ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΔΣ (και ΕΕ) της ΕΜΕ: μικροί και μοιραίοι... Τι κρίμα...

 γιορτάζουμε την επέτειο του ΟΧΙ

στην αδιαφάνεια, στην κακοδιοίκηση, στη ΔΠΜ κ.ο.κ.
μαζί με όσους  συναδέλφους δεν συντάχθηκαν με το ΝΑΙ σε όλα αυτά...

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου


Το ότι διοικείται αδιαφανώς η ΕΜΕ είναι γεγονός και έχω αναφερθεί παραδειγματικά, με σειρά κειμένων[1], στο πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη θητεία τους και με ευθύνη των "18" του ΔΣ και της ΕΕ από ενέργειες ή/και παραλείψεις τους... Πρόσφατο παράδειγμα στις 21/10/2016 με την ανάρτησή μας με τίτλο: «Η "καρέκλα" απαιτεί θυσίες... (για την ΕΜΕ ρε γα(...)το!)» αναφερθήκαμε για πολλοστή φορά σε γεγονότα για τα οποία η μαθηματική κοινότητα οφείλει να είναι ενήμερη.

Για το κείμενο αυτό έλαβα στο e-mail μου (στις 25/10/2016) την αφοριστική, γενικευτική και λίγο πολύ κακόβουλη “απάντηση”: «Αυτοδιαφήμιση και αυτοπροβολή
Σ.Κ. [υπογραφή με αρχικά]»

Επειδή η θέση αυτή καθίσταται επικίνδυνη και στο όριο του φαιού και με προσβάλλει επιχειρώντας να με “φιμώσει”, στοχεύοντας να σιωπήσει η μοναδική φωνή που δημόσια κατατίθεται απέναντι στους “18” στα μαύρα χρόνια της ΕΜΕ.
Επειδή καμιά ενημέρωση δεν υπάρχει παρά μόνο η εκκωφαντική σιωπή του ΔΣ και της ΕΕ ενώ η ιστοσελίδα της ΕΜΕ είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας για 110 ημέρες ήδη!!!
Επειδή δεν πρέπει να μένει αναπάντητο, αφού υπέπεσε στην αντίληψή μου, θα συνοψίσω το “επιχείρημα” του ΣΚ

Με δυο λόγια, ο ΣΚ προβεβλημένο από τα αριστερά, μέλος της Πανεπιστημονικής και στην… πρωτοπορία της συνεργασίας (στο ΔΣ και την ΕΕ) με τη ΔΠΜ, και με τους όρους της ΔΠΜ, για την ΕΜΕ ρε γα(…)το!
Υποστηρίζει, λίγο πολύ, πως οι “6” της “Κίνησης” παραβίασαν διακηρυκτικές μας αρχές και αξιακές τους αρχές και συνεργάζονται με τους “γερμανούς” και πως η συνεργασία, συναίνεση, συνενοχή έχει... στόχο να μου δώσει υλικό για “αυτοδιαφήμιση” και “αυτοπροβολή” μου!!!

Παραβλέπει, όμως, και αυτός και οι “17” (του ΔΣ και της ΕΕ της ΕΜΕ) πως ό,τι αυθαίρετα και δυσφημιστικά ο ΣΚ ονομάζει «αυτοδιαφήμιση και  αυτοπροβολή» συνιστά κινηματική δράση μου. Δράση κινηματική που για σας εδώ και καιρό μετά την κατάκτηση της “καρέκλας” ξεχάστηκε, προκαλώντας τον παροπλισμό σας και συνάμα τη συνεργασία σας με τη ΔΠΜ στη λογική του «ΝΑΙ σε όλα» ΚΑΙ ταυτόχρονα κάνετε απαξιωτική και αφ’ υψηλού αβασάνιστη και ανέξοδη πλην όμως εμπαθή, προκατειλημμένη και δυσφημιστική κριτική σε όσους ακόμη το παλεύουμε...

