ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Απολογισμός των πρώτων 75 ημερών του ΔΣ της ΕΜΕ: ΚΑΕΜΕ και ΜΑ καθιερώνουν νέα τακτική ενσωμάτωσης και καλής συνεργασίας με την καθεστωτική ομάδα της ΕΜΕ

 της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου

Περιεχόμενα
Εισαγωγικά
Αποτίμηση της δικαστικής εμπλοκής (Μάρτης 2017 - Μάης 2017)
Το  «2018 έτος μαθηματικών» συνιστά κοινό τόπο” για το ΔΣ;
Αναφορές και στην αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ που υποδηλώνουν τη νέα τακτική ενσωμάτωσης και καλής συνεργασίας με την καθεστωτική ομάδα της ΕΜΕ
1ον: Όταν το ανοιχτό σημαίνει... πιο κλειστό δεν γίνεται...
2ον: Όταν το ανοιχτό οριοθετεί ασαφώς το... χώρο
3ον: Με ενάργεια η νέα τακτική ενσωμάτωσης και καλής συνεργασίας με την καθεστωτική ομάδα της ΕΜΕ
4ον: Όταν το ανοιχτό σημαίνει... λογοκρισία...
Επιλογικά (για την ώρα...)

Υστερόγραφο (απολογισμός δράσης της Α. Χ. Χρονοπούλου)



Εισαγωγικά
Χρήσιμο είναι να ξαναθυμάσαι σημαντικές ημερομηνίες, ένα δυο χρόνια πριν, που ανέδειξαν καταστάσεις που δεν είχες υποψιαστεί τότε πως εξελίσσονταν δίπλα σου!!!

Ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας ανασκόπησης το κείμενό μας: Αρχικός απολογισμός των πρώτων 75 ημερών: Ενσωμάτωση και καλή συνεργασία με την καθεστωτική ομάδα της ΕΜΕ(;) ή εδώ και τώρα ξήλωμα συνειδητά των καθεστωτικών δομών για να ανασάνει η ΕΜΕ; (στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” 23/5/2015 http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2015/05/75.html)  αποδείχτηκε από τα πράγματα “προφητικό” και ΤΩΡΑ δυο χρόνια μετά έχουν συντελεστεί όσα απευχόμαστε και όσα αγωνιστήκαμε για να αποφύγουμε… Και κατά πως φαίνεται έπεται συνέχεια...

Απέμεινα τελικά να “εορτάζω” το Μάιο σαν μήνα αποκάλυψης της πραγματικότητας.
Έτσι και φέτος δύο χρόνια μετά... Νάμαστε, 75 μέρες μετά τις εκλογές στις 19/3/2017, πάλι εδώ... με νέες “αποκαλύψεις”…


Αποτίμηση της δικαστικής εμπλοκής (Μάρτης 2017 - Μάης 2017)

Όπως γνωρίζουμε όλοι (όσοι δεν έχετε ακόμη ενημερωθεί προτείνουμε, αν το επιθυμείτε, να διαβάσετε τις κατατοπιστικές αναρτήσεις μας στο blog «Μαθηματικά Τετράδια» http://mathematicatetradia.blogspot.gr) οι εκλογές στην ΕΜΕ διεξήχθησαν στις 19/3/2017 ενώ τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 27/3/2017[1] όταν η Εφορευτική Επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της αφενός εν μέσω δικαστικής εμπλοκής που προκάλεσε η “Μαθηματική Άνοιξη” διά της εισαγγελικής παρέμβασης και αφετέρου διαμέσου της αποχής, από τα τεκταινόμενα, των 3 παρατάξεων και ενώ η κάλπη παρέμενε επί μακρόν κλειστή με διοίκηση της ΕΜΕ την πιο μακρόβια(!!!) Εφορευτική Επιτροπή…

Με αποτέλεσμα, η μία από τις 4 παρατάξεις, η “Μαθηματική Άνοιξη” (ΜΑ), να παίρνει αποφάσεις για το μέλλον αλλά και το κύρος της ΕΜΕ ΚΑΙ οι δύο από τις 3 στη “γωνία” να παρακολουθούν από απόσταση ενισχύοντας με την τακτική τους την προκατάληψη ένθεν κακείθεν και τις διαλυτικές τάσεις.

