ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Θεωρίες συνωμοσίας, από μέλος του ΔΣ της ΕΜΕ, με στόχο τη “θυματοποίησή” του…

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου

 

Εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού, και με την καθημερινότητά μας να ρυθμίζεται από την καθημερινή εναλλαγή των ανακοινώσεων του ΕΟΔΥ για κρούσματα, διασωληνομένους και θύματα[1], όπως θα έχετε διαπιστώσει έχει μειωθεί ο ρυθμός κειμένων μου και σχεδόν έχουν μηδενιστεί οι ενημερωτικές αποστολές τους σε σας.

 

Ωστόσο, η ζωή συνεχίζεται και μας παρασύρει στο πέρασμά της οπότε η πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ (9/10/2020) της ΕΜΕ με το μικτό, εκ των πραγμάτων, σύστημα διεξαγωγής, διά ζώσης με φυσική παρουσία καιμε Skype (για άτομα που είτε ανήκουν σε «ομάδα υψηλού κινδύνου» είτε το κρίνουν απαραίτητο για αυτούς), αποτέλεσε την αφορμή να ενημερώσω αναφέροντας μόνο τα γεγονότα και ταυτόχρονα να παραθέσω ξεκάθαρα τα επιχειρήματά μου οπότε είτε συμφωνήσετε είτε διαφωνήσετε έχω τη βεβαιότητα πως θα τα λάβετε υπόψη σας για να διαμορφώσετε την προσωπική σας άποψη.

Άλλωστε ο σημαντικός ρόλος της δημόσιας και επώνυμης κριτικής είναι να αναλαμβάνεις ακέραια την ευθύνη των λόγων και των πράξεών σου.

 

Το Μάρτιο του 2020 που ξέσπασε και στην Ελλάδα η απρόσμενη και ανεπιθύμητη πανδημία του κορονοϊού με οδυνηρές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδοδεν είχαμε καν αντιληφθεί, ούτε στο ελάχιστο, τη διάρκειά της και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητά μας.

 

8 μήνες μετά, η πραγματικότητα που διαμορφώνεται εξαιτίας της πανδημίας, που συνεχίζεται αδιάκοπα και με αυξημένη ένταση και με δυσοίωνες προοπτικές στο προσεχές μέλλον, κατέστησε απαραίτητη την τηλεδιάσκεψη και για τις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΜΕ με περιορισμένη αντίστοιχα τη συμμετοχή με φυσική παρουσία. Στις μέρες μας, το Skype αναδείχτηκε σε κρίσιμο εργαλείο σε βαθμό που θα είμαστε τυχεροί αν δεν πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η εκλογοαπολογιστική ΓΣ του 2021!!! [Φεβρουάριος ή Μάρτιος]. 

Μάλιστα ...έσπευσε η υπουργός Παιδείας[2]να ξεκαθαρίσει «για τις εκλογές ΚΥΣΔΕ-Πυσδε-Απυσδε στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών» ότι «“εκλογές θα γίνουν, θα είναι Σάββατο 7 Νοέμβρη και θα είναι ηλεκτρονικές”. Δήλωσή της, που ήδη οργανώνει αντιστάσεις[3]… 

Επιπλέον, κάποια επιστημονικά σωματεία οργανώνονται μέχρι και για ηλεκτρονική ψήφο όσον αφορά την εκλογή νέων προεδρείων τους... 

Οπότε βλέποντας, επιζώντας και κάνοντας...

 

Από την εμπειρία μου, επιβεβαιωμένα γνωρίζω ότι στα κείμενά μου ανταποκρίνονται πολλοί... όχι αναγκαστικά συμφωνώντας μαζί μου άκριτα ή συνολικά, αλλά αποδέχονται ότι είναι μια αφορμή για προβληματισμό, συζήτηση και διαμόρφωση προσωπικών τους απόψεων.

