ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Μεγάλη νίκη της "Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ": Η βαθιά "νύχτα" στης αδιαφάνειας και της απομαζικοποίησης της ΕΜΕ πήρε τέλος


Μεγάλη νίκη της "Κίνησης για την Αλλαγή στη ΕΜΕ" που κατέκτησε 6 θέσεις στο 15 μελές ΔΣ και 1 θέση στην τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή στην ΕΜΕ.
Κατά σειρά εκλογής στο ΔΣ Κερασαρίδης, Κουνιάς, Βισκαδουράκης, Αγγελόπουλος, Μακρή, Παπαιωάννου και Χρονοπούλου στην Εξελεγκτική Επιτροπή.

Τα αποτελέσματα δικαίωσαν τους αγώνες της για περισσότερο από 30 χρόνια για διαφάνεια και τήρηση της νομιμότητας στη λειτουργία της ΕΜΕ του επιστημονικού μας Σωματείου, προς χάρη όλων των μελών του και χωρίς αποκλεισμούς.

Τα αποτελέσματα σήμαναν την κατάρρευση του μονοπαραταξιακού ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής που ενέσκηψε από τις εκλογές του 2013 με αντιδημοκρατικές πρακτικές, πρακτικές που αυτή τη φορά απασχόλησαν και τη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν, με την πρωτόδικη απόφαση (ενώ στο Εφετείο δεν εμφανίστηκε ούτε καν ο δικηγόρος του απερχόμενου ΔΣ της ΕΜΕ), πλήρως οι θέσεις μας (του Κερασαρίδη, της  Χρονοπούλου και πάρα πολλών άλλων ενεργών μελών όπως αποδείχτηκε από τις ψήφους που έδωσαν στην "Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ" στις εκλογές της 15/3/2015) για διαφάνεια και τήρηση της νομιμότητας στη λειτουργία της ΕΜΕ του επιστημονικού μας Σωματείου, προς χάρη όλων των μελών του και χωρίς αποκλεισμούς. 

Όπως σημειώναμε στηρίζοντας και ψηφίζοντας τους υποψηφίους της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» (με το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής έστω και σε ενιαίο ψηφοδέλτιο) με τη συνειδητή ψήφο σας διασφαλίζεται η διαφάνεια και η μαζικότητα της ΕΜΕ και η στοίχισή της  με τα αιτήματα της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές χωρίς αποκλεισμούς.

Σας ευχαριστούμε όλους που με την ψήφο σας σε αυτές τις 
ιστορικές εκλογές, τις 15/3/2015, οι πρώτες με το νέο εκλογικό σύστημα, μας δώσατε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε μαζί όσα διακηρύξαμε αφού το ζητούμενο είναι μια ΕΜΕ για την Επιστήμη και την κοινωνία, μια ΕΜΕ για τα Μαθηματικά και τους μαθηματικούς. Μια ΕΜΕ με διαφάνεια και εσωτερική δημοκρατία. Μια ΕΜΕ μαζική που θα ενεργοποιήσει το σύνολο των μαθηματικών που η τακτική των «χρεών» που καθιέρωσαν τα μονοπαραταξιακά ΔΣ εδώ και 30 χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την απομαζικοποίηση και την αδιαφάνεια στη λειτουργία του επιστημονικού Σωματείου.
Σας καλούμε όλους να επανέλθετε στο "σπίτι" 
σας γιατί αυτή η νίκη ανήκει σε όλους μας.

1η ενημέρωση
17/3/2015 (11.09πμ)  
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.