ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

30ο συνέδριο της ΕΜΕ: αλφαβητικά οι εισηγητές - Και μια πρώτη προσέγγιση στη εφημερίδα "Μαθηματική Φωνή" νο. 16


Η εφημερίδα «Μαθηματική Φωνή» νο. 16 κυκλοφόρησε και θα μοιραστεί δωρεάν στο 30ο συνέδριο της ΕΜΕ στην Καρδίτσα, όπου τα μέλη της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» συμμετέχουν ενεργητικά, με εισηγήσεις, και παρεμβάσεις.

Δείτε την αναρτημένη στο blog "Μαθηματική Φωνή" 
http://mathimatikifoni.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html


Προτείνουμε να διαβάσετε τα κείμενα:
1) Η αγωγή στη διοίκηση της ΕΜΕ είναι μια ιστορική καμπή, που διέλυσε τους μύθους και αποκάλυψε την 30ετή άλωση της ΕΜΕ (για να ενημερωθείτε για όσα διημείφθησαν στην εκδίκαση της Αγωγής στις 17/10/2013 για τα οποία η διοίκηση της ΕΜΕ ως συνήθως τηρεί «σιγήν ιχθύος»...)

2) Η εναλλαγή μεταξύ ελεγχόμενων και ελεγκτών, μια βολική αντικαταστατική πρακτική που εξασφαλίζει την άλωση της ΕΜΕ, εδώ και 30 χρόνια (ένα «χρονικό» για τη 30ετή πτωτική πορεία της ΕΜΕ με ευθύνη των εκλεγμένων μονοπαραταξιακών ΔΣ και ΕΕ)

3) Η Απαξίωση της ΕΜΕ

4) ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΜΕ: «μαύρ’  είν’  η νύχτα στα βουνά…και στην ΕΜΕ πιο μαύρη…»  (Η ιστορία ξεκίνησε σαράντα χρόνια πριν…)


Και για τα τεκταινόμενα στην εκπαίδευση:
1) Παρατηρήσεις στις θέσεις του ΔΣ της ΕΜΕ για την εκπαιδευτική πολιτική

2) Ο Ρ Θ Ι Ο Ι Α Δ Ε Ρ Φ Ι Α !!!!! Στο «σφαγείο» χιλιάδες εκπαιδευτικοί με πολλά χρόνια υπηρεσίας και  ΕΞΩΣΗ 50.000 μαθητών από τα  ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ μέχρι το 2016


Ακολουθεί το πρόγραμμα του 30ου συνεδρίου ανά εισηγητή αλφαβητικά 
μετά την προδημοσίευση από την εφημερίδα «Μαθηματική Φωνή» νο. 16 (σελ. 6)  

Δείτε την αναρτημένη στο blog "Μαθηματική Φωνή" 
http://mathimatikifoni.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html

«2) το 30ο συνέδριο της ΕΜΕ που κατέληξε μονοπαραταξιακή υπόθεση των δύο προέδρων (Οργανωτικής - Επιστημονικής)

