ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Κατατέθηκε (επιτέλους) το Καταστατικό της ΕΜΕ για έγκριση: με 11 μήνες καθυστέρηση!

Με μια λιτή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ μόλις ενημερωθήκαμε (18-12-2013) πως η διοίκηση της ΕΜΕ κατόρθωσε μετά από 11 μήνες να υποβάλλει την Αίτηση έγκρισης τροποποίησης καταστατικού ΕΜΕ: 
“ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΕΜΕ
Σήμερα 17 Δεκεμβρίου 2013 κατατέθηκε ενώπιον του Ειρηνοδίκη Αθηνών από το Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας αίτηση για έγκριση της τροποποίησης του καταστατικού της ΕΜΕ (απλή αναλογική). Σχετ: (ΓΑΚ:16002/2013,  ΕΑΚ 561/2013)17/12/2013” http://www.hms.gr/node/769 

Θα διατυπώσουμε τα προφανή ερωτήματα που επί 11(!!) μήνες απασχόλησαν τη μαθηματική κοινότητα: 

1) Μετά την 11μηνη καθυστέρηση η διοίκηση της ΕΜΕ είναι υπόλογη απέναντι στη μαθηματική κοινότητα γιατί χωρίς εξηγήσεις και ετσιθελικά δεν άσκησε το δημοκρατικό καθήκον της να καταθέσει άμεσα προς έγκριση το καταστατικό. Για άλλη μια φορά με την αδιαφανή συμπεριφορά της κατέστησε αναξιόπιστες τις διαδικασίες του σωματείου (μετά από αποφάσεις μάλιστα Γενικής Καταστατικής Συνέλευσης -20/1/2013) Η ευθύνη του μονοπαραταξιακού ΔΣ είναι μη μεταβιβάσιμη και επισημαίνουμε, για άλλη μια φορά, ότι η αδιαφάνεια στις διαδικασίες έχει σαν αποτέλεσμα να απομακρύνει τα μέλη από το σωματείο και το ΔΣ να λειτουργεί το σωματείο σαν Α.Ε.

2) Επιπλέον για τη διοίκηση της ΕΜΕ είναι περιττό να γνωρίζουν τα μέλη της ΕΜΕ ποιο είναι το νέο καταστατικό που στάλθηκε προς έγκριση! Απέφυγε, λοιπόν, να δημοσιοποιήσει το τελικό κείμενο στην εν λόγω ανακοίνωση. 
Όσο για τα στοιχεία
Σχετ: (ΓΑΚ:16002/2013, ΕΑΚ 561/2013)17/12/2013) που ανακοινώνουν δεν είναι χρήσιμη πληροφορία για τα μέλη ενώ σε απλά ελληνικά σημαίνουν: πως αφού το ΔΣ της ΕΜΕ γνωρίζει... αυτό φθάνει... Τώρα, αν θέλετε να γνωρίζετε και εσείς, τα μέλη της ΕΜΕ, μπορείτε να απευθυνθείτε σε δικηγόρους και να σας χορηγήσουν αντίγραφο του καταστατικού που κατατέθηκε!!!

Διαμαρτυρόμαστε έντονα, λοιπόν, για αυτή την ήκιστα δημοκρατική αντίληψη του ΔΣ της ΕΜΕ και προς άρση της αδιαφάνειας που λυσσαλέα επιδιώκει σύντομα θα δώσουμε πρόσβαση, σε όλους τους ενδιαφερόμενους, στο νέο καταστατικό, γιατί η ενημέρωση, σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας, όλων των μελών, χωρίς αποκλεισμούς, της ΕΜΕ είναι για μας το ζητούμενο. 
18/12/13 ώρα 10.24 π.μ.

Γιάννης Κερασαρίδης
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου

Υ.Γ. Δείτε ενημερωτικά «Μια απόφαση δικαστηρίου σταθμός, για τη διαφάνεια στη λειτουργία της ΕΜΕ, βάζει τα πράγματα στη θέση τους όσο αφορά τη διοίκηση της ΕΜΕ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.