ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Η διαφανής λειτουργία του ΔΣ της ΕΜΕ... προαπαιτούμενο για να μπει τέρμα στην συρρίκνωση της ΕΜΕ λόγω της αυθαιρεσίας και της αδιαφάνειας...


Αγγελική Χ. Χρονοπούλου*

 Έκλεισε ήδη ένας χρόνος  μέσα στον οποίο επαναδραστηριοποιηθήκαμε για τα ζητήματα λειτουργίας της ΕΜΕ. Τα κείμενά μας αυτής της περιόδου προκάλεσαν συζητήσεις και σε κάποιο βαθμό επέφεραν και αποτελέσματα. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να παραδεχτούμε πως η διαφάνεια στη λειτουργία του ΔΣ της ΕΜΕ δεν είναι ακόμη ζητούμενο για το ΔΣ. Επομένως η διαφανής λειτουργία του ΔΣ της ΕΜΕ είναι προαπαιτούμενο για τη συζήτηση και επίλυση των πραγματικών προβλημάτων της μαθηματικής κοινότητας, με συλλογικές διαδικασίες από τα κάτω και στο πνεύμα αυτό θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας.


___________________________________________________________________
Η πρόδρομη και εξωθεσμική ανακοίνωση για το «6ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο - Λεπτοκαρυά Πιερίας» ως δείκτης αδιαφάνειας της ΕΜΕ
___________________________________________________________________

Μετά τη χθεσινή (25-1-12) ανάρτηση (στην αρχική σελίδα της ΕΜΕ  http://www.hms.gr/) της ανακοίνωσης με τίτλο: 6ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο - Λεπτοκαρυά Πιερίας (http://www.hms.gr/node/528) διαπιστώνεται πως η διαχρονικά καθιερωμένη αδιαφανής πρακτική του ΔΣ της ΕΜΕ χαρακτηρίζει και για το 2012 τις ενέργειες του ΔΣ…
Αναλυτικά, όποιος διαβάσει την ανακοίνωση πληροφορείται πως «Το Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας προχωρά στη δημιουργία του 6ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου (Μ. Κ. Σ.). [Λεπτοκαρυάς Πιερίας] (...)».
Διερωτάται, όμως, κάθε καλοπροαίρετο ενεργό (η μη) μέλος της ΕΜΕ: το ΔΣ προχωρά (για το 2012) στη δημιουργία του 6ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου (Μ. Κ. Σ.) Λεπτοκαρυάς Πιερίας χωρίς να το αποφασίσει[1] σε συνεδρίασή του; Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση καλεί τους ενδιαφερόμενους μαθητές να εγγραφούν καταβάλλοντας το προαποφασισμένο (από ποιον;) ποσό των 450 ευρώ στη βάση μιας διαδικασίας που “αποφασίστηκε” εξωθεσμικά... αφού δεν περιλήφθηκε σε ημερήσια διάταξη, για να συζητηθεί σε συνεδρίαση του ΔΣ και να αποφασιστεί ο,τιδήποτε σχετικό (από την επιλογή των διδασκόντων μέχρι το ποσόν της συμμετοχής που θα επιβαρύνει τους μαθητές) και έπειτα να αναρτηθεί η σχετική απόφαση στην ιστοσελίδα (στο αρχείο αποφάσεων ΔΣ, http://www.hms.gr/taxonomy/term/7%2C112)
Αντί, όμως, αυτής της ξεκάθαρης πρακτικής επελέγη να προηγηθεί μια ανακοίνωση η οποία εκτός πραγματικότητας βεβαιώνει ότι «Το Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας προχωρά στη δημιουργία του 6ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου (Μ. Κ. Σ.) [Λεπτοκαρυάς Πιερίας]» και ταυτόχρονα καθορίζει πλήθος λεπτομερειών μόνο με μια γενικόλογη και αόριστη αναφορά ότι «Το πρόγραμμα διδασκαλίας, η ύλη και οι καθηγητές που θα διδάξουν, θα τελούν υπό την εποπτεία και επιστημονική καθοδήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας» και με δεδομένο πως δεν προηγήθηκε συζήτηση στο ΔΣ και σχετική περί των προαναφερόμενων απόφασή του.
Επομένως, διερωτόμαστε ποιοι εντός (ή μήπως εκτός) του ΔΣ προσπερνούν το ΔΣ(;) και κυρίως γιατί τους το επιτρέπουν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ;

