ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

«Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»: μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος (10-3-13) για το ΔΣ της ΕΜΕ

Μια αρχική εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 10-3-13 για ΔΣ και ΕΕ της ΕΜΕ

Την Κυριακή 10-3-2013 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για το νέο ΔΣ της ΕΜΕ. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν τα ξημερώματα της 11-3-13 στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ (http://www.hms.gr/node/669)
Από τα αποτελέσματα με βάση τον αριθμό των ψήφων που κατέκτησε κάθε υποψήφιος από τους 34 υποψηφίους του ενιαίου ψηφοδελτίου αμέσως αντιλαμβάνεται κάνεις ότι το ΔΣ της ΕΜΕ συγκροτείται από τη συμπαγή 15άδα που υπέγραψε τη διακήρυξη της «Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών» (ΔΠΜ) (η ίδια «τάση» ακολουθείται και στην Εξελεγκτική Επιτροπή) με το γεγονός αυτό να αποδεικνύει κατευθυνόμενη σταυροδοσία.

Ποια είναι, λοιπόν, η πραγματικότητα; Στην πραγματικότητα επιβεβαιώνεται η πτωτική τάση από το ιστορικό χαμηλό των ψηφισάντων το 2011 (963 ψηφίσαντες) σε ακόμη χαμηλότερο στους 832 ψηφίσαντες στις εκλογές του 2013!!!

Παράλληλα, όμως, τα ψηφοδέλτια της επιστολικής ψήφου που η Εφορευτική Επιτροπή απέδωσε ότι  ανήκουν, στην συντριπτική πλειονότητά τους, σε ταμειακά μη τακτοποιημένα μέλη (τακτικά και αντεπιστέλλοντα) αυξήθηκαν από τα 188 του 2011, στα 234 το 2013!!! 
Το εκλογικό αυτό υλικό των 234 ψηφοδελτίων επιστολικής ψήφου (με τα συνοδά στοιχεία φακέλους και ταυτότητα ψηφοφόρου) αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Εφορευτική Επιτροπή (σε κλειστή συνεδρίαση), να καταστραφούν με διάφορες δικαιολογίες κύρια γιατί δεν ήταν ταμειακά τακτοποιημένα μέλη της ΕΜΕ.
Και ενώ η ΔΠΜ στις διακηρύξεις της που όλοι διαβάσαμε αναφέρεται σε «πλήρη διαφάνεια» φαίνεται πως βολεύτηκε μια χαρά με την καταστροφή των 234 ψηφοδελτίων της επιστολικής ψήφου, ενώ με την πολιτική τους "κατάφεραν" ώστε οι πάντες να σιχαθούν τα πάντα, με αποτέλεσμα, να βαυκαλίζονται ψευδόμενοι πως η ΕΜΕ έχει 15.000 μέλη, στην πράξη κάθε χρόνο να πληρώνουν όλο και λιγότεροι συνάδελφοι (στους 1.780 έφτασαν το 2012, από 5000 που πλήρωναν κάθε χρόνο) και κάθε χρόνο ψηφίζουν όλο και λιγότεροι (στους 832(!!) έφτασαν εφέτος, από τους 2.500 που ψήφιζαν παλιότερα). 
Αποτέλεσμα: οδήγησαν το ιστορικό μας σωματείο με το ενάμιση πόδι στην πτώχευση.


Η «Κίνηση για την Αλλαγή της ΕΜΕ» και η δράση της για το ερχόμενο διάστημα 

Η "ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΜΕ", κατανοώντας την κρισιμότητα των καταστάσεων, δηλαδή α) την γενικότερη τάση για νέο-πτώχευση σε όλο και περισσότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας β) την επέλαση της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής σε βάρος των συναδέλφων εκπαιδευτικών (μισθοί, εργασιακές σχέσεις, κλπ) γ) την εμμονή του κυρίαρχου μπλοκ εξουσίας στην ΕΜΕ, σε καλυμμένα νεοφιλελεύθερα μέτρα (αποκλεισμός, στην πράξη, των συναδέλφων που χρωστούν πολλά), και για τη διετία 2013-2015 από όποια θέση μας φέρατε με τη ψήφο σας θα αναλώσουμε τις δυνάμεις μας για να λειτουργεί η ΕΜΕ όπως αξίζει, στους/στις Μαθηματικούς, στα Μαθηματικά και στην Κοινωνία.