Στην αίτηση που υποβάλλαμε (αριθμ. πρωτ. 14710/20-5-13) αναφερθήκαμε και «στη σκαιά, για να διατηρήσω χαμηλούς τόνους, συμπεριφορά του ΔΣ απέναντι στο Γιάννη Κερασαρίδη ιστορικό μέλος της ΕΜΕ και εκπρόσωπο της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» τον οποίο στις 29-4-13 αποπέμψατε βίαια (γιατί και η λεκτική βία αναγνωρίζεται ως βία) από την αίθουσα που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΕΜΕ απαγορεύοντας του στη συνέχεια την είσοδο σε αυτή.
Μάλιστα ο Κερασαρίδης που δημοσιοποίησε το διάλογο αναφέρει ότι του ζητήθηκε να μην είναι παρών γιατί θα ακολουθούσε συζήτηση εκτός(!!!) ημερήσιας διάταξης [βλ. ανάρτηση στο blog «Μαθηματικά Τετράδια» (http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2013/05/01.html) όπου αναγράφεται: «Γιάννη, σε παρακαλώ μη μπαίνεις από τώρα, γιατί θέλουμε να συζητήσουμε κάποιο θέμα που είναι εκτός ημερήσιας διάταξης. Μόλις τελειώσουμε, θα σε καλέσουμε εμείς»].
Επισημαίνω πως, αν και παρήλθε ο εύλογος χρόνος, δεν έχουμε καταγεγραμμένη δημόσια την άποψή σας για όσα διημείφθησαν ΑΝΤΙΘΕΤΑ στη συνέχεια καταδείχτηκε ότι αυτή η ενέργειά σας ήταν η “αφετηρία” για να διακοπεί η στοιχειώδης επικοινωνία δηλαδή να ενημερωνόμαστε (μέσω του Γιάννη Κερασαρίδη) για την ημερήσια διάταξη του ΔΣ και η συνεδρίαση να είναι ανοιχτή όπως ήταν τη διετία 2011-2013 και την οποία παρακολουθούσαμε συστηματικά 3 τουλάχιστον μέλη της ΕΜΕ εκ μέρους της «Κίνησης για την Αλλαγή στη ΕΜΕ».
Η απόφασή σας, λοιπόν, στις 2-5-13 να αναρτήσετε ανακοίνωση (http://www.hms.gr/node/704) για εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Οργανωτική Επιτροπή στην Επιστημονική Επιτροπή του 30ου συνεδρίου της ΕΜΕ, με δεδομένο ότι αυτή είναι γενική –στο σημείο αυτό θα επανέλθουμε διεξοδικά, μας οδηγεί στην εκτίμηση πως, αν και προήλθε μετά τις συντονισμένες ενέργειες της «Κίνησης για την Αλλαγή στη ΕΜΕ», «αθροίζοντας» την επαναφορά της κλειστότητας των συνεδριάσεων του ΔΣ με ευθύνη σας και την αποπομπή του Γιάννη Κερασαρίδη, τότε συνιστά προπέτασμα καπνού προς άγρα συναινούντων και για νομιμοποίηση των ενεργειών του ΔΣ της ΕΜΕ τόσο την 29/4/13 όσο και στη συνέχεια».

Με δυο λόγια στη συνέχεια και ενόψει του 30ου συνεδρίου της ΕΜΕ που, με αποκλειστική ευθύνη και μετά από συντονισμένες ενέργειες του ΔΣ της ΕΜΕ κατέληξε,  όπως όλοι γνωρίζετε, υπόθεση των δύο προέδρων (Οργανωτικής - Επιστημονικής), στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν (και προφανώς το θεωρούν και επίτευγμα τους!) την απόφαση των μελών της "Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ", να ακολουθήσουν την προτροπή μας που στάλθηκε στις 16-5-2013[1], και να απέχουν, για πρώτη φορά στα χρονικά, και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από την οργάνωση του 30ου συνεδρίου της ΕΜΕ[2], και για τα γεγονότα σε βάρος του ιστορικού στελέχους της ΕΜΕ Γιάννη Κερασαρίδη αλλά και για την κλειστότητα που επιβλήθηκε δια των «όπλων» από το ΔΣ στις συνεδριάσεις του. Μάλιστα στο εξής δεν υπάρχουν αποδείξεις για το αν συναντώνται ή οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται δια της «περιφοράς», προσφιλής και παλαιά μέθοδος συνεδριάσεων του ΔΣ!
Στο ζήτημα αυτό θα επανέλθουμε μετά την έκδοση της απόφασης της δίκης της 17/10/2013.