 

Στις μέρες μας, η πανδημία του κορονοϊού έχει διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα και έχει αναδείξει την τηλεδιάσκεψη σε κύρια επιλογή επικοινωνίας ακόμη και με τους πολύ δικούς μας ανθρώπους. Ειδικά η επικοινωνία με Skype (και άλλες πλατφόρμες webex, zoom κλπ) έχουν κυριεύσει βίαια τη ζωή μας τείνοντας να γίνουν …τρόπος ζωής όχι μόνο για «άτομα υψηλού κινδύνου» αλλά και όλους όσους σεβόμαστε και διαφυλάσσουμε την υγεία μας και την υγεία των συνανθρώπων μας. 

 

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόση έκπληξη, απογοήτευση και λύπη αισθάνθηκα όταν στις 9/10/2020, και πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΜΕ, στάλθηκε, με email, κείμενο στο οποίο υποκριτικά εκδηλωνόταν η αδικαιολόγητη και κατασκευασμένη “ανησυχία” τού μέλους (ΔΙΠΑΚΙΜ) του ΔΣ της ΕΜΕ, “ανησυχία” που μας μετέφερε στο πεδίο των “θεωριών συνωμοσίας”…

Το υπερφίαλο μέλος του ΔΣ της ΕΜΕ προσέτρεξε με σκοπό «να αποφύγει τις ενδεχόμενες κριτικές(...καλόπιστες...) από τις διαδοχικές απουσίες του (από τις συνεδριάσεις του ΔΣ). (…) Λυπάμαι που σας ζαλίζω με τα κουσούρια μου, αλλά πάντα σιχαινόμουν τα ...λασπόλουτρα...»[4].

Επισημαίνω πως ακολουθώντας την τακτική της λάσπης δεν κατονομάζει όσους υπονοεί αλλά μας βάζει όλα τα μέλη (και μη μέλη) της ΕΜΕ στον ίδιο ...κουβά.

 

Εκτιμώ, όμως, πως εκείνο που επιδιώκει είναι η πλήρης αναστροφή της πραγματικότητας μόνο και μόνο για την αυτοδιαφήμισή του και για να παραστήσει κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι.

Διερωτόμαστε, λοιπόν, γιατί προσπαθεί να παραστήσει το θύμα”, κατά την άποψή του άδικης(!!!) και μέχρι κακόπιστης κριτικής;;;

Μόνο για να εξωραΐσει το αγωνιστικότου προφίλ με την επίκληση του κατατρεγμού του(!!!)

Αλήθεια, υπάρχει περίπτωση να πάρουμε στα σοβαρά την προσφυγή σε θεωρίες συνωμοσίας από κάποιον που στοχεύει στη θυματοποίησή του….

 

 

Θα ανακαλέσω στη μνήμη σας, με την ευκαιρία που μου δόθηκε..., τις παραβάσεις του άρθρου 19 του καταστατικού της ΕΜΕ.

 

Αρχικά το ΔΣ παραβίασε το άρθρο 19 την περίοδο 2017-2019, όπως τεκμηρίωσα στην παρέμβασή μου στη ΓΣ στις 3/3/2019, και ζήτησα για μέλος του ΔΣ εκπρόσωπο της παράταξης «Μαθηματική Άνοιξη» που υπέπεσε στην κατάφωρη παραβίασή του να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει το άρθρο 19, δηλαδή έκπτωση από τη θέση του στο ΔΣ και αντικατάστασή του στο ΔΣ από το επόμενο σε ψήφους μέλος της ίδιας παράταξης[5]

Τότε, το υπερφίαλο μέλος του ΔΣ, ΔΕΝ είδε την παράβαση και ΔΕΝ διάβασε/άκουσε τις παρεμβάσεις μου[6] τόσο σε συνεδριάσεις του ΔΣ ούτε και στη ΓΣ του 2019[7] ΚΑΙ δεν πήρε θέση!!! 

