ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΜΕ για την αγωγή που εκδικάστηκε στις 17-10-2013: Απαιτείται, όμως, επανάληψη για να αποδίδεται με ακρίβεια το γεγονός


Η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΜΕ για την αγωγή που εκδικάστηκε στις 17-10-2013 δημοσιεύθηκε στην περιοδική έκδοση «Ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο» (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2013). Απαιτείται, όμως, επανάληψη για να αποδίδεται με ακρίβεια το γεγονός οπότε και υποβάλαμε σχετικό αίτημα, προς το ΔΣ, που ακολουθεί:

«Αθήνα 30-11-2013
Προς το ΔΣ της ΕΜΕ
Θέμα: Επανάληψη στον ορθόν της αναφορά σας στη σελ. 24, ενότητα: «Διάφορα Νέα», στην περιοδική έκδοση «Ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο» (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2013), που διακινήθηκε χθες 29-11-2013, όπως ακριβώς αναγράφουμε στο κείμενο που σας επισυνάπτουμε [στάλθηκε ηλεκτρονικά ως επισυναπτόμενο]

Στην περιοδική έκδοση «Ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο» (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2013), που διακινήθηκε χθες 29-11-2013, σχετικά με την αναφορά σας στη σελ. 24, ενότητα: «Διάφορα Νέα», έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Αναγράφεται «Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία δέχθηκε αγωγή που κατατέθηκε από τον κ. Ιωάννη Κερασαρίδη και την κ. Αγγελική Χρονοπούλου εναντίον της ΕΜΕ με την οποία ζητείται η ακύρωση της από 3/3/2013 απόφασης της ΓΣ και των εκλογών της 10/3/2013, της οποίας η δικάσιμος πραγματοποιήθηκε στις 17/10/2013».
Η έμφαση με υπογράμμιση (και με bold) δόθηκε από μας για να υποδηλώσει τα στοιχεία που δεν περιγράφουν το γεγονός αλλά συνιστούν σχόλιο που απέχει της πραγματικότητας.

Το ακριβές (όπως αναγράφεται στην 1η σελίδα της αγωγής που επιδόθηκε στην ΕΜΕ στις 18-7-2013) είναι:
«Οι κ. Ιωάννης Κερασαρίδης και κ. Αγγελική Χρονοπούλου κατέθεσαν ενώπιον του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, Αγωγή κατά
1. Του Σωματείου, με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" (Ε.Μ.Ε.), που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νομίμως.
2. Της από 3-3-2013 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του  σωματείου, με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" (Ε.Μ.Ε.).
3. Της από 10-3-2013 απόφασης-πρωτοκόλλου αρχαιρεσιών της Εφορευτικής Επιτροπής – Αρχαιρεσιών μετά των πρακτικών της, η οποία ανακήρυξε το νέο 15μελές ΔΣ της Ε.Μ.Ε.».

Και υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα προβλέπει το άρθρο 22ο το Σωματείο εκπροσωπεί νομίμως «(...) Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. εκπροσωπεί την Ε.Μ.Ε. εξωδίκως και ενώπιον των δικαστηρίων και όλων γενικά των κρατικών αρχών σ' όλες τις σχέσεις και διαφορές καθώς και κατά τη διαχείριση της περιουσίας της. (...)».

Παρακαλούμε, λοιπόν, στην επόμενη «Ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο» να επαναλάβετε στο ορθόν (παραπέμποντας στη σελ. 24 «Ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο» (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2013)), το ακριβές όπως αναγράφεται παραπάνω εντός εισαγωγικών, ώστε να αποδίδεται με ακρίβεια και χωρίς σχόλια το γεγονός και επιπλέον να μην εξωθεί σε παρερμηνείες ή να δημιουργεί εντυπώσεις σε βάρος μας.

Συμπληρωματικά επισημαίνουμε πως η ανακοίνωση πρέπει να επαναληφθεί με τα ίδια στοιχεία και στην ίδια θέση και να σταλεί στους ίδιους αποδέκτες ώστε να την πληροφορηθούν όσοι ενημερώθηκαν από την τρέχουσα «Ενημέρωση».
Γιάννης Κερασαρίδης
Αγγελική Χρονοπούλου»

Υ.Γ. Το παραπάνω αίτημα στάλθηκε ηλεκτρονικά στο ΔΣ από το Γιάννη Κερασαρίδη και πρωτοκολλήθηκε από την Αγγελική Χρονοπούλου (αρ. πρωτ. 14896 /2-12-13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.