Παραθέτουμε απόσπασμα της ανακοίνωσης προς τα μέλη της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»: «(…) Επομένως σας προτείνουμε να διαχειριστούμε συλλογικά τη συμμετοχή μας στην ΟΕ και ΕΕ του 30ου συνεδρίου οπότε και μέχρι να αποκατασταθεί η στοιχειώδης επικοινωνία δηλαδή να ενημερωνόμαστε (μέσω του Γιάννη Κερασαρίδη) για την ημερήσια διάταξη του ΔΣ και τη συνεδρίαση που θα είναι ανοιχτή όπως ήταν τη διετία 2011-2013 δεν θα συνεργαστούμε ούτε και θα δηλώσουμε συμμετοχή στην ΟΕ και ΕΕ του 30ου συνεδρίου γιατί αυτή θα λειτουργήσει μόνο ως νομιμοποίηση των αυθαιρέτων αποφάσεων του ΔΣ της ΕΜΕ όσο και ως συμφωνία με την επίθεση που υπέστη ο Γιάννης Κερασαρίδης, επίθεση όχι μόνο προσωπικά αλλά στο πρόσωπό του αμφισβητήθηκαν στην πράξη τα δικαιώματα των μελών της ΕΜΕ.
Προφανές είναι πως κάθε συνάδελφος μέλος ή φίλος της “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” και αποδέκτης αυτού του μηνύματος έχει το δικαίωμα να ενεργήσει κατά συνείδηση και να δηλώσει συμμετοχή από μόνος του έχοντας όμως κατά νου ότι με την προσωπική αυτή επιλογή του νομιμοποιεί πράξεις γενικά αυθαίρετες έως επικίνδυνες του ΔΣ της ΕΜΕ όπως αυτό έχει συγκροτηθεί μετά τις εκλογές αμιγώς από τους υποψηφίους της Δημοκρατικής Πρωτοβουλία Μαθηματικών».

Έτσι εκμεταλλευόμενοι (και προφανώς το θεωρούν και επίτευγμα!) οι δύο  Πρόεδροι το γεγονός της αποχής μας, στο 30ο συνέδριο παρατηρήθηκε, για πρώτη φορά, ότι τόσο η Οργανωτική όσο και η Επιστημονική Επιτροπή συγκροτήθηκαν από μονοπαραταξιακές συμμετοχές!
Εκείνο, λοιπόν, που πραγματικά συμβαίνει είναι πως η ΕΜΕ, με ευθύνη του τωρινού προέδρου, δρα διαχρονικά ως κλειστό κλαμπ συμμετοχών μετά από ατομικές προσκλήσεις και για τα συνέδρια και όσον αφορά τη συμμετοχή στην Οργανωτική Επιτροπή και η Επιστημονική Επιτροπή του 30ου συνεδρίου [3].

Δηλαδή ακολουθείται χωρίς αποκλίσεις το "μοντέλο" που πρωτοεφαρμόστηκε στις εκλογές του 2013 με αποτέλεσμα (μετά από εκλογές) το ΔΣ της ΕΜΕ να συγκροτείται από αμιγώς υποψηφίους (εκλεγμένους φυσικά) της "Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών".».


Και για να ανακαλύψετε τους φίλους σας που είναι εισηγητές ή ενδιαφέρουσες για σας εισηγήσεις και να τις παρακολουθήσετε ακολουθεί αλφαβητικός κατάλογος εισηγητών και σας ευχόμαστε μια δημιουργική ακρόαση. 
Εκτυπώστε το και συμβουλευτείτε το (ευκαιρία για νέες γνωριμίες και αναθέρμανση παλιών)

https://www.dropbox.com/s/gk8c25au4b22brq/30ο%20συνέδριο%20Πρόγραμα%20αλφαβητικά_2013%20AGG.xls?n=71934818

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου (6-11-2013)[1] Βλ. ανακοίνωση Κερασαρίδη Γιάννη, Μορόγλου Μανώλη, Χρονοπούλου Αγγελικής (μελών της «Ανοικτής Ομάδας του Συντονιστικού Οργάνου της “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”», που παρακολούθησαν από το 2011 τις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΜΕ και ήταν αυτήκοοι μάρτυρες)
[2] Η αποχή αυτή αφορούσε μόνο το οργανωτικό μέρος δηλαδή συμμετοχή σε κάθε είδους επιτροπές του, στη διοργάνωση και συμμετοχή σε “στρογγυλό τραπέζι”, στις συνεδρίες συντονισμός κ.ά.π. Ως εισηγητές και παρεμβαίνοντες στο συνέδριο τα μέλη της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» θα είναι όπως πάντα παρόντα και με ένα λόγο παραπάνω…
[3] Βλ. το κείμενο των Κερασαρίδη Γιάννη, Μορόγλου Μανώλη και Χρονοπούλου Αγγελικής “ΕΜΕ: και το 30ο συνέδριο σε πορεία αδιαφάνειας;” (αναρτήθηκε 25-4-2013) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2013_04_01_archive.html
Με σύνολη κριτική του συνεδρίου θα επανέλθουμε μετά την πραγματοποίησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.