Και όταν με το καλό λήξει έτσι ή αλλιώς το “ντέρμπι” η αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ θα μοιράσει ό,τι έχει απομείνει… Μια πρακτική άλλωστε που ακολούθησε με “επιτυχία” στην ενιαία “Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”.

Σε αυτή την περιρρέουσα κατάσταση αντιμετωπίζεται σαν... φυσικό επακόλουθο το γεγονός πως και οι 3 παρατάξεις, στις οποίες αποσυντέθηκε η ενιαία «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ», αγνόησαν, την συναινετική πρότασή μου (22/3/2017), που δεν συγκαλύπτει ΑΛΛΑ και δεν γονιμοποιεί διαλυτικές τάσεις στην ΕΜΕ[2].
Η ζημιά, όμως, που προκλήθηκε τόσο στο μαθηματικό κίνημα όσο και οι αρνητικές επιπτώσεις στην ΕΜΕ, από τη δικαστική εμπλοκή για τα ασφαλιστικά μέτρα μέχρι και τώρα, δεν έχει αποτιμηθεί ακόμη και εκτιμώ πως θα αργήσει να αποτιμηθεί αν συνεκτιμήσουμε μάλιστα την οικονομική και την ανθρωπιστική εξαθλίωση που δρα “αθροιστικά” επί του κοινωνικού συνόλου.

Και παρά το γεγονός ότι η πραγματικότητα επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της αποδοχής της συναινετικής πρότασής μου... Αντίθετα στη λογική πως “όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα” επιλέγεται η αμφίσημη τακτική: η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων (που είχε οριστεί για τις 31/5/2017) να παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες... Άλλωστε εξ αντικειμένου η εκδίκαση δεν έχει πλέον νόημα αφού τα αποτελέσματα για το ΔΣ και την ΕΕ εκδόθηκαν με βάση όσα απαίτησε η εισαγγελική εντολή.

Σήμερα, 5 μέρες μετά την συζήτηση(;) των ασφαλιστικών μέτρων εκκωφαντική είναι η σιωπή κάθε δίαυλου ενημέρωσης περί τα τεκταινόμενα, και ποιο είναι το αποτέλεσμα;
Οπότε επιβεβαιώνομαι και ως προς την εκτίμησή μου πως (…) όσοι δεν εκλεγούν και από τις 3 παρατάξεις, στις οποίες αποσυντέθηκε η ενιαία «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ», θα σκορπίσουν και ούτε που μας ξέρουν, ούτε που μας είδανε ούτε που μας απαντήσανε... Και όσοι εκλεγούν από τις 3 παρατάξεις θα ξεπουλήσουν... κατά τα ειωθότα το 2015-2017... (...)[3].

Οπότε τώρα περισσότερο από ποτέ είναι επίκαιρη η πρότασή μου που έγκαιρα την ανακοίνωσα στις 22/3/2017, στο blog “Μαθηματικά Τετράδια”. Και σας προτρέπω να την ακολουθήσετε ως ένδειξη έμπρακτου ενδιαφέροντος για την ΕΜΕ, επειδή πρέπει να έχουμε απαιτήσεις από τη “Μαθηματική Άνοιξη” και τους υποψηφίους της (εκλεγμένους ή μη).

Ενδεικτικά παραθέτουμε την πιο πρόσφατη, μέχρι τώρα, ανάρτηση μέλους του ΔΣ (εκλεγμένου με τη “Μαθηματική Άνοιξη” το 2017 και με την ενιαία ΚΑΕΜΕ το 2015) κ. Βασ. Βισκαδουράκη στο face book (13/5/2017) της “Μαθηματικής Άνοιξης”.
(...) Ας σημειωθεί πως αυτό το δικαστήριο [31/5/2017] έχει να κάνει με την διατήρηση ή μη του μεγάλου φακέλου μαζί με τα στοιχεία του κάθε επιστολικού ψηφοφόρου, (...) 
Αλλά.... τι να πει κανείς...;;; "Βρίσκουν και τα κάνουν"..... Φαίνεται πως και οι αντοχές των ανθρώπων που αγωνίζονται για δίκιο και διαφάνεια είναι πεπερασμένες..... Κι αυτά τα όρια δοκιμάζει ο αμοραλισμός...... Άραγε είναι ακατανίκητος;;;; (…)[4] [Η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας]