Με δυο λόγια ΣΙΩΠΗΣΕ... και κάλυψε τη παράβαση…

 

Και το πρόβλημα χρόνιζε... και απασχόλησε και την επόμενη ΓΣ του 2020 (8/3/2020), μετά την παρέμβασή μου για νέες παραβάσεις του άρθρου 19 από το ΔΣ. Υπενθυμίζουμε πως η ΓΣ 2020 διεξήχθη στην αρχή της πανδημίας κορονοϊού και μόνο με 28(!!!) παρόντες. Παραθέτω εδώ ενδεικτικά περιληπτικά τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα πρακτικά της στο πλαίσιο της παρέμβασής[8]μου. 

Και πάλι το υπερφίαλο μέλος του ΔΣ της ΕΜΕ ΔΕΝ πήρε θέση!!! 

ΔΕΝ διάβασε ούτε καν την παρέμβασή μου στη ΓΣ ενώ τα πρακτικά της είναι διαθέσιμα, τουλάχιστον, από τις 24/6/2020 που μου χορηγήθηκαν, μετά από αίτησή μου με αρ. πρωτ. 826/24-6-2020.

Με δυο λόγια και πάλι ΣΙΩΠΗΣΕ... και κάλυψε τη παράβαση…

 

Επέλεξε, όμως, στις 9/10/20 το υπερφίαλο μέλος του ΔΣνα παραστήσει το θύμα”... κυκλοφορώντας κείμενοόπου πιθανολογούσε πως θα γίνει αντικείμενο «κριτικών” (...καλόπιστων...) από τις διαδοχικές απουσίες του (από τις συνεδριάσεις του ΔΣ)» προφανώς για να επαναπροσδιορίσει μια νέα αγωνιστική” προσέγγιση της πορείας του... Μάλιστα ανησυχεί” ότι θα λασπολογηθεί επειδή συμμετέχει με τηλεδιάσκεψη στο ΔΣ ως «άτομο υψηλού κινδύνου». Ουδέν αναληθέστερο...

 

Η αλήθεια είναι ότι: 

σιώπησε όταν ζήτησα στη ΓΣ 2019 εφαρμογή του άρθρου 19 για μέλος του ΔΣ της «Μαθηματικής Άνοιξης»... 

 

σιώπησε και όταν ζήτησα στη ΓΣ 2020 όπου παρουσίασα αναλυτικά αδιάψευστα και αδιάσειστα στοιχεία για το πόσα μέλη του ΔΣ συμμετείχαν, ως μη όφειλαν, με τηλεδιάσκεψη στις συνεδριάσεις του ΔΣ το ημερολογιακό έτος 2019 

 

και στις 9/10/2020 επιχειρεί να ξεπλύνει αυτή την ντροπιαστική σιωπή του με το να επικαλείται το προφανές ότι μέσα στη δίνη του κορονοϊού συμμετέχει με τηλεδιάσκεψη στο ΔΣ της ΕΜΕ. 

Αιδώς Αργείοι...

 

Έχω, όμως, τη βεβαιότητα ότι: η προσβολή δεν προσβάλλει τον όποιο παραλήπτη αλλά περιγράφει με αξιοπιστία τον αποστολέα. Έτσι, ερμηνεύω πως η αποστροφή του υπερφίαλου μέλους του ΔΣ «αλλά πάντα σιχαινόμουν τα ...λασπόλουτρα...» υποδηλώνει την προτίμησή του να υποβάλλει τους άλλους σε λασπόλουτρα προφανώς γιατί οι άλλοι είναι γουρούνια και το ευχαριστιούνται...

Και σας ερωτώ: Αποδίδει την πραγματικότητα η ερμηνεία μου ή είναι επιδοτημένη;

Κάθε επιχειρηματολογημένη απάντηση θα ληφθεί υπόψη...

 

 

Επιλογικά, για την ώρα...

