της προσφυγής αυτής θα παραγάγει αποτέλεσμα που να υπερσκελίζει τη ζημιά στην εταιρεία λόγω της αναστάτωσης που θα προκληθεί.».
Στο βαθμό που με αφορά ως μέλος της ΕΜΕ και με την εμπειρία της συμμετοχής μου στην ενιαία «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» η κουλτούρα της παράταξης ήταν να κάνει πίσω με διάφορες αιτιάσεις και όχι μόνο όσον αφορά δικαστικές εμπλοκές...
Μάλιστα το γεγονός ότι απείχαν, σε παρεξηγήσιμο βαθμό, από τις δίκες της περιόδου 2013-2015 δεν οφείλεται σε αγωνιστική κουλτούρα αλλά σε κουλτούρα βολέματος με την υπάρχουσα αντίληψη αδιαφανούς, αντιδημοκρατικής διοίκησης της ΕΜΕ την περίοδο εκείνη και ηττοπάθειας επειδή πίστευαν ότι εισέπρατταν χωρίς κόστος για αυτούς τη φθορά της διοικούσας επί 30ετία παράταξης.

Αποδεικτικά αναφέρω πως όσοι συμμετείχαμε στις δίκες της περιόδου 2013-2015 είμαστε όλοι[20] εκτός της ενιαίας και της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ».
Γιατί;;;
Αν δεν αναρωτηθήκατε μέχρι τώρα είναι πλέον καιρός να αναρωτηθείτε γιατί θα το ξανακάνουν...

Επιπλέον λόγω της κουλτούρας ηττοπάθειας και κουκουλώματος αποκλείστηκε από τις 3 παρατάξεις η συναινετική πρότασή μου για κοινή Εξελεγκτική Επιτροπή[21]. Και για αυτό χρωστάνε μια εξήγηση δημόσια οι 3 παρατάξεις στις οποίες αποσυντέθηκε προεκλογικά η ενιαία «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»...
Εκτός φυσικά από την... εξήγηση που θα αναδείξουν οι πρακτικές τους και οι πράξεις τους τη διετία 2017-2019.

Και η ανακοίνωση της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ συνεχίζει με εκ του ασφαλούς εκτιμήσεις...
«Η ΔΠΜ χρησιμοποίησε  τις δεκαπεντάδες πιο «επαγγελματικά» αξιοποιώντας και τους μηχανισμούς της εταιρείας ως εκλογικούς μηχανισμούς της παράταξης» [22].
Την περίοδο των δικών 2013-2015 καταβάλλαμε προσπάθεια να αποδείξουμε την ύπαρξη και το πως «αξιοποιούνται και οι μηχανισμοί της εταιρείας ως εκλογικοί μηχανισμοί της παράταξης [ΔΠΜ]»[23] και δεν το καταφέραμε γιατί γνωρίζοντες και μη γνωρίζοντες σιώπησαν...
Οπότε, σήμερα, διερωτόμαστε με έμφαση, σε αυτή την ανακοίνωση[24] οι εναπομείναντες στην αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ ποιες αποδείξεις έχουν που δεν είχαν την περίοδο 2013;
Και αν πράγματι δηλώνουν πως αποφάσισαν ΤΩΡΑ να αποκαλύψουν(;) το μηχανισμό, μια δήλωση καταρχήν σωστή αρκεί να εφαρμοστεί και να μην εγκαταλειφθεί καταντώντας λόγος κενός περιεχομένου, ΤΟΤΕ έχουν την ευκαιρία να φέρουν αρχικά πρόταση στο ΔΣ για να ανατεθεί σε ορκωτό λογιστή ο έλεγχος της πενταετίας (2010-2015).
Η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, στις 12/5/2017, δεν θα αργήσει οπότε αμ’ έπος αμ’ έργον...

