ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Παρεμβάσεις για τη διαφάνεια στη λειτουργία του ΔΣ της ΕΜΕ


Διευκρίνιση του blog «Μαθηματικά Τετράδια»:

Επειδή η γνώση είναι δύναμη, και για να ενισχύσουμε τους όρους διαφάνειας της ΕΜΕ στο βαθμό που εξαρτάται από την αδιαμεσολάβητη ενημέρωση των μελών της θα αναρτάμαι για την πληροφόρηση όλων των ενδιαφερομένων ο,τιδήποτε κατατίθεται γραπτά στην ΕΜΕ (και πρωτοκολλείται) ως έμπρακτη απόδειξη διαφάνειας αλλά και ως δείκτη απόκρισης του ΔΣ της ΕΜΕ στα αιτήματα των μελών της ΕΜΕ.

Επομένως απευθύνουμε πρόσκληση και σε οποιοδήποτε συνάδελφο διατυπώσει (εγγράφως και με αριθμό πρωτοκόλλου) ανάλογα (ή οποιαδήποτε άλλα)  αιτήματα να μας στείλει (σημειώνοντας και στοιχεία επικοινωνίας μαζί του -τηλέφωνο κινητό ή σταθερό- για την επαλήθευση της αποστολής) ηλεκτρονικά το υλικό σε έγγραφο word για να το αναρτήσουμε.


Με την ευκαιρία σας ανακοινώνουμε ότι:  Έχουμε διαθέσιμα, στο πλαίσιο εσωτερικής ιδιωτικής πληροφόρησης των μελών και των φίλων της «Κίνησης» - μέλη της ΕΜΕ, τα πλήρη πρακτικά, που μας χορήγησε μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις η ΕΜΕ: 
Α) τα πρακτικά της Καταστατικής Συνέλευσης 20-1-13 της ΓΣ 3-3-13, Β) τα πρακτικά της Εφορευτικής Επιτροπής 6-3-13 και 10-3-13 καθώς και Γ) τον κατάλογο (σε excel) όπου φαίνεται σε ποιους μοιράστηκαν οι σταυροί προτίμησης κάθε ψηφοδελτίου και τον κατάλογο (σε excel) όπου εμφανίζεται ο αριθμός ψήφων που συγκέντρωσε ο κάθε υποψήφιος κατά σειρά κατάταξης και Δ) Λίστα ψηφισάντων (χειρόγραφη) με α/α 1-832, στις εκλογές της ΕΜΕ 10-3-2013.

Συμπληρωματικά μπορείτε να δείτε (και να συγκρίνετε) όσα ανάρτησε το ΔΣ της ΕΜΕ (αποφάσεις ΓΣ 3-3-13  http://www.hms.gr/node/692 και αποφάσεις ΓΣ 20-1-13 http://www.hms.gr/node/691)

Όσοι συνάδελφοι μαθηματικοί μέλη της ΕΜΕ (ταμειακά τακτοποιημένα ή μη) ενδιαφέρεστε να διαβάσετε τα παραπάνω στοιχεία στείλτε μας μήνυμα στο e-mail sygekp@ath.forthnet.gr για να σας στείλουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση όπου μπορείτε να ανακτήσετε το υλικό (μέχρι 25-8-2013)επισκεπτόμενοι/ες το Dropbox. 
Α. Χ. Χρονοπούλου
(21-5-2013)(2η) Παρέμβαση για τη διαφάνεια στη λειτουργία του ΔΣ της ΕΜΕ
της  Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου


Προς: τον Πρόεδρο, το ΓΓ και τον Ειδικό Γραμματέα του ΔΣ της ΕΜΕ (ατομικά)

Yπόψη: κάθε μέλους του ΔΣ της ΕΜΕ
Κοινοποίηση: στη Γραμματεία

Θέμα: Επικοινωνία του ΔΣ της ΕΜΕ με τα μέλη της ΕΜΕ. Αίτημα για συνάντηση
1. με τον Ειδικό Γραμματέα και
2. με το ΓΓ ή τον Πρόεδρο