Προσωπικά αντιλαμβάνομαι την καταληκτική απόφανση
"Βρίσκουν και τα κάνουν"..... Φαίνεται πως και οι αντοχές των ανθρώπων που αγωνίζονται για δίκιο και διαφάνεια είναι πεπερασμένες..... Κι αυτά τα όρια δοκιμάζει ο αμοραλισμός......Άραγε είναι ακατανίκητος;;;;
σαν αυτοκριτική του γράφοντα την παρέμβαση στο face book της “Μαθηματικής Άνοιξης” στις 13/5/2017 ΚΑΙ επειδή έχω το “πλεονέκτημα” έχοντας απαντήσει σε ανύποπτο χρόνο και σε ανάλογη περίπτωση, "...Εεεεε ως εδώ!!!!! νισάφι πια...."[5] κατακτώντας το "προνόμιο" να παραμείνω η μοναδική!!!
Περιμένουμε, τώρα, που οι συνθήκες ωρίμασαν και η συγκυρία είναι ευνοϊκή και σε μακρο- και σε μικρο- επίπεδο να δούμε πόσοι και πότε θα δώσουν στην πράξη αυτή την ενδεδειγμένη απάντηση…

Πάντως, σύμφωνα με μαρτυρία, φαίνεται πως, μετά την πρόωρη αποχώρηση του πλειοψηφήσαντα συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του ΔΣ (12/5/2017) -που κράτησε πάλι (όπως και η προηγούμενη) μέχρι αργά το βράδυ, υποβλήθηκε (και έγινε δεκτό!!!) "αίτημα" που δηλώνει συναίνεση... και όχι "...Εεεεε ως εδώ!!!!! νισάφι πια....".


Το  «2018 έτος μαθηματικών» συνιστά κοινό τόπο” για το ΔΣ;

Στο έγγραφο που απέστειλε ενημερωτικά στα μέλη του ΔΣ το μέλος του ΔΣ κ. Σ. Λαμπροπούλου την ημέρα της συνεδρίασης του ΔΣ (12/5/2017) επαναλαμβάνεται τμήμα της (εκλογικής) διακήρυξης της “Μαθηματικής Άνοιξης” με σχετική αναφορά στο 2018 ως έτος μαθηματικών[6]. Μια γενικόλογη, όμως, αναφορά που δεν εξειδικεύτηκε ούτε με την ευκαιρία της συνεδρίασης του ΔΣ στις 12/5/2017.

Επομένως, για την ώρα παραμένουμε, στο γεγονός ότι κλείνει την παρέμβασή της
δηλώνοντας ότι προσωπικά διστάζω να συμμετάσχω ενεργά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα προτού συζητηθεί εκτενώς, διερευνηθεί και λυθεί το σοβαρότατο ζήτημα της διαφάνειας των εκλογών της ΕΜΕ, της 19 Μαρτίου 2017, αλλά και γενικότερα, το οποίο θεωρώ θεμελιώδους σημασίας[7].

Εκτιμάμε, λοιπόν, ότι τόσο για την ίδια όσο και συνολικά και συλλογικά για την παράταξη της “Μαθηματικής Άνοιξης” (υποψηφίους και μη, εκλεγμένους στο ΔΣ και την ΕΕ και μη)  οι επιφυλάξεις που διατυπώνει μέχρι αυτές να συζητηθούν, διερευνηθούν και λυθούν συνιστούν ανελαστικό “όρο” σε ένα κοινό πλαίσιο εκδηλώσεων για το  «2018 έτος μαθηματικών».