Σας καλούμε, λοιπόν, να πλαισιώσετε τις δραστηριότητες της «Κίνησης για την Αλλαγή της ΕΜΕ» με τη φυσική σας παρουσία αλλά και με όποιο τρόπο κρίνετε εσείς εφικτό. Αρχικά σας καλούμε σε συνάντηση αμέσως μετά τις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ (θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία, τόπο και ώρα με ανακοινώσεις από τα ηλεκτρονικά μέσα και e-mails – αν μας το ζητήσετε)


Η ανακοίνωση αυτή της «Ανοιχτής Ομάδας Συντονισμού» της «Κίνησης για την Αλλαγή της ΕΜΕ» από τα πράγματα συνιστά ένα κείμενο εργασίας που διαχέεται στον επιστημονικό χώρο, στον εκπαιδευτικό χώρο αλλά και στην κοινωνία που βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση για να ξεφύγουν από το θανάσιμο αγκάλιασμα των μνημονίων. 
Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε πως στην καταστατική ΓΣ προτείναμε να ισχύσει από τούτες τις εκλογές το σύστημα της απλής αναλογικής, όμως αυτοί, δεν το δέχθηκαν, παραβιάζοντας παλιά προφορική συμφωνία. Κάποιος ήθελε να προεδρεύσει έχοντας απέναντί του ΜΟΝΟ ομοϊδεάτες και καμιά αντίρρηση στα θέσφατά του.
Εμείς προτείναμε σειρά μέτρων για θεραπεία της κατάστασης, αυτοί όμως, διακατεχόμενοι από την αρχομανία που τους χαρακτηρίζει δεν δέχθηκαν τίποτε. 
Τέλος ενόψει των εκλογών, εμείς προτείναμε μόνο 12 υποψήφιους, θεωρώντας πως θα κάμουν κι αυτοί το ίδιο, ώστε να προκύψει ένα ΔΣ με πολυφωνία. Αυτοί απέρριψαν τη χειρονομία μας και πρότειναν στο δικό τους ψηφοδέλτιο 15!!! Έτσι με το εκλογικό σύστημα του υπάρχοντος Καταστατικού (το καινούργιο θα εφαρμοστεί στις εκλογές του 2015) και διαπράττοντας μια σειρά εκλογικά πραξικοπήματα, "κατάφεραν" να καταλάβουν τις 15 έδρες του ΔΣ, ενώ θα μπορούσε να εφαρμοστεί το καινούργιο καταστατικό, από τώρα, με αποτέλεσμα αυτοί να πάρουν για το ΔΣ 10 έδρες, εμείς 4 έδρες και οι ανεξάρτητοι 1 έδρα, για δε την Ε.Ε. 2 έδρες αυτοί και 1 εμείς.  

Συνάδελφοι, ή απαλλασσόμαστε το συντομότερο δυνατό απ’ αυτή την... ακρίδα ή το ιστορικό μας σωματείο θα χαθεί.


Ευχαριστούμε, λοιπόν, όλους, όσους μας ψήφισαν και μας στηρίζουν και σας περιμένουμε για να συζητήσουμε διεξοδικά τόσο το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και τους τρόπους δράσης της «Κίνησης για την Αλλαγή της ΕΜΕ» αλλά και τους όρους λειτουργίας της «Κίνησης για την Αλλαγή της ΕΜΕ»  ώστε η διαφάνεια να αρχίσει από μας και όλοι να συνεργαζόμαστε ανάλογα το χρόνο που μπορούμε να διαθέσουμε (αναφερόμαστε στο υστέρημα του χρόνου μας γιατί περίσσευμα χρόνου πλέον δεν υφίσταται) ώστε να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε και με την ενεργητική συμμετοχή σας τη δράση μας για το ερχόμενο διάστημα.


Ανοικτή Ομάδα του Συντονιστικού Οργάνου της “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: kinisi.gia.allagi.eme@gmail.com 
 (Η συμμετοχή στην Ομάδα είναι ελεύθερη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.