Όσο για την αποστροφή «Μόνο η ΔΠΜ είχε σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό στις δεκαπεντάδες, όπως φαίνεται στον πίνακα: (...)»[25] επιβεβαιώνει, στο πλαίσιο αυτοκριτικής της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ, πως η τακτική της που οδήγησε στην τριχοτόμησή της αφενός λειτούργησε σαν καθαρτήριο της ΔΠΜ και αφετέρου επέτρεψε στη ΔΠΜ να εισπράξει τοις μετρητοίς, και με το παραπάνω, την κατά 35% αύξηση του εκλογικού σώματος σε ψήφους!!!
Με δυο λόγια όταν συμβάλλεις επί διετία (2015-2017) με πράξεις ή παραλείψεις σου στο κουκούλωμα δεν δικαιούσαι μετά να παριστάνεις τον ανήξερο τιμητή καταγγέλλοντας, εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς, οτιδήποτε κουκούλωσες.
Τόσο απλά. Κατανοητό(;) ή να το ζωγραφίσω...

Στη συνέχεια παραθέτει σε πίνακα στοιχεία όπως η διασπορά των ψήφων συνολικά για τις 15άδες για καθεμία από τις 4 παρατάξεις.
Θα πάμε, λοιπόν, το συλλογισμό ένα κλικ πιο πέρα  και θα διαπιστώσουμε πως η ΔΠΜ δυστυχώς έχει βαθιές ρίζες στο εκλογικό σώμα (με και χωρίς 15άδες) ΑΝΤΙΘΕΤΑ και οι 3 παρατάξεις εκτιμώ πως απογοητεύουν τους δικούς τους με την τακτική της στάθμισης των ενεργειών τους  με γνώμονα την... αναστάτωση που θα προκληθεί και δειλιάζοντας να αναλάβουν το ρίσκο καταλήγουν να κουκουλώνουν την ίδια στιγμή, που με ευθύνη τους,  ουσιαστικά η ζημιά διογκώνεται, δεν μειώνεται.

Αυτή είναι μια εκτίμηση που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους αν τους απασχολήσει στα σοβαρά γιατί το 24% των εν δυνάμει υποστηρικτών τους (με αναγωγή στο 2015)[26] τους γύρισε την πλάτη...
Την ίδια στιγμή που παρατηρήθηκε ποσοστιαία αύξηση του εκλογικού σώματος περίπου 35% (χωρίς αύξηση των ταμειακά τακτοποιημένων μελών, που παρέμειναν περίπου στις 3.000 μέλη) και ενώ η ΔΠΜ εισέπραξε ποσοστιαία αύξηση περίπου 43%[27].
Με δυο λόγια, χάρη στην τακτική της ενιαίας “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” (τακτική για την οποία “πλήρωσαν” τις επιπτώσεις οι 3 παρατάξεις στις οποίες αποσυντέθηκε) η ΔΠΜ εισέπραξε και με το παραπάνω, αναλογικά την αύξηση του εκλογικού σώματος και διατήρησε τις 9 θέσεις στο 15μελές ΔΣ και τις 2 στην ΕΕ.

Συμπερασματικά, επισημαίνω πως οι αρνητικές και ζημιογόνες επιπτώσεις τόσο για τις 3 παρατάξεις όσο και για την ΕΜΕ δεν θα αποσοβηθούν ούτε θα αναστραφούν με το μπλα, μπλα, μπλα επί μια διετία…
Οπότε το μπλα, μπλα, μπλα εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς και ενώ τα ζητήματα αυτά αφορούν λίγο πολύ... όλους τους Έλληνες δεν επαρκεί ούτε και παραπλανά πλέον.
Οπότε στο διά ταύτα τι προτείνετε;


3.3. Η “αυτοκριτική της παράταξης για κάθε “χρήση... από την αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ

Και η ανακοίνωση της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ καταλήγει
«Η Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ, κατάφερε μέσα σ’ αυτό το τοπίο να εκλέξει δύο εκπροσώπους της στο ΔΣ της Εταιρείας. Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους που μας εμπιστεύθηκαν. Η διάσπαση της κίνησης με την αποχώρηση 4 από τους 6 εκλεγμένους με την παράταξή μας, στο προηγούμενο Δ.Σ., και η μη ικανοποιητική οργάνωση και δράση μας την περασμένη διετία έφεραν τη μείωση της εκλογικής μας δύναμης. Την αυτοκριτική μας την ασκήσαμε και στην προεκλογική μας διακήρυξη».[28]
Η αυτοκριτική τους στην εκλογική διακήρυξη περιλαμβάνει 131 λέξεις σε 13 σειρές[29] δηλαδή πρόκειται για “εκτενή” αυτοκριτική!!!
Στην εκλογική διακήρυξη, λοιπόν, ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους  που έχουν τις ίδιες απόψεις με μας είναι τόσο απογοητευμένοι από την ΕΜΕ”.
Στους εαυτούς τους αποδίδουν γενικά ευθύνες και πάντα με επίκεντρο τις ευθύνες των τρίτων!!! Ενδεικτικό και εξόχως αποκαλυπτικό το απόσπασμα: Εκείνους που συμμετέχουν είμαστε εμείς υπεύθυνοι που δεν συγκρότησαν ένα σώμα στήριξης στην πράξη των αρχών της Κίνησης[30]!!!

Τελικά δεν ανιχνεύεται καμιά προσπάθεια αυτοκριτικής εφόσον καταληκτικά αποδίδουν ευθύνες στους “3” από τους “6” του ΔΣ που έφυγαν και καμιά ευθύνη ή αυτοκριτική σε όσους απέμειναν!!!!
Δυστυχώς, η έλλειψη σαφών προτάσεων στην προηγούμενη διακήρυξη έδωσε την ευκαιρία σε τρία από τα έξι μέλη να ασκήσουν προσωπική πολιτική, (…) και να μην υπερψηφίζουν στο ΔΣ τις αποφάσεις της Κίνησης[31].
Και όλο αυτό το συνονθύλευμα αυτοκριτικής των τρίτων και όχι των ιδίων άρα ψευδεπίγραφη αυτοκριτική ή καθρεφτάκια για ιθαγενείς στην τωρινή ανακοίνωση μετεκλογικά το αποδίδουν με την ξύλινη έκφραση Την αυτοκριτική μας την ασκήσαμε και στην προεκλογική μας διακήρυξη!!!
Έλεος, για πόσο χαχόλους μπορεί να έχουν όσους τους ψήφισαν;

Όσο για τη αξιοπιστία τους; Αυτή και αν είναι κάτω της βάσης...
Αφού στη μετεκλογική ανακοίνωση[32] ο αριθμός των “αποχωρήσεων” ανήλθε σε 4(!!!)
Η διάσπαση της κίνησης με την αποχώρηση 4 από τους 6 εκλεγμένους με την παράταξή μας, στο προηγούμενο Δ.Σ.
από 3(!!!) που αναγράφονταν στη εκλογική διακήρυξη:
 τρία από τα έξι μέλη να ασκήσουν προσωπική πολιτική, να αποφασίζουν με προσωπικά κριτήρια, και  να μην υπερψηφίζουν στο ΔΣ τις αποφάσεις της Κίνησης. Προφανώς οι συνάδελφοι αυτοί δεν μετέχουν πλέον στο ψηφοδέλτιό μας. [33]

Θα τα πούμε απλά, στο ΔΣ εξελέγησαν το 2015 με την ενιαία «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»  οι Βισκαδουράκης Βασ., Κερασαρίδης Γιάννης, Κούνιας Στρ. και Παπαϊωάννου Αλέξης που παρέμειναν στο ΔΣ πλήρη διετία 2015-2017 οι  Αγγελόπουλος Βένιος και Μακρή Ιωάννα με μονοετή θητεία που παραιτήθηκαν και τις θέσεις τους στο ΔΣ κατέλαβαν οι Ζούπας Δημ. και Κομπότης Γιώργος για το 2016[34]. Από αυτούς οι κ.κ. Αγγελόπουλος Βένιος και Ζούπας Δημ. δεν έθεσαν υποψηφιότητα στις εκλογές του 2017, με καμιά από τις 3 παρατάξεις.
Έτσι από την ενιαία ΚΑΕΜΕ επισήμως αποχώρησαν 3 (με υπογράμμιση) που συγκρότησαν 2 νέες παρατάξεις.