Πραγματικά, λοιπόν, θα το θεωρούσα κακόβουλο αστείο και ανάξιο απάντησης αν δεν συνιστούσε επικίνδυνη θέση που επιχειρεί να αποκρύψει και να προσπεράσει το γεγονός πως οι “6” έπιασαν την... καλή αρκούμενοι σε θέσεις εξουσίας αντί-προέδρου, αντί –γραμματέα και φυσικά Ταμία ο οποίος διά της... απουσίας του στη θητεία του νομιμοποίησε (με τις πλάτες(;) της Πανεπιστημονικής και εκτιμώ εν αγνοία του ΚΚΕ) όσα συντελέστηκαν, και είναι πολλά και στη φαιά περιοχή, κατά την οικονομική διαχείριση της ΕΜΕ που λήγει “πανηγυρικά” αυτές τις μέρες με την “τιμητική” απόλυση της λογίστριας και συνακόλουθα το “σφράγισμα” της αμαρτωλής (κατά τα φαινόμενα) περιόδου της υπερ δεκαετούς οικονομικής διαχείρισης.

Ενδεικτική για τα όσα συνέβησαν και αποκρύβονται από το ΔΣ και την ΕΕ είναι η έκθεση της μειοψηφίας της ΕΕ[2] καθώς και το κείμενο της παραίτησής μου από μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής[3]  γιατί παρεμποδίστηκα να ασκήσω έλεγχο ως όφειλα με βάση το Καταστατικό (άρθρο 41).
Έτσι παραμένει επίκαιρο και αναζητά απάντηση το ερώτημα: ποιους βόλεψε η τακτική της... ομόψυχης απόκρυψης;

Ακόμη ένα πρόσφατο παράδειγμα “ομοψυχίας” τα προεδρεία του 33ου συνεδρίου της ΕΜΕ (που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά) όπου επανήλθαν με “δόξα και τιμή” όσοι προσκύνησαν και έτσι έληξε η “ποινή” του αποκλεισμού τους από τα προεδρεία των συνεδρίων[4], που προ 3ετίας επιβλήθηκε σε όλους τους... αντιφρονούντες/ενεργά μέλη της “Κίνησης”, με μετρήσιμο αποτέλεσμα η “ποινή” σήμερα να διατηρείται μόνο για όσους εξακολουθούν να αντιστέκονται.


Δεν θα πω, λοιπόν, το κόσμιο “λυπάμαι” για την κατάντια της “Κίνησης”, για την κατάντια των “6” και όλων όσων υφάρπασαν την ψήφο των συναδέλφων φωνασκώντας επί χρόνια και “τάζοντας λαγούς με πετραχήλια” για να ξεπουλήσουν, συνεργαζόμενοι με όσους “έβριζαν”..., στην πρώτη ευκαιρία όταν “κατέκτησαν” θέσεις... αναπληρωματικών!!!
Πάντα στη 2η θέση… ούτε καν στην πρώτη θέση εκεί που τους είχαμε τοποθετήσει, εμείς οι αφελείς…, αλλά στη σκιά της ΔΠΜ!!!

Δεν θα πω το κόσμιο “μπράβο” σας και “χαρά στο κουράγιο” σας μετά από «κατεβατά παρεμβάσεων και "καβγάδων" (προφορικών και γραπτών)», για τα θέματα της ΕΜΕ να βγάζετε τη μάσκα και σε αγαστή συνεργασία με τους ΔΠΜίτες να “σώζετε” την ΕΜΕ, αφού σε καμιά γλώσσα του κόσμου η αόριστη αναφορά σε «κατεβατά παρεμβάσεων και "καβγάδων" (προφορικών και γραπτών)» δεν συνιστά επαναστατική πρακτική ΑΛΛΑ υποδηλώνει αποπροσανατολισμό, απλή φασαρία με μηδενικό αποτέλεσμα με δεδομένο πως διαλεκτικά η επαναστατική πρακτική δεν είναι ζήτημα ποσότητας «κατεβατών και "καβγάδων"»... 
Τα «κατεβατά και οι "καβγάδες"» είναι προσομοίωση αγώνα για να γίνεται κουβέντα και στο υπόβαθρο να συνεχίζεται με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα το ίδιο "εθελοντικό" έργο τους που, εκτός των άλλων, αποδυνάμωσε την ευκαιρία -μετά τη νίκη και την κατάκτηση των 6+1 θέσεων στο ΔΣ και την ΕΕ- η ΕΜΕ να λειτουργήσει με όρους διαφάνειας, νομιμότητας και επιστημονικού Σωματείου...
Με σημείο καμπής, όταν επέλεξε να περισώσει και να ρίξει... σωσίβιο συνεργαζόμενος μαζί τους και υιοθετώντας να συμπεριφέρεται ως συνεργάτης τους και ως εκπρόσωπος τύπου του καθεστώτος που όπως αποδείχτηκε στα «κατεβατά και στους "καβγάδες"» ουσιαστικά "χαϊδευε" τα αυτιά…

