ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Η πανδημία ως αφορμή για συνειδητοποίηση και όχι για αντιδημοκρατικές λύσεις...

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου

Μέλη του ΔΣ της ΕΜΕ φέρονται πρόθυμοι να αποδεχθούν πρόταση “για καθιέρωση συνεδριάσεων (του ΔΣ) με τηλεδιάσκεψη (σύστημα SKYPE), σε επικίνδυνες περιστάσεις (όπως η τωρινή με την πανδημία του κορονοϊού ʺcovid-19ʺ)”.

Μια πρόταση αντιδημοκρατική, αδιαφανής που υποδηλώνει πως η επιδημική κρίση και ο κίνδυνος ζωής που αντιμετωπίζουμε καλλιεργεί και συνθήκες εκτροφής “του αυγού του φιδιούʺ με λύσεις αντιδημοκρατικές που ενδύονται τον μανδύα των “επικίνδυνων περιστάσεωνʺ

1οκρούσμα: 
πραγματοποιήσατε με 28 παρόντες τη ΓΣ στα κρυφά στις 8/3/2020...
2οκρούσμα: 
ΚΑΙ επειδή σας φάνηκε επιτυχής(?) η πρώτη πρόβα περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων των μελών της ΕΜΕ οδηγηθήκατε στο …προφανές… 
Να καθιερώσετε συνεδριάσεις (του ΔΣ) με τηλεδιάσκεψη (σύστημα SKYPE)???
Δηλαδή στα κρυφά και η λειτουργία του ΔΣ? 
Με δυο λόγια κουρελόχαρτο το καταστατικό για σας και ανάδειξη του SKYPE σε διακύβευμα?

Βέβαια η ιδιοτελής επιλογή γενικευμένης χρήσης του SKYPEστο ΔΣ αναδεικνύει και ότι τα μέλη τα χρειάζεστε μόνο για να σας ψηφίζουν όσο και …όπως ψηφίζουν.
Είναι αποδεδειγμένα ιδιοτελής γιατί πριν καν την προτείνετε δεν ζητήσατε τις διευθύνσειςskypeόσων μελών διαθέτουν για να έχουν δυνατότητα συμμετοχής με τους ίδιους όρους που έχουν με την αυτοπρόσωπη παρουσία.
Επιχειρείτε να βάλετε την ΕΜΕ στο …γύψο; και τα μέλη σε …καραντίνα; Με στόχο να καθιερώσετε αντιδημοκρατική, αντικαταστατική (και λίγο πολύ παράνομη?) λειτουργία του ΔΣ και με την ΕΕ να τυρβάζει περί άλλα??? 
Γνωρίζετε, μάλιστα, πως άλλο είναι να προβλέπονται δημόσιες συνεδριάσεις του ΔΣ και με ανακοινωμένη στην ιστοσελίδα δημόσια ημερήσια διάταξη και να έχει την ελευθερία κάθε μέλος να συμμετέχει ή να μην συμμετέχει. Και άλλο με την ανταλλαγή emailsμεταξύ των 15 του ΔΣ να μπαίνουν τα μέλη σε …καραντίνα και να περιστέλλονται δημοκρατικές τους ελευθερίες με αντικαταστατικές σας ενέργειες.

Συμμετείχα στη ΓΣ (αν και στενά οικογενειακά ανήκουμε σε ομάδα υψηλού κινδύνου) για να μην επιτρέψω, με καμιά αφορμή, να περισταλούν δημοκρατικά μου δικαιώματα. Το ίδιο θα κάνω και τώρα οπότε 
Σας ζητώ να μην προχωρήσετε σε καμιά απόφαση του ΔΣ διά περιφοράς (μέθοδος που είχε τεθεί σε ...εφαρμογή καταχρηστικά στο παρελθόν και το χαρακτήρισε ΚΑΙ σταμάτησε μετά την εποχή των δικών) 
Σας ζητώ να μην προχωρήσετε σε καμιά απόφαση του ΔΣ διά SKYPE (ακόμη και αν αφορά ανελαστικές δαπάνες όπως πχ οι μισθοί υπαλλήλων κλπ.) Όλα αυτά θα τακτοποιούνται ως συνήθως, και από κεκτημένη ταχύτητα, και όταν με το καλό τερματίσει η κατάσταση, ΤΟΤΕ και αν απαιτηθεί, θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις.

Θεωρώ βέβαιο πως όλοι θέλουμε να βγούμε από αυτό το λούκι υγιείς, πιο συνειδητοποιημένοι και χωρίς να έχουμε απωλέσει κάθε ιδεολογική μας σταθερά με πρώτο το δημοκρατικό μας φρόνημα…

Υ.Γ. το emailμου το γνωρίζετε. Αν χρειαστείτε το skypeμου ζητήστε το.
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου (20/3/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.