 

i. Το διακύβευμα των διαγωνισμών της ΕΜΕ

Η συνεδρίαση στις 9/10/20 είχε και έναν ενδιαφέροντα διάλογο για τους διαγωνισμούς της ΕΜΕ και το ρόλο των αρμόδιων επιτροπών τους. Για πρακτικούς λόγους θα επανέλθω αναλυτικά μετά την πραγματοποίηση του επικείμενου διαγωνισμού...

 

ii. Για το 37ο συνέδριο της ΕΜΕ

Για τώρα, μόνο μια υπόμνηση  για το 37οσυνέδριο της ΕΜΕ που κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου συνεδρίου που αναβλήθηκε για την επόμενη χρονιά λόγω των περιοριστικών μέτρων που υφίστανται ανά την ελληνική επικράτεια εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού που δεν εννοεί να κοπάσει...

 

Η αναβολή κρίθηκε μοναδική διέξοδος λόγω των υγειονομικών συνθηκών και στη βάση της πρότασης του ΔΣ του Παραρτήματος και της Τοπικής ΟΕ του 37ουσυνεδρίου (αρ. πρωτ. 6/16-9-20). Στη συνεδρίαση του στις 18/9/20 το ΔΣ υιοθέτησε την πρόταση με σύμφωνη γνώμη της Κεντρικής ΟΕ (18/9/20) και στη συνεδρίαση του της 9/10/20 αποδέχτηκε την πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής για κρίση των εργασιών που έχουν κατατεθεί και έκδοση τόμου των πρακτικών του 37ουσυνεδρίου που να τις περιλαμβάνει. 

 

Προσωπικά κατέθεσα πρόταση στην Επιστημονική Επιτροπή στις 23/9/2020 (με αρ. πρωτ. 864/8-10-20) όπου ανέφερα το σκεπτικό της «(που παρουσιάστηκε στην ΟΕ στις 18/9/2020) και αφορά στην έκδοση του τόμου πρακτικών του 37ουσυνεδρίου της ΕΜΕ με περιεχόμενο τις εργασίες που υποβλήθηκαν για κρίση».

 

Εδώ, μετά και τη συζήτηση που διεξήχθη στο ΔΣ, επιθυμώ να διευκρινίσω πως η άποψή μου είναι ότι εφόσον το 37οσυνέδριο δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων εισηγητών και ακροατών το να εκδοθεί τόμος πρακτικών με όσες εργασίες κριθούν κατάλληλες είναι εκ των ων ουκ άνευ να είναι έντυπος.

Πρώτο, επειδή για να ένα συνέδριο που στην πραγματικότητα έχει αναβληθεί ο τόμος πρακτικών αν είναι σε ηλεκτρονική μορφή αυτό στο μέλλον δύσκολα θα συνιστά απόδειξη της ύπαρξής του... 

Δεύτερο, με δεδομένο πως το έντυπο βιβλίο έχει αποδειχτεί, για την ώρα, μεγαλύτερης διάρκειας ζωής από το ηλεκτρονικό που αποθηκεύεται σε ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης και διάθεσης /διάχυσης που ξεπερνιούνται πολύ γρήγορα. 

Τρίτο, οι τόμοι μέχρι το 36ο συνέδριο, είναι έντυποι και κάποιοι από αυτούς και σε CD. 

Οπότε το να είναι ο 37ος τόμος πρακτικών του 2020 έντυπος είναι κατά την άποψή μου ...μονόδρομος.