4. Αντί επιλόγου

Με την τελική δεσμευτική παράγραφο της ανακοίνωσης[35] της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ επιχειρείται με την επίφαση του συλλογικού να πεισθούν πρώτα πρώτα αυτοί που τους φήφισαν ότι θα κάνουν όσα τους υποσχέθηκαν διακηρυκτικά.
Και, όμως, πρακτικά το ζήτημα είναι ότι δεν υποσχέθηκαν όσα καταλαβαίνει κάθε καλόπιστος παρατηρητής αλλά τα... αντίθετα...


1η απόκλιση από διακηρυκτικές αρχές της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ

Για του λόγου το αληθές αναλύω τις παρακάτω 3 δηλώσεις τους[36] που αφορούν τον κύκλο των εντός της ΕΜΕ ενεργειών τους:

1η δήλωση μη εκπληρούμενη
«Θα ενημερώνουμε τους συναδέλφους πριν και μετά από κάθε ΔΣ τα θέματα που συζητούνται στο ΔΣ και τις θέσεις μας σ΄ αυτά, τις οποίες θα συνδιαμορφώνουμε μέσω ανοικτών διαδικασιών και μεταξύ των μελών της Κίνησης στην Αθήνα, αλλά και όσων βρίσκονται εκτός Αθηνών αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο».
Και ω του θαύματος δεν τήρησαν, όπως άλλωστε αναμέναμε, αυτή τη δέσμευση!!! Καθιστώντας την  δέσμευση” κενή περιεχομένου.
Επειδή δεν ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους ή/και στο face book την ημερήσια διάταξη.
Επειδή δεν ανακοίνωσαν τα θέματα που συζητήθηκαν στο ΔΣ στις 29/3/2017 και στις 10/4/2017.
Επειδή δεν ανακοίνωσαν τις θέσεις που υποστήριξαν στις 29/3/2017.

Όλες οι πληροφορίες, για τη μαθηματική κοινότητα, προέκυψαν, όπως αναφέρω αναλυτικά παραπάνω από τα 4 δημοσιεύματα[37] (2 της ΔΠΜ που προηγήθηκαν και 2 της ΜΑ που ακολούθησαν) στο face book των δύο αυτών παρατάξεων.  Και στη συνέχεια από την αυτοπρόσωπη παρουσία μου στη 2η συνεδρίαση του ΔΣ που είχε σαν αποτέλεσμα την ενημερωτική ανάρτηση «2η τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΜΕ: 4 επισημάνσεις και μια διευκρίνιση» στο blog “Μαθηματικά Τετράδια”.[38]

Επισημαίνω πως η ΜΑ ανακοίνωσε (9/4/2017) την ενημερωτική ανάρτηση, στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης» (ΜΑ), του κ. Στέλιου Νεγρεπόντη, «Προκαταρκτική εισήγηση της “Μαθηματικής Άνοιξης” για τα θέματα της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΜΕ, 10.4.2017 με βάση την αξιοκρατία και την διαφάνεια»[39] τόσο τα θέματα της ημερησίας διάταξης όσο και τις θέσεις που καταρχήν θα υποστήριζε η ΜΑ.

Και διερωτώμαι, γιατί η αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ επέτρεψε κάτι λιγότερο για τον εαυτό της από τη διαφάνεια που η ΜΑ επιφύλαξε για την παράταξή της;
Μια απάντηση είναι, επειδή διακατέχεται από κουλτούρα σκοταδισμού και οπισθοδρόμησης με αποτέλεσμα να τρώει τη σκόνη” της ΜΑ και της επίσημης ΕΜΕ, για την ώρα, στο ζήτημα της διαφάνειας(!!!) όσον αφορά την ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του ΔΣ και τι και από ποιον υποστηρίχτηκε.
Θλιβερή κατάληξη...