Και για όσους διαβάσουν το σχόλιό μας αυτό και καταλήξουν πως «εντάξει μεταξύ μας είμαστε, ας μην γινόμαστε υπερβολικοί», ειδικά για αυτό το “επιχείρημα” έχουμε να προτείνουμε ως απάντηση ότι:
Και μεις σε αυτό ακριβώς αναφερόμαστε “πως επειδή συμπεριφέρονται σαν να είναι μεταξύ τους” και “λες και όσοι ψήφισαν στις εκλογές για το ΔΣ τούς εξουσιοδότησαν να ενεργούν εν πλήρη αδιαφάνεια και με παράκεντρα” έχουμε, λοιπόν, υποχρέωση να αναφερόμαστε στα ζητήματα αυτά και να μην συναινούμε δια της αδιαφορίας ή της σιωπής...
Μάλιστα επισημαίνουμε πως εκτός από τα μέλη του ΔΣ που λειτουργούν, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, με αυτές τις... προδιαγραφές η ευθύνη, ενόψει και της ΓΣ του 2012 (11-3-12), «περνά» στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ που οφείλουν να διαχωρίσουν ρητά τη θέση τους και να βάλουν φραγμό σε μια αδιαφανή πρακτική που εκθέτει σύσσωμο το ΔΣ εξαιτίας της πρακτικής ελάχιστων μελών του.. Άλλωστε η σιωπή είναι συναίνεση και κύρια συνενοχή.

Διεκδικούμε και προετοιμάζουμε, λοιπόν, την ανατροπή αυτής της αδιαφανούς λειτουργίας του ΔΣ που αντανακλά στη λειτουργία της ΕΜΕ και έχει ως απτό αποτέλεσμα τη συνεχή μείωση των ενεργών[2] μελών της ΕΜΕ, αναδεικνύοντας με κάθε ευκαιρία τα σχετικά ζητήματα. Στον αγώνα μας αυτό ανακαλύπτουμε συναδέλφους μαθηματικούς που συμφωνούν και ελπίζουμε πως σύντομα θα αναλάβουν και δημόσια δράση. Μάλιστα αναφερόμαστε σε όσους μας προσεγγίζουν επειδή διάβασαν τα κείμενά μας και όχι επειδή μας γνωρίζουν προσωπικά (και αυτό για μας είναι δείκτης ότι είμαστε στο «σωστό» δρόμο και εκφράζουμε και αιτήματα και άλλων με τους οποίους και δεν έχουμε καν προσωπική επαφή ώστε να αλληλοεπηρεαζόμαστε).


___________________________________________________________________
Το παράδειγμα της «ημερήσιας διάταξης» και η ιδιαίτερη σχέση της με τη διαφάνεια
___________________________________________________________________