Αναφορές και στην αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ που υποδηλώνουν τη νέα τακτική ενσωμάτωσης και καλής συνεργασίας με την καθεστωτική ομάδα της ΕΜΕ

Την Κυριακή 7 Μαΐου πραγματοποιήθηκε Η συνάντηση μελών και φίλων της Κίνησης όπως μας πληροφόρησε σχετική ανακοίνωση στις 8/5/2017.[8]
5(!!!) μόλις μέρες πριν, στις 1/5/2017, ανακοινώθηκε η: Πρόσκληση στη συνάντηση της Κίνησης Κυριακή 7 Μαΐου, 10:00-13:00[9]
Σε αυτή την ανακοίνωση αναγράφεται δεσμευτικά ότι (...) οι συνεδριάσεις της Κίνησης είναι ανοικτές όχι μόνο στα μέλη και στους φίλους της Κίνησης, αλλά και κάθε μαθηματικό που έχει αρχές παρόμοιες με τις δικές μας.
Ενώ στην ανακοίνωση της 8ης Μαΐου μας διαβεβαιώνουν ότι “Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου η πρώτη ανοικτή συνάντηση[10] της Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ.
Ας δούμε, λοιπόν, τι μας λέει η εν λόγω ανακοίνωση...

1ον: Όταν το ανοιχτό σημαίνει... πιο κλειστό δεν γίνεται...

Πληροφορηθήκαμε ότι στις 7/5/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση παράταξης ανοιχτή σε μέλη και φίλους της Κίνησης, αλλά και κάθε μαθηματικό που έχει αρχές παρόμοιες με τις δικές μας[11] [της παράταξης]”.

Θεωρώντας ότι μιλούμε και συνεννοούμαστε στην ελληνική γλώσσα “ανοιχτή” δεν τη λες... τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 7/5/2017 στην αίθουσα διαλέξεων της ΕΜΕ, ούτε σύμφωνα με τον αριθμό συμμετεχόντων (με φυσική παρουσία ή με τα νέα μέσα)...
Μάλιστα για τον αριθμό τους δεν έγινε καμιά σχετική αναφορά, αλλά εκ πείρας υπολογίζουμε πως δεν θα ξεπερνούσαν τη δεκάδα...
Αλλά ούτε ως προς το περιεχόμενο ήταν ανοιχτή αφού απουσίασαν ηχηρές συμμετοχές και έτσι χάθηκε μια ευκαιρία να δοθούν δημόσια και ανοιχτά εξηγήσεις για το τι συνέβη και πώς κατέληξε αποψιλωμένη η ενιαία ΚΑΕΜΕ. Μια τέτοια συνάντηση “απολογιστική” την οφείλουν και στο εαυτό τους.

Και για να μην ξεχνιόμαστε.
Παραμένει σε εκκρεμότητα, μία διετία τώρα, από την προγραμματισμένη  συνάντηση της τότε ενιαίας «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» στις 25/5/2015 (στις 7 μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ) “θα πρέπει να πάρει θέση, για αυτό και είναι απαραίτητη η ενεργητική συμμετοχή όλων μας. Και το ερώτημα είναι απλό: Ενσωμάτωση και καλή συνεργασία με την καθεστωτική ομάδα της ΕΜΕ ή εδώ και τώρα ξήλωμα συνειδητά των καθεστωτικών δομών για να ανασάνει η ΕΜΕ[12].
Και η εκκρεμότητα αυτή είναι... γραμμάτιο προς εξόφληση και από τους “κληρονόμους”... την αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ.

Προσωπικά ο λόγος που απουσίασα από τα τεκταινόμενα, αυτό το μήνα, ήταν πως από τις 7/5/17 μέχρι 27/5/2017 ήμουν εκτός Ελλάδας και μάλιστα πέραν του Ατλαντικού...


2ον: Όταν το ανοιχτό οριοθετεί ασαφώς το... χώρο

Όλοι καλώς γνωρίζουμε, πως όταν οριοθετείς τον χώρο που δραστηριοποιείσαι η έκφραση “και κάθε μαθηματικό που έχει αρχές παρόμοιες με τις δικές μας” δεν προσδιορίζει με σαφήνεια ποιοι αποκλείονται!!!
Η συνήθης και καθιερωμένη έκφραση είναι πως “αποκλείονται όσοι υποστηρίζουν φασιστικές ή ρατσιστικές απόψεις ή τη διάκριση λόγω φύλου, ή, ή κλπ κλπ

Έτσι, μας χρωστούν μια διασαφήνιση, τι σημαίνει παρόμοιες; Εφόσον η έκφραση “αρχές παρόμοιες με τις δικές μας” είναι ασαφής νεολογισμός, που χωρά τα πάντα και εν δυνάμει αποκλείει τους πάντες, ενώ ειδικά για μαθηματικούς αυτή καταντά παρεξηγήσιμη...