κύριοι του ΔΣ της ΕΜΕ,

Την Πέμπτη (16-5-13) επισκέφτηκα τη Γραμματεία για να καταθέσω μια αίτηση (σε συνέχεια της αίτησής μου με αριθμ. πρωτ. 14657/2-4-13) και για να ενημερωθώ ως μέλος της ΕΜΕ για τρέχοντα ζητήματα που εκκρεμούν. Ζήτησα, λοιπόν, από την υπάλληλο της Γραμματείας «να ξεκλειδώσει το συρτάρι όπου φυλάσσεται το βιβλίο των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΔΣ για να ενημερωθώ και στη συνέχεια αν απαιτηθεί να ζητήσω και ακριβές αντίγραφο».
Η απάντησή της ότι «το κλειδί το έχει μαζί του ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΜΕ» δεν με ικανοποίησε και θεωρώ ότι συνιστά παρεμπόδισή μου ως μέλος να ενημερωθώ ακώλυτα όπως ρητά ορίζει το καταστατικό.
Το ότι μάλιστα, στη συνέχεια, μου υπέδειξε «να καταθέσω έγγραφα το αίτημά μου» με την πειστική δικαιολογία «ότι μπορεί να μη μεταφέρει αξιόπιστα το προφορικό αίτημά μου» είναι μια ακόμη ένδειξη ότι πράγματι ακολουθείται από την υπάλληλο της Γραμματείας τακτική κωλυσιεργίας για την οποία τακτική δεν μπορεί να είναι η ίδια ούτε υπεύθυνη ούτε και να την επέλεξε.

Έτσι αν συνυπολογίσουμε ότι αφενός έχετε εκλεγεί στο ΔΣ από την 10η Μαρτίου 2013 και ενώ διεξήλθε ένα ολόκληρο δίμηνο δεν έχετε ανακοινώσει ακόμη ποια μέρα και ώρα σε εβδομαδιαία  βάση είστε στα γραφεία της ΕΜΕ ώστε όποιο μέλος της ΕΜΕ ενδιαφέρεται να ενημερωθεί να είσαστε στη διάθεσή του και ανεμπόδιστα να ενημερώνονται τα μέλη. Η ολιγωρία σας αυτή εκτός από την αδιαφάνεια που αναδεικνύει, επιπλέον αποδεικνύει ότι αποπειράστε επιτυχώς(;) μέχρι στιγμής να κρύβεστε πίσω από τις γενικόλογες και προφανείς απαντήσεις της υπαλλήλου της Γραμματείας και συνακόλουθα δεν εκτελείται τις υποχρεώσεις που από το καταστατικό έχετε αναλάβει δια της εκλογής σας.
Αφετέρου συνυπολογίζουμε τη σκαιά, για να διατηρήσω χαμηλούς τόνους, συμπεριφορά του ΔΣ απέναντι στο Γιάννη Κερασαρίδη ιστορικό μέλος της ΕΜΕ και εκπρόσωπο της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» τον οποίο στις 29-4-13 αποπέμψατε βίαια (γιατί και η λεκτική βία αναγνωρίζεται ως βία) από την αίθουσα που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΕΜΕ απαγορεύοντας του στη συνέχεια την είσοδο σε αυτή.
Μάλιστα ο Κερασαρίδης που δημοσιοποίησε το διάλογο αναφέρει ότι του ζητήθηκε να μην είναι παρών γιατί θα ακολουθούσε συζήτηση εκτός(!!!) ημερήσιας διάταξης [βλ. ανάρτηση στο blog «Μαθηματικά Τετράδια» (http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2013/05/01.html) όπου αναγράφεται: «Γιάννη, σε παρακαλώ μη μπαίνεις από τώρα, γιατί θέλουμε να συζητήσουμε κάποιο θέμα που είναι εκτός ημερήσιας διάταξης. Μόλις τελειώσουμε, θα σε καλέσουμε εμείς»].