Παραδειγματικά, λοιπόν, στο σχόλιό μας αυτό θέλουμε να θίξουμε ένα επίμαχο ζήτημα όπως είναι η ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του ΔΣ, επειδή πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα που συμβάλλει άμεσα στη διαφάνεια.
Το καταστατικό της ΕΜΕ προβλέπει στο «Άρθρο 23ο. 1) Ο Γ. Γραμματέας διευθύνει το Γραφείο, φυλάσσει τα αρχεία και τη σφραγίδα της Ε.Μ.Ε., εποπτεύει στην τήρηση του Μητρώου των μελών της Ε.Μ.Ε. και είναι υπεύθυνος απέναντι στο Δ.Σ. για την τακτική ενημέρωσή του. Εποπτεύει επίσης στη σύνταξη των Πρακτικών του Δ.Σ.. Διενεργεί και διεκπεραιώνει όλη την αλληλογραφία της Ε.Μ.Ε. προσυπογράφοντάς την μαζί με τον Πρόεδρο. Επιβλέπει την τήρηση από τον Ειδ. Γραμματέα του πρωτοκόλλου των εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων.
Θέτει υπόψη του Προέδρου τα εισερχόμενα έγγραφα με σκοπό την από κοινού λήψη αποφάσεων για τις παραπέρα ενέργειες.
Καταρτίζει μαζί με τον Πρόεδρο την ημερήσια διάταξη κάθε συνεδρίασης, φροντίζοντας συγχρόνως για τη συγκέντρωση των στοιχείων σχετικά με τα υπό συζήτηση θέματα, πάντοτε μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων του Δ.Σ. (...)».

Ειδικότερα για την ημερήσια διάταξη προβλέπει στο «Άρθρο 18ο. 1) Το Δ. Συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά μεν μια φορά (τουλάχιστον) το μήνα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου, όπου αναγράφονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, έκτακτα δε όταν υπάρχει ανάγκη. Η πρόσκληση πρέπει να αποστέλλεται στα μέλη του Συμβουλίου έξι (6) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης και να συνοδεύονται από τα απαραίτητα στοιχεία των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη[3]».

Για να καταστεί, λοιπόν, λειτουργική και διαφανής η συνεδρίαση του ΔΣ και με δεδομένη την πραγματοποίηση  της έκτακτης συνεδρίασης της 25-11-11 την οποία μόνο μετά από εσωτερική πληροφόρηση μπορούσε να την πληροφορηθεί οποιοσδήποτε ζητήσαμε από τους αρμόδιους που το καταστατικό έχει προβλέψει να καταρτίζουν την ημερήσια διάταξη (δηλαδή τον Πρόεδρο και το ΓΓ της ΕΜΕ) με αίτησή μας (αριθμ. πρωτ 14860/23-11-11) τα εξής: «Σας υποβάλω ως μέλος της ΕΜΕ την πρότασή μου να ανακοινώνεται η ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του ΔΣ (τακτικών και έκτακτων) στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ· στην αρχική σελίδα (...)
Η πρότασή μου αυτή έχει στόχο να συμβάλλει στη διεύρυνση της πληροφόρησης στο σύνολο των μελών (ενεργών και μη) της ΕΜΕ.
Είναι προφανές  ότι η πρακτική που μέχρι στιγμής ακολουθείται σχετικά με την ανακοίνωση της ημερήσιας διάταξης είναι πρακτική περιορισμένης και στοχευμένης πληροφόρησης. Το γεγονός αυτό κατέστη κραυγαλέο με την έκτακτη συνεδρίαση που αποφασίσατε (ημερήσια διάταξη της 25-11-11) για την οποία με την τακτική που ακολουθήσατε αφήσατε εκτός της πληροφόρησης τη συντριπτική πλειονότητα των μαθηματικών.

Ελπίζοντας ότι κρούω ανοιχτές θύρες σάς υποβάλλω την παραπάνω πρότασή μου και είμαι σε αναμονή της ενημέρωσης μου πλέον για την ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του ΔΣ από την ιστοσελίδα της ΕΜΕ».

Επισημαίνουμε πως τη γραπτή (και πρωτοκολλημένη) αίτησή μας ακολούθησε από την πλευρά των αρμοδίων «σιγή ασυρμάτου»... αφού, μετά την πάροδο 2 μηνών και 3(!!!)[4] συνεδριάσεων του ΔΣ  ούτε το αίτημά μας συμπεριλήφθηκε (με πρωτοβουλία των αρμοδίων σε κάποια «ημερήσια διάταξη» στη συνέχεια) ούτε και προτάθηκε ήδη από κάποιους από την πλειονότητα του ΔΣ (γιατί ακόμη και αν δεν ενημερώθηκαν οι υπόλοιποι 13 του ΔΣ για την πρότασή μας, θεωρώ πως η αδιαφάνεια της ημερήσιας διάταξης και η μη διακίνηση υποστηρικτικού υλικού δημιουργεί προβλήματα πρώτα στους ίδιους οπότε κατά την άποψή μου κακώς ανέχονται αυτή την πρακτική).