3ον: Με ενάργεια η νέα τακτική ενσωμάτωσης και καλής συνεργασίας με την καθεστωτική ομάδα της ΕΜΕ

Η συνέχεια της ανακοίνωσης (8/5/2017) αναδεικνύει τη “σταθερότητα” των θέσεων της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ και σκιαγραφείται η νέα τακτική ενσωμάτωσης και καλής συνεργασίας με την καθεστωτική ομάδα της ΕΜΕ.
Η συνάντηση έγινε σε αίθουσα της Εταιρείας η οποία παραχωρήθηκε κατόπιν αιτήματος προς τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΜΕ. (...)[13]. [η έμφαση με bold δόθηκε από μας]

Νεόκοποι αγωνιστές, λοιπόν, οι εναπομείναντες στην αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ, κατέκτησαν, με ρεσάλτο, τη χρήση της αίθουσας διαλέξεων της ΕΜΕ στις 7/5/2017.

Για να δούμε, λοιπόν, ποια αλλαγή τακτικής οριοθετεί το εν λόγω επίτευγμα”.
i. Εξ ονόματος της παράταξης ζήτησαν (ποιος;) από τον Πρόεδρο και το ΓΓ της ΕΜΕ, οι οποίοι και την παραχώρησαν, τη χρήση της αίθουσας διαλέξεων της ΕΜΕ -ημέρα Κυριακή μάλιστα που δεν λειτουργούν τα γραφεία της.
Εκτιμάμε πως το “αίτημα” υποβλήθηκε “κάτω από το τραπέζι” αφού δεν αναφέρεται ο αριθμός πρωτοκόλλου του αιτήματος ούτε και της απάντησης!!!
Γιατί, όμως, αυτή η ελαστικότητα από τον Πρόεδρο και το ΓΓ; Και μάλιστα χωρίς απόφαση του ΔΣ;
Γιατί αυτή η διευκόλυνση σε ρεσάλτο;

ii. Οι... εξηγήσεις που ακολουθούν  αντί να δικαιολογούν την κατάσταση την κάνουν χειρότερη και κυρίως ενισχύουν την εκτίμηση πως πρόκειται για ρεσάλτο δηλωτικό της νέας τακτικής ενσωμάτωσης και καλής συνεργασίας με την καθεστωτική ομάδα της ΕΜΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ [10/4/2017] είχαμε προτείνει να παραχωρείται η αίθουσα σε όποια παράταξη το ζητήσει εφόσον την ίδια ημέρα δεν είναι προγραμματισμένη κάποια άλλη εκδήλωση της Εταιρείας. Δεν είχε γίνει συζήτηση λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά ούτε είχε εκφραστεί αντίρρηση όταν υποβλήθηκε η πρόταση[14].

Τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν εφόσον δεν έχουν ακόμη(!!!) αναρτηθεί τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ (10/4/2017) στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ και έτσι δεν γνωρίζουμε πως έχει καταγραφεί η κατάσταση.

Εξαιρετικό δείγμα, όμως, νεόκοπης αγωνιστικότητας” είναι η αναφορά πως στις 10/4/2017 είχαν προτείνει “να παραχωρείται η αίθουσα σε όποια παράταξη το ζητήσει (…).

Επισημαίνουμε μάλιστα, πως αναφέρονται ρητά σε παράταξη παραβλέποντας προκλητικά τα μέλη της ΕΜΕ και ενώ γνωρίζουν καλώς πως το καταστατικό αναγνωρίζει τις παρατάξεις μόνο (άρθρα 34 και 40 του καταστατικού της ΕΜΕ) στο πλαίσιο της εξομάλυνσης του εκλογικού αποτελέσματος  και όχι για να διαμοιράσουν τα μέλη της ΕΜΕ στις παρατάξεις…

Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ
Δεν είχε γίνει συζήτηση λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά ούτε είχε εκφραστεί αντίρρηση όταν υποβλήθηκε η πρόταση

Έτσι, λοιπόν, οι νεόκοποι “αγωνιστές” θεώρησαν πως πήραν... άδεια για το ρεσάλτο... της 7ης Μαΐου.