Επισημαίνω πως, αν και παρήλθε ο εύλογος χρόνος, δεν έχουμε καταγεγραμμένη δημόσια την άποψή σας για όσα διημείφθησαν ΑΝΤΙΘΕΤΑ στη συνέχεια καταδείχτηκε ότι αυτή η ενέργειά σας ήταν η “αφετηρία” για να διακοπεί η στοιχειώδης επικοινωνία δηλαδή να ενημερωνόμαστε (μέσω του Γιάννη Κερασαρίδη) για την ημερήσια διάταξη του ΔΣ και η συνεδρίαση να είναι ανοιχτή όπως ήταν τη διετία 2011-2013 και την οποία παρακολουθούσαμε συστηματικά 3 τουλάχιστον μέλη της ΕΜΕ εκ μέρους της «Κίνησης για την Αλλαγή στη ΕΜΕ».
Η απόφασή σας, λοιπόν, στις 2-5-13 να αναρτήσετε ανακοίνωση (http://www.hms.gr/node/704) για εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ΟΕ και ΕΕ του 30ου συνεδρίου της ΕΜΕ, με δεδομένο ότι αυτή είναι γενική –στο σημείο αυτό θα επανέλθουμε διεξοδικά, μας οδηγεί στην εκτίμηση πως, αν και προήλθε μετά τις συντονισμένες ενέργειες της «Κίνησης για την Αλλαγή στη ΕΜΕ», «αθροίζοντας» την επαναφορά της κλειστότητας των συνεδριάσεων του ΔΣ με ευθύνη σας και την αποπομπή του Γιάννη Κερασαρίδη, τότε συνιστά προπέτασμα καπνού προς άγρα συναινούντων και για νομιμοποίηση των ενεργειών του ΔΣ της ΕΜΕ τόσο την 29/4/13 όσο και στη συνέχεια.

Επομένως καθίσταται άμεσα απαιτητό από μας και αιτούμαστε
1. Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα για να ενημερωθούμε για τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ, που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί.
2. Συνάντηση με το ΓΓ ή τον Πρόεδρο για να ενημερωθούμε για τρέχοντα ζητήματα όπως ενδεικτικά είναι: η ημερήσια διάταξη και η ημερομηνία συνεδρίασης του ΔΣ για το μήνα Μάιο[1], και στη συνέχεια.
Η πορεία της κατάθεσης του νέου καταστατικού στο Πρωτοδικείο. Επισημαίνουμε ότι στο νέο καταστατικό, με βάση τα έγγραφα που μας χορηγήσατε, παρατηρούνται αβλεψίες σε σχέση με όσα αποφασίστηκαν στην ΓΣ 20-1-13.
Η διαγραφή των χρεών των μελών της ΕΜΕ γιατί προήλθε από παραπλάνηση των μελών επειδή τα ΔΣ παραβίασαν το καταστατικό  (άρθρο 6§3&4) και αφού διαχρονικά την τελευταία 10ετία μετέχετε στα ΔΣ της ΕΜΕ (& στην ΕΕ που ελέγχει το ΔΣ) η ευθύνη σάς αναλογεί ακέραια http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2012/01/blog-post_22.html
Οι μέρες και ώρες επικοινωνίας των μελών του ΔΣ με τα μέλη της ΕΜΕ, σε εβδομαδιαία βάση.
Ο δίαυλος επικοινωνίας με το ΔΣ, γιατί η μονόδρομη επικοινωνία που καθιερώσατε μέσω της υπαλλήλου της Γραμματείας (μια και το έργο που της έχετε αναθέσει υπερβαίνει την παραλαβή και την απόδοση των αιτήσεων των μελών) δημιουργεί μικροεξουσίες και παρεμβάλλει εμπόδια στην ισότιμη άμεση επικοινωνία μεταξύ μας που άλλωστε ρητά προβλέπει το καταστατικό μεταξύ των μελών και του ΔΣ χωρίς διαμεσολαβητές.
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου
Μέλος της Ε.Μ.Ε. και υποψήφια στις εκλογές της 10-3-2013

Αθήνα  20/5/2013
Η παραπάνω παρέμβαση πρωτοκολλήθηκε με αριθμ. 14710 /20-5-13.


