ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Τo SEEMOUS 2013 και η αδιαφάνεια στην ενημέρωση των μελών της ΕΜΕ


της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου
(μέλος της ΕΜΕ)

Όπως επισημάναμε στο κείμενό μας (Η ξύλινη γλώσσα της κατασκευασμένης πραγματικότητας στο πρόγραμμα της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών ή πόσο απέχουν οι πράξεις από τις διακηρύξεις...[1] που αναρτήθηκε στις 8.18 πμ στην alfavita.gr (http://www.alfavita.gr/apopsi/η-ξύλινη-γλώσσα-της-κατασκευασμένης-πραγματικότητας-στο-πρόγραμμα-της-δημοκρατικής) ακολούθησε κείμενο πληροφοριακό με τίτλο «7η μαθηματική ολυμπιάδα στην Αθήνα - SEEMOUS 2013» αλλά η υπογραφή σε αυτό το κείμενο αν και είναι επώνυμη, δε δήλωνε τη σχέση του αρθρογράφου με την ΕΜΕ, με το διαγωνισμό  κ.ά.π.
Δεν μας απασχόλησε περισσότερο αυτός ο αρθρογράφος, μέχρι το Σάββατο 9-3-13, που για 2η φορά “συναντηθήκαμε” όταν το esos με μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος μας πληροφόρησε (χωρίς να του το έχουμε ζητήσει) ότι «στο esos εφθασε το e-mail για τη συγκρότηση του ΔΣ την Παρασκευή στις 9:21 το πρωί από τον κ. Τοτόμη» Κρατήσαμε την περιέργειά μας, λόγω του της “αργίας” του τριημέρου, και την Τρίτη 19-3-13 ζητήσαμε από την Γραμματεία της ΕΜΕ να μας πληροφορήσει ποια είναι η σχέση του με την ΕΜΕ, είναι μέλος και εργάζεται εθελοντικά, είναι υπάλληλος αμειβόμενος ή κάτι ανάλογο; Η απάντηση μας εξέπληξε «είναι δημοσιογράφος και περιλαμβάνεται στη mailing list της ΕΜΕ».
Αν αυτή η απάντηση είναι αρκετή(;) όσον αφορά το ρόλο που του αποδίδει το esos, θα το δούμε σε επόμενο κείμενο, για την ώρα αυτή η απάντηση δεν εξηγεί την εμπλοκή του στην ενημέρωση της μαθηματικής κοινότητας για το SEEMOUS 2013.

Ερωτάται, λοιπόν, η 15άδα του ΔΣ της ΕΜΕ και οι δύο συμμετέχοντες εκ μέρους της Ελλάδας δηλαδή ο ΓΓ της MASSEE και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του διαγωνισμού SEEMOUS 2013:
1)     Με ευθύνη τίνος η ιστοσελίδα http://www.seemous.eu/assets/files/2013/Program_Seemous2013.pdf δεν έχει επικαιροποιημένες πληροφορίες αλλά παραπέμπει στην http://www.hms.gr/ όπου δεν υπάρχει καμιά σχετική πληροφορία; Το ίδιο παρατηρείται και την σελίδα του «Καλωσορίσματος» http://www.seemous.eu/index.php?id=85

2)     Αύριο 22-3-13 το πρωί και ενώ η ώρα είναι 5.40 μμ (21-3-13) έχει προγραμματιστεί η επίσημη έναρξη και δεν έχετε ακόμη κυκλοφορήσει Δελτίο Τύπου για το χώρο που θα γίνει η έναρξη κ.λ.π. (ώστε να αναρτηθεί στην alfavita για παράδειγμα). Επίσης δεν έχετε ενημερώσει με e-mail τα μέλη της ΕΜΕ. Και βέβαια δεν έχετε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ τις σχετικές πληροφορίες.

3)     Είναι προφανές πως ακόμη και αν ο κ. Τοτόμης έχει την ευθύνη (με ή χωρίς αμοιβή;) της ενημέρωσης για το SEEMOUS 2013 η εντολή να υπάρξει η μικρότερη δυνατή πληροφόρηση προέρχεται από σας και με ευθύνη σας. Με στόχο να μην έχει η μαθηματική κοινότητα τη δυνατότητα να προσεγγίσει τους συμμετέχοντες. Και βέβαια προτιμάτε να δημιουργήσουν οι φιλοξενούμενοί μας την εντύπωση πως είμαστε όλοι ανύπαρκτοι ή στην καλύτερη περίπτωση αδιάφοροι απέναντί τους παρά να διακινδυνέψετε να αντιληφθούν ότι διοικείτε την ΕΜΕ εν πλήρη αδιαφάνεια.

4)     Μπράβο σας και θα επανέλθω για να διασαφηνίσουμε πλήρως αν λειτουργεί, και με ποιους όρους, Γραφείο Τύπου στη ΕΜΕ (τυπικά ή άτυπα), αν ξοδεύονται κονδύλια προς τον Τύπο/δημοσιογράφους κ.ά.π. τελικά για προσωπική σας προβολή αφού οι μόνοι που θα γνωρίσουν οι φιλοξενούμενοί μας φροντίζετε να είστε μόνο εσείς με το να αποκρύβετε σημαντικές πληροφορίες από τα μέλη της ΕΜΕ.

Αθήνα 21-3-13 (5.40 μμ)


[1] Στο κείμενό μας επισημαίναμε «Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι η επίσημη ιστοσελίδα πληροφόρησης για το SEEMOUS 2013 αναρτήθηκε πρόσφατα στις 29-1-13(!!!) δηλαδή μόλις δύο μήνες πριν το διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί (μεταξύ 21-25/3/2013 στην Αθήνα). Η καθυστερημένη πληροφόρηση είναι καθεστώς για την ΕΜΕ και η ευθύνη, όσο αφορά την πληροφόρηση για το SEEMOUS 2013, ανήκει στον νυν ΓΓ της MASSEE για το 2013-2014 (υποψήφιος και αυτός της ΔΠΜ). Τόση επιμονή στα όρια της εμμονής στην αδιαφάνεια...». http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2013/02/blog-post_24.html (αναρτήθηκε στο blog «Μαθηματικά Τετράδια» 24-2-13 στις 10.41 μμ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.