Εκτιμάμε πως ο τακτικισμός τού “δεν πρόλαβε να γίνει συζήτηση ΆΡΑ πήραμε άδεια”!!! ενώ απάδει σε επιστημονικές και αγωνιστικές πρακτικές ταυτόχρονα συνιστά τη νέα βάση στήριξης και συνέργειας των μελών του ΔΣ στον κοινό στόχο της εδραίωσης στην... καρέκλα.
Γιατί, όμως, αυτή η ελαστικότητα από το  ΔΣ;
Γιατί αυτή η διευκόλυνση σε ρεσάλτο;
Γιατί οι παρατάξεις δεν πήραν θέση;
Γιατί οι παρατάξεις “μοίρασαν την πίτα” οι μεν με το να μη μιλήσουν και οι δε με το ρεσάλτο αποκλείοντας όλοι τους ταυτόχρονα τα μέλη της ΕΜΕ που δεν ανήκουν σε παράταξη;

iii. Και για να ολοκληρωθεί η αγαστή συνεργασία (και με εξωθεσμικούς παράγοντες) εντός των κόλπων του ΔΣ, στην ανακοίνωση της αποψιλωμένης ΚΑΕΜΕ, προεξοφλείται η συνέχεια με την αναφορά τους:
Πιστεύουμε ότι στο επόμενο ΔΣ [12/5/2017] θα δοθεί και τυπικά η έγκριση, (...).
Και επειδή λόγω απουσίας μου εκτός Ελλάδας δεν ήμουν παρούσα, ως ακροάτρια, στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 12/5/2017 ερωτώ: στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 12/5/2017 για το ζήτημα αυτό “τι ακριβώς αποφασίστηκε;” ΚΑΙ “με ποιο σκεπτικό;” Και τελικά “δόθηκε η έγκριση;”

Έγκριση που δεν είναι μόνο τυπική ΑΛΛΑ από τη μια συνιστά νομιμοποίηση του ρεσάλτου και από την άλλη νομιμοποιεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 19/3/2017. Τα λέω καλά;... 


4ον: Όταν το ανοιχτό σημαίνει... λογοκρισία...

Στην σχετική ανακοίνωση[15] επισημαίνεται ότι στην συνάντηση της 7ης Μαΐου παραβρέθηκε ο Δ. Βαρόπουλος (πρόσφατα εκλεγμένο μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής με την ενιαία ΚΑΕΜΕ το 2015) σύμφωνα με την ανακοίνωση για να ενημερώσει για μια πρόταση μελών της ΕΜΕ σχετικά με το έτος Μαθηματικών”.
Αυτή η αναφορά πληροί με επάρκεια τις αρχές της προπαγάνδας και μόνο θλιβερή θα την χαρακτήριζα.

Για την ενημέρωσή σας η πρόταση με τίτλο:
2018: ΕΤΟΣ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ "Τα Μαθηματικά είναι  παντού"
Μια πρόταση για να είναι το 2018 έτος μαθηματικών, Ένα παράθυρο στον σύγχρονο κόσμο, όπου τα μαθηματικά έχουν κύριο ρόλο και κοινωνική ευθύνη (των Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου και Δήμου Βαρόπουλου (μέλη της ΕΜΕ))
υποβλήθηκε με αρ. πρωτ. 172/27-4-2017 και φέρεται να στάλθηκε στα μέλη του ΔΣ, ως συνοδευτικό της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του ΔΣ, στις 12/5/2017.
Άρα η πρόταση ήταν τεκμηριωμένη, επώνυμη και εν γνώσει των μελών του ΔΣ, όλων των μελών του ΔΣ και των εκλεγμένων με την αποψιλωμένη ΚΑΕΜΕ... Επομένως;
Επομένως, η δημόσια αναφορά “μια πρόταση μελών της ΕΜΕ σχετικά με το έτος Μαθηματικών” εκτός από δυνητικά λογοκριτική πληροί με επάρκεια και τις αρχές της προπαγάνδας και μόνο θλιβερή θα την χαρακτήριζα...