2η απόκλιση από διακηρυκτικές αρχές της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ

«Θα συνδράμουμε το έργο της ΕΜΕ σε κάθε δράση με την οποία η πλειοψηφία δεν θα αποφασίζει αντίθετα προς τις αρχές μας» [40].
Η 2η αυτή δήλωση της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ επίσης δεν εκπληρώνεται αφού οι αρχές της είναι “κινούμενη άμμος”. Φυσικά καθένας από αυτούς προφανώς έχει τις αρχές του οι οποίες, όμως, αναγορεύονται σε… συλλογικές κατά πως βολεύει…
Οπότε προτείνουμε να καταγράψουν, με μια συνοπτική περιγραφή, να αριθμήσουν και να ανακοινώσουν τις αρχές τους και τότε θα έχουμε διαθέσιμο το… μέτρο για να διαπιστώσει, και να λάβει μέτρα, η μαθηματική κοινότητα, στο πλαίσιο της κοινωνικής λογοδοσίας της παράταξης, ποιες αποφάσεις του ΔΣ θα παραβιάσουν ποιες αρχές(;) της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ.


3η απόκλιση από διακηρυκτικές αρχές της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ

Το άνοιγμα που... επιχειρείται με την 3η δήλωση[41] συνιστά κλασικό παράδειγμα για ψάρεμα στα θολά νερά”.

Η σχετική τεχνική προϋποθέτει καταρχήν να υπάρχει μια παράταξη που κατέχει, για τη μαθηματική κοινότητα, τη δεδηλωμένη της ιδεολογικής καθαρότητας. Έπειτα παρασιτικά και “συνεργατικά” μια άλλη παράταξη απλώνει το… χέρι για... συνεργασία δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν έχουν μεταξύ τους ιδεολογικές διαφορές!!!
Ποιος κερδίζει; Η 2η παράταξη φυσικά που προσχηματικά επικαλείται ανυπαρξία(!!!) ιδεολογικών διαφορών!!!
Και φυσικά “ανοίγει δουλειές” στην 1η παράταξη να διευκρινίζει τις αυτονόητες ιδεολογικές διαφορές.

Και μια… συμβουλή όταν “ψαρεύεις στα θολά νερά” αποδίδεις, τουλάχιστον, με ακρίβεια το όνομα της παράταξης που επιχειρείς να απομυζήσεις…
Έλεος, για πόσο χαχόλους μπορεί να έχουν όσους τους ψήφισαν;


Καταληκτικά, και επειδή το κείμενό μας κατέληξε εκτενές λόγω των πάρα πολλών ζητημάτων που αναδείχτηκαν από τη μελέτη της παραπάνω ανακοίνωσης[42] της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ θα συνεχίσουμε σε νέο κείμενό μας με την ανάδειξη των όσων προκύπτουν από το νέο κείμενο με τίτλο: Και τώρα δουλειά![43] της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ που αναρτήθηκε στις 14/4/2017 σε νέο ποστ στο mathematica.gr .[44]

Προηγήθηκε η ανάρτηση στο face book της ΔΠΜ  Και τώρα είναι ώρα για δουλειά. Τέρμα οι ιδεοληψίες, τέρμα οι αντιπαραθέσεις. (…)[45]

Οπότε, με δυο λόγια, όταν 2 στις 4 παρατάξεις δηλώνουν “ώρα για δουλειά” σημαίνει πως στα μέλη της ΕΜΕ πέφτει πολύ δουλειά…
Για αυτό και εμείς, έτσι κι αλλιώς θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες.