 

Τέλος εκτιμώ πως ο έντυπος τόμος θα συνιστά διαχρονικά μια εύκολη και προσιτή στον καθένα απόδειξη ότι η ΕΜΕ εκτός από τους διαγωνισμούς, το 2020 στους χαλεπούς καιρούς του κορονοϊού κατόρθωσε να παράγει και επιστημονικό έργο και επίκαιρο…

 

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου

Αθήνα 19/10/2020


[1]Στις 16/10/2020 «Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 508(...) Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 24450, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες (…) Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 81 (70.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Οι νέοι θάνατοιασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 490 θάνατοι» ημερ. ανάρτησης/ανάκτησης 16/10/20) https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/10/covid-gr-daily-report-20201016.pdf 

[2]Βλ. αναλυτικά στο ΦΕΚ 4537/Β/14-10-2020,ΚΥΑ Φ.350/51/139940/Ε3: «Διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)».

[3]Βλ. ενημερωτικά για το ζήτημα στο ποστ του Χρήστου Κάτσικα στο fb (10/10/2020) https://www.facebook.com/xrhstoskatsikasκαι της AgelikiFatourouστο fb (14/10/2020) https://www.facebook.com/ageliki.fatourou

[4]Στάλθηκε στις 9/10/2020 13.15 μμ στο e mail μου (και σε περιορισμένο(;;;) αριθμό αποδεκτών, που ούτε κατονομάζονται ούτε εντοπίστηκαν)

[5]Βλ. αναλυτικά στην παρέμβασή μου στα πρακτικά της ΓΣ 2019 (σελ. 28, 31-32)

[6]Βλ. αναλυτικά και κατατοπιστικά στην ενότητα με τίτλο “SKYPE: Ένας εκσυγχρονισμός που δεν καθιέρωσε “καλές πρακτικές” λειτουργίας του ΔΣστο κείμενό μου με τίτλο: «Εκλογές 2019 για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ:ένα βήμα μπροστά δύο πίσω» αναρτήθηκε27/2/2019 http://mathematicatetradia.blogspot.com/2019/02/2019.html(blog «Μαθηματικά Τετράδια»)

[7]Βλ. αναλυτικά στην παρέμβασή μου στα πρακτικά της ΓΣ 2019 (σελ. 28, 31-32) 

[8]Βλ. αναλυτικά στην παρέμβασή μου στα πρακτικά της ΓΣ 2020 (σελ. 18-19)

«4.Υπήρξαν αλλεπάλληλες παραβάσεις το άρθρου 19 παραβάσεις για τις οποίες και δεν έλαβαν μέτρα ούτε το ΔΣ [15 μέλη]ούτε η ΕΕ [3 μέλη]. Στον Πίνακα που ακολουθεί φαίνεται πως παραβιάστηκε το άρθρο 19[από 26/3/2019μέχρι20/12/2019συνολικά 10 συνεδριάσεις ΔΣ] με την κακή πρακτική 3 συνεχόμενες απουσίες, μία παρουσία και στη συνέχεια άλλες δύο απουσίες... κ.ο.κ., στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για να μην εμπίπτει άμεσα στην εφαρμογή του άρθρου 19. (...) 

Και υπάρχει ένα μέλος του ΔΣ με 6 απουσίες στις 10 τακτικές συνεδριάσεις γεγονός που επισύρει έκπτωση αυτοδικαίως από τη θέση του. Και μέλος με 5 απουσίες στρατηγικά, 3 συνεχόμενες και 2 συνεχόμενες στις 10 τακτικές συνεδριάσεις... μπορεί να εκπέσει από τη θέση του (άρθρο 19) με απόφαση του Δ.Σ. 

Παρατηρείται επίσης καταχρηστική χρήση του SKYPE στις συνεδριάσεις του ΔΣ γεγονός που επίσης δεν απασχόλησε ούτε το ΔΣ ούτε την ΕΕ οπότε το επισημαίνω και σε αυτή τη ΓΣ για 2ηφορά. 

Ένα μέλος με 6 απουσίες και 2 παρουσίες με SKYPE στις 10 τακτικές και 1 έκτακτη συνεδρίαση!!! Ένα ακόμη μέλος με 5 παρουσίες SKYPE και μία απουσία στις 10 τακτικές και 1 έκτακτη συνεδρίαση!!! (...)»... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.