[1] Σημειώνω πως οι επανειλημμένες οχλήσεις Κερασαρίδη προς την υπάλληλο της Γραμματείας για να πληροφορηθεί την ημερήσια διάταξη και την ημερομηνία συνεδρίασης του ΔΣ το μήνα Μάιο (για να ενημερωθεί και στη συνέχεια να ενημερώσει τα μέλη της ΕΜΕ και μέλη της «Κίνησης») κατέληξαν άκαρπες ενώ όταν ερωτήθηκε την Πέμπτη 16-5-13 και από εμένα η υπάλληλος της Γραμματείας μου είπε πως «δεν έχει γίνει συνεδρίαση το Μάιο αλλά δεν γνωρίζει και πότε θα γίνει». Της απάντησα ότι η πρακτική είναι η εξής: με τη λήξη της συνεδρίασης του ΔΣ στις 29-4-13 αποφάσισαν πότε θα είναι η επόμενη. Δεν αρνήθηκε ότι αυτή είναι η πρακτική αλλά επανέλαβε πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικό. Επιτόπου προφορικά της διευκρίνισα ότι θα επανέλθω με γραπτό αίτημα γιατί δεν θα παίξουμε «ρουλέτα» δηλαδή να ρωτάμε κάθε μέρα πότε θα γίνει συνεδρίαση του ΔΣ και να μας απαντά «δεν ξέρω» και όταν τελειώσει ο Μάης να μας πει «έγινε «χθες»»…(1η) Παρέμβαση για τη διαφάνεια στη λειτουργία του ΔΣ της ΕΜΕ
του  Γιάννη Κερασαρίδη

Κύριε Κρητικέ, προ ημερών ζήτησα με mail από την υπάλληλό σας Μαρία να με πληροφορήσει πότε συνεδριάζει (αυτό το μήνα) το ΔΣ και ποια είναι η ημερήσια διάταξη. Η Μαρία δεν μου απάντησε ούτε θετικά ούτε αρνητικά, προφανώς μετά από δική σας υπόδειξη ή και του κυρίου Δημάκου. Η αλαζονεία σας και η κρυψίνοια έφτασε μέχρι και του σημείου αυτού.

Κύριε Κρητικέ, τι θέλετε να μου αποδείξετε; Ότι είστε δυνατοί; Μα, ένας δυνατός συμπεριφέρεται δημοκρατικά και, προ πάντων, με διαφάνεια. Εσείς τρέμετε κυριολεκτικά στην ιδέα πως κάποιοι "βέβηλοι" θα δουν και θα ακούσουν τα έργα και τις ημέρες σας στο ΔΣ. Γιατί, τι άλλο μπορεί να σημαίνει η προσπάθεια από μέρους σας, να καταργήσετε μια θεμελιώδη κατάκτηση των συλλογικών φορέων, δηλ. τις ανοικτές συνεδριάσεις των ΔΣ.

Κύριε Κρητικέ, σας υπενθυμίζω δύο πράγματα: α) μια αποστροφή της ομιλίας του κυρίου Δημάκου κατά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του 2013. Τότε, ο κύριος Δημάκος, προκειμένου να δείξει πόση δημοκρατικότητα χαρακτηρίζει την ΕΜΕ, παινεύτηκε λέγοντας πως οι συνεδριάσεις του ΔΣ είναι ανοιχτές, β) ξεχάσατε και εσείς και ο κύριος Δημάκος απόφαση συνέλευσης, πως οι συνεδριάσεις του ΔΣ θα είναι ανοιχτές.

Κύριε Κρητικέ, έστω και την τελευταία στιγμή, περιμένω από μέρους σας και από μέρους του κυρίου Δημάκου, να επιδείξετε πολιτισμένη στάση για να μπορέσει η δύσμοιρη ΕΜΕ να συνέλθει…

Κύριε Κρητικέ, 
α) μ’ αυτή τη συμπεριφορά σας με αποκλείετε από του να συνεργαστώ μαζί σας στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. Γιατί δεν μπορεί να είμαι ανάξιος να παρακολουθήσω το ΔΣ και να είμαι άξιος για οργανωτική επιτροπή συνεδρίου, 
β) αλήθεια, δεν ποια είναι η γνώμη των υπόλοιπων 13 του ΔΣ; συμφωνούν ή διαφωνούν; είναι κρατικό μυστικό η στάση τους;

Κύριε Κρητικέ, αργά ή γρήγορα, αυτό το ΔΣ θα αποτελεί ένα θλιβερό παρελθόν…

Γιάννης Κερασαρίδης
    Αθήνα 17/5/2013

Η παραπάνω παρέμβαση πρωτοκολλήθηκε με αριθμ. 14708 /17-5-13.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.