Μείνετε "συντονισμένοι"... στο blog «Μαθηματικά Τετράδια»

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου
Αθήνα 20/4/2017





[1] Βλ. σχετική ενημέρωση στο: 10 μέρες που “συγκλόνισαν” την ΕΜΕ… (αναρτήθηκε στο blog  “Μαθηματικά Τετράδια” στις 29/3/2017) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/03/10.html
[2] Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/24/θλιβερές-εξελίξεις-στις-εκλογές-της-ε/ 24 Μαρτίου 2017 by MATHMUS με τίτλο: Θλιβερές εξελίξεις στις εκλογές της ΕΜΕ. [η έμφαση με υπογράμμιση δόθηκε από μας]

[3] Βλ. αναλυτικά την ομότιτλη ενότητα όπου περιγράφεται η πρότασή μου στο: 3 μέρες μετά τις εκλογές στην ΕΜΕ παραμένει κλειστή η κάλπη: μια πρόταση, και στις δυο πλευρές, για απεμπλοκή (αναρτήθηκε στο blog  “Μαθηματικά Τετράδια” στις 22/3/2017) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/03/3.html
[5] Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[6] Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[7] Η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας.
[8] Οι 4 αποκαλυπτικές αναρτήσεις ήταν οι εξής (με χρονολογική σειρά):
Η ανάρτηση του “ενεργού μαθηματικού” στο face book της «Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών» (ΔΠΜ) στις 5/4/2017 "Με τη συγκρότηση σε Σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ξεκινάει μια νέα περίοδος για τις δράσεις και τη λειτουργία της ΕΜΕ. (…)(Βλ. ανάρτηση του “ενεργού μαθηματικού”  (5/4/2017 10.51 μμ) στο face book της ΔΠΜ https://www.facebook.com/groups/1413675528690274/)
Ακολούθησε νέα (7/4/2017) ανάρτηση του ιδίου όπου αναφέρεται πως “στάλθηκε email διαμαρτυρίας στην ΕΜΕ για θέματα που αναφέρονται σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΠΜ η οποία, κατά την γνώμη του αποστολέα, «παραποίησε» τα πρακτικά του ΔΣ. (…)(Βλ. 2η ανάρτηση του “ενεργού μαθηματικού”  (7/4/2017 8.16 μμ) στο face book της ΔΠΜ https://www.facebook.com/groups/1413675528690274/)
Από την (συν)ανάγνωση των δύο αυτών αναρτήσεων κατέστη σαφές πως η «Μαθηματική Άνοιξη» (MA) κάτι ζήτησε σε σχέση με το ΔΣ αλλά δεν το έλαβε με αποτέλεσμα να μην αποδεχθεί καμιά... αντιπροσφορά στη συνέχεια.
Η απόκλιση από την πραγματικότητα, της ανακοίνωσης της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ (Ό.π. Αναρτήθηκε 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS -από όπου και αντλήσαμε το κείμενο- https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/), αποδείχτηκε ακόμη μεγαλύτερη όταν  διασαφηνιστικά ακολούθησε στις 8/4/2017 η ανάρτηση, στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης» (ΜΑ), του κ. Στέλιου Νεγρεπόντη, «Παραποίηση χωρίς ανασκευή σε ανακοίνωση της παράταξης Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών» (Βλ. ανάρτηση (8/4/2017 8.26 πμ) στο face book της ΜΑ https://www.facebook.com/groups/618602985006666/)  σε συνδυασμό με την επεξηγηματική ανάρτηση του ιδίου, την ίδια μέρα, με «σκωπτική διάθεση» (Βλ. 2η ανάρτηση 8/4/2017 1.28 μμ, ό.π.)
[9] Βλ. ανάρτηση (8/4/2017 8.26 πμ) στο face book της ΜΑ https://www.facebook.com/groups/618602985006666/
[10] Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[11] Η έμφαση με bold δόθηκε από μας.
[12] Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[13] Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[14] Η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας.
[15] Η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας.
[16] Η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας.
[17] Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[18] Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[19] Η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας.