Ως εκ τούτου το ότι, μετά από 2 μήνες, δεν απαντήθηκε η αίτηση που υποβάλαμε μάς επιτρέπει να αντιληφθούμε σαν απάντηση την ανακοίνωση (που αναρτήθηκε στις 25-1-12[5]) για το 6ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο - Λεπτοκαρυά Πιερίας (http://www.hms.gr/node/528[6] και στην οποία και προαναφερθήκαμε) με την οποία δηλώνεται πως το ΔΣ δεν αποφασίζει, όπως ρητά ορίζει το καταστατικό[7], αλλά εκ των υστέρων νομιμοποιεί (όταν και όποτε κρίνει) αποφάσεις παράκεντρων(;), αποφάσεις μάλιστα που εκτός από το επιστημονικό πεδίο άπτονται και του οικονομικού.


___________________________________________________________________
Ένα ερώτημα και μια πρόταση που μπορούν να συμβάλλουν στη διαφάνεια της λειτουργίας της ΕΜΕ
___________________________________________________________________

Καταληκτικά μετά την αναφορά μας στο 1ο για το 2012 παράδειγμα της διαχρονικά καθιερωμένης αδιαφανούς πρακτικής του ΔΣ της ΕΜΕ θα υποβάλουμε ένα ερώτημα και θα καταθέσουμε μια πρόταση, που μπορεί να συμβάλλει στη διαφάνεια της λειτουργίας της ΕΜΕ:

Το ερώτημα είναι το εξής:
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της 16-12-11 τέσσερα από τα μέλη (της συντριπτικά πλειοψηφούσας παράταξης) του ΔΣ συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν πως εκτός από τον οικονομικό απολογισμό (που παρουσιάστηκε στις 16-12-11[8]) θα συγκληθεί και θα κάνει απολογισμό και η Οργανωτική Επιτροπή του 28ου συνεδρίου της ΕΜΕ.
Με δεδομένο πως η ημερήσια διάταξη της 27-1-12 προβλέπει ως 4ο θέμα το «29ο πανελλήνιο συνέδριο» δικαιούμαστε να συμπεράνουμε πως η δέσμευση της πλειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ «για απολογισμό από την ΟΕ του 28ου συνεδρίου της ΕΜΕ» ήταν «δέσμευση» μόνο στα λόγια και όχι και στα έργα...

Όσο για την πρότασή μας αυτή απευθύνεται σε όποιο μέλος της ΕΜΕ επιχειρεί χωρίς αποτέλεσμα να πληροφορηθεί ή να αιτηθεί ο,τιδήποτε από την ΕΜΕ επειδή το ΔΣ δεν εφαρμόζει το άρθρο 18§6 που σε συνδυασμό με το άρθρο 20 προβλέπει πως «Κάθε μέλος της Ε.Μ.Ε. επίσης έχει το δικαίωμα να λαβαίνει γνώση όλων των παραπάνω βιβλίων» και... συνηθίζει να αφήνει αναπάντητες τις αιτήσεις του...
Ας έχουμε, λοιπόν, υπόψη μας τα εξής τα οποία και αναφέρω ως αποτέλεσμα γνώσης που κατακτήσαμε από την περιήγησή μας (εδώ και χρόνια) στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία.
Αν, λοιπόν, το μέλος της ΕΜΕ τυχαίνει να είναι και μέλος του ΔΣ τότε ο,τιδήποτε ζητήσει στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του γραπτώς[9] αυτοδίκαια του χορηγείται άμεσα και απροϋπόθετα.
Στην εύλογη απορία (όσων γνωρίζουν στην... πλάτη τους την πρακτική που διαχρονικά ακολουθεί η ΕΜΕ) πώς αντιδρούμε σε περίπτωση σαφούς ή υπονοούμενης άρνησης χορήγησης των στοιχείων(;) η απάντηση είναι πως το μέλος της ΕΜΕ (που τυχαίνει να είναι και μέλος του ΔΣ) υποβάλει καταγγελία στην «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» η οποία και επιλαμβάνεται του θέματος και όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν «επαναφέρει το ΔΣ στην τάξη»...