Επιλογικά (για την ώρα...)

Και επειδή οι πρώτες 75 ημέρες μετά τις εκλογές στην ΕΜΕ προοιωνίζουν μια από τα ίδια... Θα επανέλθουμε σύντομα μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 16/6/2017 γιατί οι εκκρεμότητες είναι πολλές ΚΑΙ διάθεση για ενημέρωση να υπάρχει...

Για την ώρα κλείνω εδώ. Τα υπόλοιπα εφ’ όλης της ύλης σε συνέχειες γιατί 30 χρόνια καθεστωτικής νύχτας αποδείχτηκε, το 2015 με τη (μονοετή) θητεία μου στην Εξελεγκτική Επιτροπή, ότι δεν μεταλλάσσονται με το “μαγικό ραβδάκι” αλλά με διαφάνεια, δημοσιότητα και αγώνα.



Υστερόγραφο (απολογισμός δράσης της Α. Χ. Χρονοπούλου): Αμέσως μετά τις εκλογές 19/3/2017 εκδήλωσα ενδιαφέρον και υπέβαλα τις απαραίτητες αιτήσεις ζητώντας αντίγραφο των πρακτικών της ΓΣ 12/3/2017 και των πρακτικών της Εφορευτικής Επιτροπής και δεν μου έχουν χορηγηθεί μέχρι τώρα.

Επιπλέον υπέβαλα μετά τη συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα τις παρακάτω προτάσεις για την ημερήσια διάταξη του ΔΣ:

(19/4/2017) Πρόταση δεόντως θεμελιωμένη με τα απαραίτητα στοιχεία, για τη στελέχωση των περιοδικών της ΕΜΕ, για να τη συμπεριλάβετε, αν συμφωνείτε,  στην επικείμενη ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του ΔΣ στις 12/5/2017
(27/4/2017) 2018:   ΕΤΟΣ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ "Τα Μαθηματικά είναι  παντού"
Μια πρόταση για να είναι το 2018 έτος μαθηματικών, Ένα παράθυρο στον σύγχρονο κόσμο, όπου τα μαθηματικά έχουν κύριο ρόλο και κοινωνική ευθύνη (των Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου και Δήμου Βαρόπουλου (μέλη της ΕΜΕ))
(5/5/2017) Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Οργανωτική Επιτροπή του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου (συνοδεύτηκε με έργο (βιογραφικό) σημείωμα) Και στις
(2/6/2017) Με την ευκαιρία της επικείμενης συνεδρίασης του ΔΣ (Ιούνιος 2017) υπέβαλα πρόταση στο ΔΣ να λάβει απόφαση ώστε να εναρμονιστεί με την απόφαση της ΓΣ, 12/3/2017 (να μαγνητοφωνούνται και να απομαγνητοφωνούνται τα πρακτικά της) ΚΑΙ να αποφασίσει τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΔΣ και φυσικά ένα αντίγραφο να είναι στη διάθεση των (ενεργών) μελών της ΕΜΕ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Για όλα τα παραπάνω δεν έχω ενημέρωση.
Οπότε θα περιμένω, μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ στις 16/6/2017, να ωριμάσουν τα θέματα που έθεσα με τις αιτήσεις μου για να τις δημοσιοποιήσω, για την ενημέρωσή σας, στο blog «Μαθηματικά Τετράδια».

