ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

‪Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: Η περίπτωση της “Μαθηματικής Άνοιξης”. Κριτική προσέγγιση… (δ΄ μέρος)

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου



Περιεχόμενα
Ι. “απολογιστικά” στα social media οι εκλογές για ΔΣ και ΕΕ της ΕΜΕ
Η… ευκολία των διαγραφών στα social media και τα παρελκόμενά της

ΙΙ. Το “who is who” των υποψηφίων της “Μαθηματικής Άνοιξης” από τις παρεμβάσεις τους στα social media
Ελλείψεις στο βιογραφικό που ανακοινώθηκε
Η συζήτηση για τις 15άδες… και η θεωρία της χαμένης ψήφου...
Ποια η αξιοπιστία των στοιχείων που αναρτώνται στα social media;
Ποια η αξιοπιστία των δεσμεύσεων που ανακοινώνονται στα social media;
“Ξαναδιαβάζουμε” αναλύοντας τα περί 15άδων… με βάση την οπτική της Μαθηματικής Άνοιξης...
Το Καταστατικό και οι ευθύνες του για όλους πλην(!!!) Μαθηματικής Άνοιξης”...
Τα διλήμματα που εκτρέφει η “θεωρία της χαμένης ψήφου... και προωθεί η “Μαθηματική Άνοιξη”
Ο νέος είναι αλλιώς; Ή μια από τα ίδια;... Η περίπτωση της Μαθηματικής  Άνοιξης

III. Γιατί αυτή τη φορά θα ψηφίσω λευκό» στις εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ

Συνεχίζεται...


Γι’ αυτό σου λέω πρέπει να βρεις έναν άλλο τρόπο να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους, όχι να περιμένεις την πράξη – είναι τότε αργά
Οι τελευταίοι (1966) Τάσος Λειβαδίτης


Ι. “απολογιστικά” στα social media οι εκλογές για ΔΣ και ΕΕ της ΕΜΕ

Επεσήμανα σε προηγούμενο κείμενό μου[1] ότι αυτές οι εκλογές για το ΔΣ και την ΕΕ της ΕΜΕ χαρακτηρίζονται από “ρηξικέλευθες” μεθόδους όπως, για πρώτη φορά, η χρήση των social media στην προεκλογική “εκστρατεία”.
Απολογιστικά, οι δύο από τις 4 παρατάξεις με την ευκαιρία άνοιξαν face book αλλά και blog, ενώ η μια από αυτές ανέβασε (16/2/2017) και οπτικοακουστικό υλικό στο youtube.
Επιπλέον στον ιστότοπο mathematica.gr φιλοξενούνται πλέον τα ποστ και των 4 παρατάξεων.

Από το ποστ της “Μαθηματικής Άνοιξης” αντλήσαμε το εξής απόσπασμα:
Κατ' αρχήν θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτού του τύπου η συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων συνδυασμών η οποία φαίνεται να αρχίζει στο φιλόξενο mathematica.gr θα έπρεπε να γίνεται στον ιστότοπο και με πρωτοβουλία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Αυτό το κενό στην αντιειμενική και επί ίσοις όροις των υποψηφίων έρχεται να καλύψει το mathematica.gr. (…)[2].

Ο κ. Στέλιος Νεγρεπόντης παραβλέπει ότι η «Μαθηματική Άνοιξη» είναι απόκομμα της ενιαίας «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» και ενώ η ΔΠΜ ελέγχεται για όσα έκανε και επισώρευσε στην ΕΜΕ τα 3 αποκόμματα  ελέγχονται για όσα δεν έκαναν για να βάλουν φρένο στον κατήφορο της ΕΜΕ,  ελέγχονται για τη διετία 2015-2017 γιατί όλοι κώφευσαν, συναίνεσαν και τελικά συγκάλυψαν, οι αναμενόμενοι “9” ΔΠΜίτες, και οι “6” του ΔΣ που τώρα είναι υποψήφιοι (τριών (03) παρατάξεων) στο νέο γύρο διανομής “καρεκλών”…

Και ερωτώ ευθέως υπέβαλε πρόταση, ο εκλογικός εκπρόσωπος της «Μαθηματικής Άνοιξης» και Αν. ΓΓ, στο ΔΣ για να γίνεται στον ιστότοπο [της ΕΜΕ] και με πρωτοβουλία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας αυτού του τύπου η συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων συνδυασμών;
Ναι ή όχι;
Υπέβαλε πρόταση που απορρίφθηκε από τους 9 της ΔΠΜ ή δεν υπέβαλε!!!


Ας δούμε, όμως, τα “στατιστικά” από τον ιστότοπο mathematica:
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της συζήτησης που εξελίσσεται στο mathematica;
Η συζήτηση δεν έχει αξιοσημείωτη συμμετοχή και δεν είναι ανοιχτή.