[20] Τα δύο μέλη της ΕΜΕ που καταθέσαμε την αγωγή, τα ασφαλιστικά και υποστηρίξαμε την έφεση που κατέθεσε η ΔΠΜ. Το ένα μέλος της ΕΜΕ και μάρτυρας από την πλευρά μας στα δικαστήρια και τα δύο μέλη της ΕΜΕ που υποστήριξαν με ένορκη κατάθεση την πλευρά μας. Συνολικά πέντε(!!!) μέλη της ΕΜΕ.
[21] Βλ. αναλυτικά την πρότασή μου στο: Τι να κάνουμε; Κείμενο θέσεων (ενόψει των εκλογών στην ΕΜΕ: λήξη υποψηφιοτήτων 15/1/2017): Μια πρόταση για την «Ανανέωση με ρήξεις στην ΕΜΕ» (αναρτήθηκε στο blog  “Μαθηματικά Τετράδια” στις 4/1/2017) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/01/1512017.html
Ειδικά όπως περιγράφεται στην ενότητα: Η πρότασή μας για την ΕΕ (2017-2019) με στόχο την «Ανανέωση με ρήξεις στην ΕΜΕ».
[22] Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[23] Αψευδής μάρτυρας προς τούτο οι αναρτήσεις στο blog «Μαθηματικά Τετράδια» της περιόδου 2013-2015. Από τις πολλές σχετικές με το ζήτημα ενημερωτικές και κατατοπιστικές αναρτήσεις ενδεικτικά αναφέρουμε
την ανάρτηση (31/8/2013) Συμβολή στη διαφανή λειτουργία της ΕΜΕ: Η αγωγή κατά της ΓΣ της 3-3-2013 και των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών της ΕΜΕ (10-3-2013) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2013/08/3-3-2013-10-3-2013_31.html και την ανάρτηση (29/8/2013) Γεύση από την αγωγή κατά της ΓΣ της 3-3-2013 και των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών της ΕΜΕ (10-3-2013) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2013/08/3-3-2013-10-3-2013.html
[24] Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[25] Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[26] Βλ. Αναλυτικά τα ποσοστά των 4 παρατάξεων στο: 10 μέρες που “συγκλόνισαν” την ΕΜΕ… (αναρτήθηκε στο blog  “Μαθηματικά Τετράδια” στις 29/3/2017) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/03/10.html
[27] Βλ. Αναλυτικά τα ποσοστά των 4 παρατάξεων στο: 10 μέρες που “συγκλόνισαν” την ΕΜΕ… (αναρτήθηκε στο blog  “Μαθηματικά Τετράδια” στις 29/3/2017) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/03/10.html
[28] Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[29]  Το απόσπασμα αντλήθηκε από την “Εκλογική Διακήρυξη” 26 Ιανουαρίου 2017 by MATHMUS https://emeallagi.wordpress.com/2017/01/26/η-διακήρυξή-μας/
Ο αριθμός των λέξεων και των σειρών αντίστοιχα υπολογίστηκαν αυτόματα από το word counter.
[32] Ό.π. 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS. Αναρτήθηκε
[35] Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[36] Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[37] Βλ. αναλυτική περιγραφή τους στη σημείωση 8.
[38] http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/04/2-4.html  (blog “Μαθηματικά Τετράδια 12/4/2017)
[39] Βλ. ανάρτηση (9/4/2017 2.24 μμ) στο face book της ΜΑ https://www.facebook.com/groups/618602985006666/
[40] Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[41] Το σχετικό απόσπασμα έχει ως εξής: «Θα επιδιώξουμε ιδιαίτερα τη συνεργασία με την Πανεπιστημονική Κίνηση Μαθηματικών με την οποία δεν έχουμε ιδεολογικές διαφορές στα περισσότερα ζητήματα που αφορούν το σωματείο μας» [Η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας]. Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[42] Ό.π. Αναρτήθηκε https://emeallagi.wordpress.com/2017/03/31/ανακοίνωση-για-τα-αποτελέσματα-των-εκ/ από όπου και αντλήσαμε το κείμενο, 31 Μαρτίου 2017 by MATHMUS.
[44] Τα αποσπάσματα από αυτό το κείμενο αντλήθηκαν από τη δημοσίευση  #1 από Κίνηση Αλλαγή ΕΜΕ » Παρ Απρ 14, 2017 12:56 pm http://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=40&t=58205
[45] Βλ. Ανάρτηση στο face book της ΔΠΜ  Stefanos Keisoglou 27/3/2017 10.25 μμ αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ (19/3/2017).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.