Υπενθυμίζω την ανάρτηση μου (12/4/2017) στο blog «Μαθηματικά Τετράδια» με τίτλο: 2η τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΜΕ [10/4/2017]: 4 επισημάνσεις και μια διευκρίνιση (http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/04/2-0004.html )

Αθήνα 5/6/2017 (του Αγίου Πνεύματος)

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου


[1] Βλ. σχετική ενημέρωση στο: 10 μέρες που “συγκλόνισαν” την ΕΜΕ… (αναρτήθηκε στο blog  “Μαθηματικά Τετράδια” στις 29/3/2017) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/03/10.html
[2] Βλ. αναλυτικά την ομότιτλη ενότητα όπου περιγράφεται η πρότασή μου στο: 3 μέρες μετά τις εκλογές στην ΕΜΕ παραμένει κλειστή η κάλπη: μια πρόταση, και στις δυο πλευρές, για απεμπλοκή (αναρτήθηκε στο blog  “Μαθηματικά Τετράδια” στις 22/3/2017) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/03/3.html
[3] Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: Η περίπτωση της “Μαθηματικής Άνοιξης”. Κριτική προσέγγιση… (δ΄ μέρος) (αναρτήθηκε στο blog  “Μαθηματικά Τετράδια” στις 7/3/2017) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/03/blog-post_7.html
[4] Βλ. Vasillios Viskadourakis ανάρτηση (13/5/2017, 2.51 μμ) στο face book της Μαθηματικής Άνοιξης” από όπου και αντλήσαμε το απόσπασμα (https://www.facebook.com/groups/618602985006666/)
[5] Βλ. Vasillios Viskadourakis ανάρτηση (13/5/2017, 2.51 μμ) στο face book της Μαθηματικής Άνοιξης” από όπου και αντλήσαμε το απόσπασμα (https://www.facebook.com/groups/618602985006666/)
[6] Το απόσπασμα έχει ως εξής: 2018: 100 χρόνια ΕΜΕ, Έτος Μαθηματικών για την Ελλάδα. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάπτυξη τέτοιων δραστηριοτήτων είναι η πρόσφατη ανακήρυξη από το Υπουργείο Παιδείας του έτους 2018, κατά το οποίο η ΕΜΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, ως Έτους Μαθηματικών για την Ελλάδα. Προτείνουμε μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες μεταξύ άλλων:
                                Nα προβάλουν την απαράμιλλη συμβολή της αρχαίας Ελλάδας στα Μαθηματικά, τους μεγάλους σύγχρονους Έλληνες μαθηματικούς, Κ. Καραθεοδωρή, Χ. Παπακυριακόπουλο, και Δ. Χριστοδούλου, και τους διακεκριμένους Έλληνες ερευνητές και δασκάλους μαθηματικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Να διοργανωθούν μαζικοί διαγωνισμοί για καινοτόμες ιδέες στη διδασκαλία και εκθέσεις με τις οποίες αναδεικνύεται στο ευρύ κοινό η πανταχού παρουσία, η ποικιλία και το κάλλος των Μαθηματικών (όπως η περίφημη περιοδεύουσα διαδραστική έκθεση «IMAGINARY-μέσα από τα μάτια των Μαθηματικών»)”.
[7] Η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας.
[8] Αναρτήθηκε  https://emeallagi.wordpress.com/2017/05/08/η-συνάντηση-της-κίνησης-και-φίλων-της-κ/   8 Μαΐου 2017 by MATHMUS [η έμφαση με bold και πλάγια δόθηκε από μας]
[9] Αναρτήθηκε  https://emeallagi.wordpress.com/2017/05/01/πρόσκληση-στη-συνάντηση-της-κίνησης-κ/  1 Μαΐου 2017 by MATHMUS [η έμφαση με bold και πλάγια δόθηκε από μας]
[10] η έμφαση με bold υπάρχει στο αρχικό κείμενο.
[11] Η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας.
[12] Το απόσπασμα δάνειο από το κείμενό μας: Αρχικός απολογισμός των πρώτων 75 ημερών: Ενσωμάτωση και καλή συνεργασία με την καθεστωτική ομάδα της ΕΜΕ(;) ή εδώ και τώρα ξήλωμα συνειδητά των καθεστωτικών δομών για να ανασάνει η ΕΜΕ; (στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” 23/5/2015 http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2015/05/75.html)
[14] Η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας.
[15] Αναρτήθηκε  https://emeallagi.wordpress.com/2017/05/08/η-συνάντηση-της-κίνησης-και-φίλων-της-κ/   8 Μαΐου 2017 by MATHMUS [η έμφαση με bold και πλάγια δόθηκε από μας] 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.