ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Με τηλεδιάσκεψη η πρώτη με κορονοιό συνεδρίαση του ΔΣ. Θα οδηγήσει σε λύσεις αντιδημοκρατικές που ενδύονται τον μανδύα των “επικίνδυνων περιστάσεωνʺ;

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου


Η ανακοίνωση της ημερήσιας διάταξης[1]της επικείμενης συνεδρίασης του ΔΣ στις 27/4/2020 ανέδειξε αρχικά το ζήτημα πως κατά παράβαση του Καταστατικού ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση (τακτική) του ΔΣ το Μάρτιο του 2020 αφού το άρθρο 18 παρ. 1 «Το Δ. Συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά μεν μια φορά (τουλάχιστον) το μήνα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου, όπου αναγράφονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (...)».

Να τα εντοπίζουμε αυτά, ειδικά μετά τη …δυσεξήγητη επιμονή τής πραγματοποίησης της ΓΣ στις 8/3/2020[2]με διακινδύνευση για τα μέλη της ΕΜΕ που συμμετείχαμε και τους υπαλλήλους της, και ενώ ήδη ο κορονοιός κυκλοφορούσε στην κοινότητα...

Επιβάλλεται, λοιπόν, να γίνει ρητή αναφορά στην 1η με κορονοιό συνεδρίαση του ΔΣ (13η στη σειρά), και το καταθέτω ως πρόταση, ότι: 

Η συνεδρίαση του Μαρτίου 2020 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έκτακτων συνθηκών λόγω COVID-19 (κορονοιού) και της κοινωνικής αποστασιοποίησης και συνακόλουθα (23/3/20) των έκτακτων, μέτρων απαγόρευσηςτης κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα μέχρι 27/4/2020 (και βλέπουμε…) και μέχρι να εξασφαλιστεί η τεχνική υποδομή για την πραγματοποίησή της με την πλατφόρμα  CISCO WEBEX. 


Για αυτή καθαυτή την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του ΔΣ για 27/4/2020 έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Η πραγματοποίησή της με τηλεδιάσκεψη ΔΕΝ αιτιολογείται με αποτέλεσμα να υποδηλώνει αυθαίρετη και καταχρηστική παράβαση του καταστατικού. 
Για να αποκλειστεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, αυτή η περίπτωση απαιτείται η πλήρης και τεκμηριωμένη αιτιολόγηση της πρόκρισης συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη με αναδιατύπωση της ημερήσιας διάταξης και με ρητή αναφορά στις έκτακτες συνθήκες λόγω COVID-19 (κορονοιού) και της κοινωνικής αποστασιοποίησης καθώς και των έκτακτων (23/3/20) μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Μια πρώτη  αντίδραση, στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” (20/3/2020), στη φήμη για συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη επικεντρώθηκε στα χαρακτηριστικά «της αντιδημοκρατικότητας, της αδιαφάνειας και υποδηλώνει πως η επιδημική κρίση και ο κίνδυνος ζωής που αντιμετωπίζουμε καλλιεργεί και συνθήκες εκτροφής “του αυγού του φιδιούʺ με λύσεις αντιδημοκρατικές που ενδύονται τον μανδύα των “επικίνδυνων περιστάσεωνʺ»[3]

Εφιστούμε την προσοχή σας στο προφανές: στην εν λόγω συνεδρίαση οφείλουν να συμμετάσχουν και τα 15 μέλη του ΔΣ (και της Εξελεγκτικής Επιτροπής καλό θα ήταν να προσκληθούν). Οπότε απουσίες αιτιολογημένες ή μη θα αποδοθούν σε αντιδεοντολογική, τουλάχιστον, συμπεριφορά που προσβάλλει βάναυσα την ΕΜΕ, τα μέλη της και το δημοκρατικό τους αίσθημα.

Επιπλέον εκτιμώ πως θα έχετε προβλέψει να τηρηθεί η δέσμευση μαγνητοφώνησης της τηλεδιάσκεψης ώστε το ιδιαζόντως έκτακτο μέτρο της χρήσης τηλεδιάσκεψης να μην αποτελέσει το όχημα της έμμεσης κατάργησης της μαγνητοφώνησης των συνεδριάσεων του ΔΣ, που είναι ένας δείκτης διαφάνειας των συνεδριάσεων του ΔΣ συνεπικουρούμενος από την ανοιχτότητα των συνεδριάσεων.

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου
Αθήνα 24/4/2020



[1]Βλ. μια πρόδρομη αναφορά  σε Ημερήσια διάταξη κατά παράβαση του καταστατικούστο:«Η 8η συνεδρίαση του ΔΣ (20/10/17) της ΕΜΕ που εξελίχτηκε σε “πασαρέλα” ονομάτων και μέσο προβολής ανερχόμενων “αστέρων” στην ΕΜΕ...» αναρτήθηκε 23/10/2017 στο blog “Μαθηματικά Τετράδια”
[2]Στη ΓΣ 2020 θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες (μόλις  εμφανιστούν τα πρακτικά της) για όσα θέματα απασχόλησαν τη ΓΣ στην οποία και παρέμβηκα «επειδή δικαιούνται να είναι ενημερωμένοι εν δυνάμει όλοι οι μαθηματικοί και όχι μόνο οι “τολμηροί μαθηματικοί” που με την καταψήφιση της πρότασής μου για αναβολή πρόστρεξαν σε όσους είχαν λόγο(;) να κλείσει, εδώ και τώρα, η ΓΣ και να ψηφιστούν μονοκούκι(;) ο απολογισμός/ισολογισμός/πεπραγμένα (2019) και προϋπολογισμός 2020 με τους λιγότερους παρόντες/ψηφίσαντες εδώ και 30 χρόνια!!!»(δεσμευτικό απόσπασμα από την ανάρτηση στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.com/2020/03/832020.html(9/3/2020)

[3]Βλ. αναλυτικά στο:«Η πανδημία ως αφορμή για συνειδητοποίηση και όχι για αντιδημοκρατικές λύσεις...» αναρτήθηκε 20/3/2020 στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.com/2020/03/blog-post.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.