Στην περίπτωση που το μέλος που υποβάλλει αιτήματα (που κατά πάγια πρακτική της ΕΜΕ) δεν ικανοποιούνται από το ΔΣ τότε μετά την πάροδο μήνα από την υποβολή αν δεν έχει στο μεταξύ ικανοποιηθεί το αίτημα του ή δεν του έχει δοθεί αιτιολογημένη γραπτή αρνητική απάντηση, όπως μας διευκρίνισαν από την «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» τεκμαίρεται «σιωπηρή άρνηση» ικανοποίησης αιτήματος... Στη συνέχεια το μέλος της ΕΜΕ δικαιούται να υποβάλει καταγγελία[10] στην «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» η οποία και επιλαμβάνεται του θέματος για τα περαιτέρω...

Επομένως η ευθύνη για την αξιόπιστη και διαφανή λειτουργία της ΕΜΕ ανήκει σε όλους μας μέλη και μη μέλη της ΕΜΕ (και οπωσδήποτε στα μέλη του ΔΣ), για έναν επιπλέον λόγο αφού εκτιμάμε πως θα αποβεί αποτελεσματική βάζοντας φρένο στην κατηφόρα που στο τέρμα της υπάρχει μόνο η ΕΜΕ –σωματείο σφραγίδα...
Και αυτή η κατάληξη είναι ευθύνη όλων μας να ανατραπεί...

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου είναι μαθηματικός (μέλος της ΕΜΕ)