Άλλωστε προσωπικά κατανοώ το γεγονός ότι φθάσατε τα όριά σας!!!
Απλά διατηρώ άσβεστο το ενδιαφέρον μου για το πώς οι “6” της “Κίνησης” και ειδικότερα οι “4” της επιρροής Πανεπιστημονικής θα αντιμετωπίσουν τους συναδέλφους στις επικείμενες εκλογές της ΕΜΕ και ποιο success story θα... επιλέξουν για να επιχειρήσουν νέα υφαρπαγή της ψήφου τους... τη στιγμή που χάρη και στα κείμενά μου όλοι γνωρίζουν ότι η ψήφος δεν είναι ψήφος σε πρόσωπα, αλλά στις πολιτικές που αντιπροσωπεύει και με... επιτυχία εφάρμοσε κάθε παράταξη.
Έτσι, ψηφίζοντας στις επερχόμενες εκλογές τους “6” της “Κίνησης” ή όπου αλλού στεγαστούν ή/και νέα, παλαιά στην ουσία, πρόσωπα... παρά τις διακηρύξεις που στα λόγια εκτιμάμε πως θα ευημερούν ΤΟΤΕ γνωρίζετε πως ψηφίζετε ΔΠΜ, αδιαφάνεια, κακοδιαχείρηση και... μνημόνια... Όλα τα υπόλοιπα, περί δήθεν «ανεξάρτητων», μισο-διαφωνούντων, «διαφοροποιημένων» από τα κόμματά τους ή τις παρατάξεις τους κλπ, είναι για ιθαγενείς και δεν χρήζουν σοβαρού σχολιασμού!

Καταλήγω με την πρόσφατη (καταληκτική) δήλωση του κ. Δημ. Κουτσούμπα (ΓΓ του ΚΚΕ)
«Οι δεσμοί του Κόμματος με την εργατική τάξη χτίστηκαν μαζί με την ταυτόχρονη προσπάθεια του Κόμματος, να ωριμάζει η αντικαπιταλιστική προοπτική με την ανοικτή κομματική δράση, αλλά και μέσα από τη δράση των κομμουνιστών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Σ’ αυτό το δρόμο σταθερά συνεχίζουμε», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας”.[5] [η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας]

Και εκτιμώ πως οι διακηρύξεις αυτές του ΚΚΕ πηγαίνουν στο βρόντο όταν οι 4 εκπρόσωποι / επιρροές του στο ΔΣ κάνουν ακριβώς τα αντίθετα!!!

Αθήνα 27/10/2016

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου




[1] Βλ. ενημερωτικά στο blog “Μαθηματικά Τετράδια"  http://mathematicatetradia.blogspot.gr/
[2] Η «έκθεση (της μειοψηφίας) της ΕΕ της ΕΜΕ» μοιράστηκε σε έντυπη μορφή στους συμμετέχοντες στη ΓΣ και σε ηλεκτρονική μορφή (περιληπτικά) στην alfavita (https://www.alfavita.gr/arthron/endeiktikes-anafores-apo-tin-ekthesi-pepragmenon-tis-eme-meiopsifias-tis-ee) και το πλήρες κείμενο στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2016/03/blog-post.html ημερ. ανάρτησης 7/3/16)
[3] Βλ. τις σχετικές αναφορές στο κείμενο της παραίτησής μου στο blog “Μαθηματικά Τετράδια": Μετά τη ΓΣ 6/3/16: Παραίτηση του μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής κας Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου (ημερ. ανάρτησης 23/3/2016) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2016/03/632016.html 
[4] Σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα αναρτηθεί στο blog “Μαθηματικά Τετράδια" το πρόγραμμα του 33ου συνεδρίου ανά εισηγητή (αλφαβητικά) και για τα προεδρεία (2016) Επισημαίνω πως το πρόγραμμα ανακοινώθηκε στις 25/10/2016.
Επίσης βλ. το πρόγραμμα για το 32ο και 31ο συνέδριο ανά εισηγητή (αλφαβητικά) και για τα προεδρεία (2014, 2015) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2015/10/32-2015.html (ημερ. ανάρτησης 27/10/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.