ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

«Πώς επηρεάζει την ανθρώπινη σκέψη και παιδεία η μαθηματική σκέψη»: παρακολουθήστε τη συζήτηση στις 26/11/13


Στις 14 Νοεμβρίου 2013 “μετρήσαμε” (σε μια κατάμεστη αίθουσα) πολλές απουσίες από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη (την οποία και παρακολουθήσαμε) με τίτλο: «Το χρώμα του καιρού και του κλίματος», των Ακαδημαϊκών Παναγιώτη Τέτση και Χρήστου Ζερεφού.

Προτείνουμε, λοιπόν, να μην χάσετε την Τρίτη 26/11/2013  ώρα 7 μμ, τη
Συζήτηση
«Πώς επηρεάζει την ανθρώπινη σκέψη και παιδεία
η μαθηματική σκέψη»

στο ΜEGARON PLUS – Αίθουσα  Δημήτρης Μητρόπουλος
(Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 115 21 Αθήνα).
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30 μμ

Τρεις πανεπιστημιακοί διδάσκαλοι, ο Σταύρος Παπασταυρίδης, ο Θεοδόσιος Ζαχαριάδης και ο Στέφανος Τραχανάς λαμβάνουν μέρος σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον ρόλο των Μαθηματικών στον ανθρώπινο βίο και στοχασμό, (...) Κατά τη συζήτηση, θα εξετασθεί το ζήτημα: «Πώς επηρεάζει την ανθρώπινη σκέψη και παιδεία η μαθηματική σκέψη».
Την παρουσίαση και τον συντονισμό έχει αναλάβει ο Καθηγητής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Σταύρος Παπασταυρίδης. (…)”

Και στους συναδέλφους που ζουν στην περιφέρεια προτείνουμε να παρακολουθήσουν την εκδήλωση η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας https://webcast.grnet.gr/

Ενημερωθείτε από το αναλυτικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.