[1] Με μια περιήγηση στο αρχείο αποφάσεων των συνεδριάσεων του ΔΣ http://www.hms.gr/taxonomy/term/7%2C112 (αποθηκεύσαμε τα αρχεία σε pdf με ημερομηνία 26-1-12) θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει καμιά  απόφαση του ΔΣ σχετικά με το 6ο ΜΚΣ του 2012.
Σημειώνουμε πως εκκρεμεί ακόμη η ανάρτηση των αποφάσεων της συνεδρίασης του ΔΣ της 29-8-11 στην οποία, ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκαν, αποφασίστηκαν και καταγράφηκαν όλα τα νέα ονόματα που θα προστεθούν στις επιτροπές των περιοδικών κ.α. Βλ. σχετική υπόμνησή μας σε αυτή την έλλειψη, η οποία και εξακολουθεί να υφίσταται, στο κείμενό μας που αναρτήθηκε (15-10-11) http://mathematicatetradia.blogspot.com/2011/11/28.html στο blog «Μαθηματικά Τετράδια».
Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε πως για το “αδελφό” «6ο ΜΚΣ στην Ημαθία» η σχετική ανακοίνωση έχει επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ αλλά επειδή λειτουργεί υπό την ευθύνη του Παραρτήματος Ημαθίας δεν θα μας απασχολήσει στο κείμενό μας αυτό. Άλλωστε για τη… συμβολή της ΕΜΕ στην υποβάθμιση του ρόλου των Παραρτημάτων της έχουμε αρχικά αναφερθεί στο κείμενο μας που αναρτήθηκε (15-11-11) http://mathematicatetradia.blogspot.com/2011/11/28.html στο blog «Μαθηματικά Τετράδια» (βλ. και στα προτεινόμενα). Θα επανέλθουμε, όμως, και ενόψει της ΓΣ της ΕΜΕ (11-3-12) με τη βεβαιότητα πως η αναβάθμιση των Παραρτημάτων θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ΕΜΕ.
[2] Υπενθυμίζουμε πως στις εκλογές του 2011 ψήφισε το 6,5% των 15.000 μελών αριθμό που ανακοινώνει προς τα έξω η ΕΜΕ!!!
[3] Η πρόβλεψη αυτή του καταστατικού δηλώνει και την ιδιαίτερη αξία της ημερήσιας διάταξης, αξία που συνίσταται στο ότι αν αυτή δεν συνοδεύεται από τα απαραίτητα στοιχεία των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, τότε είναι απορίας άξιο με βάση ποια πραγματικά στοιχεία εκφράζουν γνώμη τα μέλη του ΔΣ...
[4] Βλ. Συνεδριάσεις ΔΣ 25-11-11, 16-12-11 και 27-1-12.
[5] Για τον προσδιορισμό με ακρίβεια της ημερομηνίας που αναρτήθηκε η εν λόγω ανακοίνωση, επειδή η ΕΜΕ δεν έχει καθιερώσει να αναγράφει ημερομηνία ανάρτησης, παραθέτουμε στη συνέχεια σε pdf την αρχική σελίδα της ΕΜΕ στις 24-1-12 (7.58 μμ) όπου και δεν περιλαμβάνονται οι ανακοινώσεις για τα ΜΚΣ και την αρχική σελίδα της ΕΜΕ στις 25-1-12 (10.00 μμ) όπου περιλαμβάνονται οι ανακοινώσεις για τα ΜΚΣ.
Με την ευκαιρία αναφέρουμε πως και σήμερα 26-1-12 (16.38 μμ) ενώ σε 5 μέρες τελειώνει ο Ιανουάριος και επίσης απέχουμε μόλις μία μέρα από τη συνεδρίαση του ΔΣ της 27-1-12, ακόμη δεν έχουν αναρτηθεί οι «Δραστηριότητες – Εκδηλώσεις Ιανουαρίου 2012» αλλά παραμένουν στην αρχική σελίδα οι «Δραστηριότητες – Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου 2011»!!!
[6] Επίσης παραθέτουμε σε pdf και την πλήρη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στις 25-1-12 (10.00 μμ)
[7] Το καταστατικό, όμως, δεν επιτρέπει παράκεντρα αφού ρητά προβλέπει στο Άρθρο 20ο ότι: «Tο Δ.Σ. διοικεί υπεύθυνα την Ε.Μ.Ε. σύμφωνα με τους νόμους και το καταστατικό και αποφασίζει πάνω σε κάθε θέμα που αφορά στην εκπλήρωση των επιδιωκόμενων σκοπών, εκτός από εκείνες τις ενέργειες και από εκείνα τα ζητήματα για τα οποία έχει αποφασίσει ή είναι αρμόδια να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση».
[8] Επισημαίνουμε πως αν και στην ημερήσια διάταξη της 16-12-11 ανακοινώθηκε ως θέμα «3ο Απολογισμός 28ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας» κατατέθηκε και συζητήθηκε στο ΔΣ μόνο ο οικονομικός απολογισμός, ενώ ο απολογισμός της ΟΕ παραμένει όπως προαναφέραμε σε εκκρεμότητα…
Επιπλέον στις αποφάσεις της 16-12-11, που μόλις πρόσφατα αναρτήθηκε (http://www.hms.gr/node/519) δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο 3ο θέμα!!!
[9] Επιβάλλεται να το ζητήσει γραπτά για να αποδεικνύεται στην «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» ότι υπέβαλε το αίτημα.
[10] Σημειώνουμε πως παρά τις αλλεπάλληλες αιτήσεις μας που παραμένουν προκλητικά αναπάντητες (κάποιες από αυτές για μήνες) δεν έχουμε ασκήσει ακόμη το δικαίωμά μας, ως μέλη της ΕΜΕ, να προσφύγουμε με καταγγελία στην «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.