Με σημείο αναφοράς τους 72 υποψήφιους των 4 παρατάξεων + 4 (ανεξάρτητους) συνολικά 76 υποψήφιους και καμιά 10 γύρω γύρω που “καθ’ έξιν” γράφουμε και παρεμβαίνουμε χωρίς να είμαστε υποψήφιοι, είμαστε χονδρικά περίπου το 10%(!!!) του εκλογικού σώματος.

Αποτίμησα στατιστικά τις παρεμβάσεις στο mathematica και σας ενημερώνω για τα στοιχεία που αναδείχτηκαν αποκαλυπτικά, αφωνίας, αμηχανίας, αδιαφάνειας, αποκλεισμών, συγκάλυψης κλπ κλπ

Στον παρακάτω πίνακα οι 4 παρατάξεις αποδίδονται από εμένα με τη συντομογραφία τους που σχηματίζεται από τα αρχικά γράμματα των λέξεων της επωνυμίας τους.

ΔΠΚΜ: Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μαθηματικών (από 28/2/17)
ΔΠΜ: Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών  (από 9/2/17)
ΚΑΕΜΕ: Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ  (από 12/2/17)
ΜΑ: Μαθηματική Άνοιξη  (από 7/2/17)


ΔΠΚΜ
ΔΠΜ
ΚΑΕΜΕ
ΜΑ
διαγραφές
ΔΠΚΜ
0
0
0
0

ΔΠΜ
0
1
0
0

ΚΑΕΜΕ
0
1
5
1

ΜΑ
0
0
0
0

mathematica (μέλη σε θέσεις ευθύνης)
1
1
2
5

mathematica (Γενικοι συντονιστές)




3
Λουρίδας Σ. (μέλος ΕΜΕ)
0
2
2
6

Χρονοπούλου Αγγελική (μέλος ΕΜΕ)
0
1
2
3

Κερασαρίδης Γιάν. (εκλογικός εκπρόσωπος)
2
0
0
1

Μαρίνης Στ. (υποψήφιος)
0
0
2
1

Νεγρεπόντης Στ (υποψήφιος)
0
0
0
10

Πάσχος Θεοδ. (υποψήφιος)
0
0
0
1

Περάκης Μιχ. (υποψήφιος)
0
0
0
9

ανώνυμος
0
0
0
2







σύνολο παρεμβάσεων
3
6
13
39
3

Τα στοιχεία αντλήθηκαν και πινακοποιήθηκαν μέχρι 28/2/2017. Ενώ η συζήτηση στα ποστ του mathematica “Εκλογές ΕΜΕ 2017” (με σημερινά στοιχεία, 7/3/017, “πάγωσε” το διάστημα από 26/2-2/3/2017)
Τα bold κόκκινα επισημαίνουν ότι οι παρεμβάσεις γίνονται από υποψηφίους της ίδιας παράταξης στο αντίστοιχο ποστ του mathematica.

Παρά ταύτα και ενώ η συζήτηση αναδεικνύει ποιος παίρνει το λόγο και κυρίως τι λέει(;) αλλά και γιατί(;) το λέει…, τόσο από τους 72+4 υποψηφίους στις εκλογές για το ΔΣ και την ΕΕ της ΕΜΕ όσο και από τα μέλη της ΕΜΕ, η εκπροσώπηση υποδηλώνει ένδεια προσώπων και τοποθετήσεων…

Για παράδειγμα στο ποστ της “Μαθηματικής Άνοιξης” στο mathematica πληθωρική είναι η παρέμβαση του κ. Στέλιου Νεγρεπόντη με 10 παρεμβάσεις στις 39,  η 1η ποσοστιαία από τις 3 συμμετοχές υποψηφίων της “Μαθηματικής Άνοιξης” σε σύνολο 15+3 υποψηφιοτήτων της παράταξης.
Με βραχεία κεφαλή ακολουθεί σε παρεμβάσεις έτερος υποψήφιος με 9 παρεμβάσεις στις 39, ενώ ο 3ος υποψήφιος με μία παρέμβαση έχει υποστεί και δύο (02) διαγραφές, από το  mathematica, παρεμβάσεών του (η μία με συνσυγγραφέα)[3] στο ποστ της “Μαθηματικής Άνοιξης”[4].
Άρα στη ουσία “κάνουν παιχνίδι” δύο υποψήφιοι της “Μαθηματικής Άνοιξης” σε σύνολο 15+3 υποψηφιοτήτων της παράταξης. 


Η… ευκολία των διαγραφών στα social media και τα παρελκόμενά της

Έντονη είναι η απουσία του εκλογικού εκπροσώπου της “Μαθηματικής Άνοιξης” από τη συζήτηση και διά της σιωπής του φαίνεται πως περιορίζεται αυστηρά σε αυτά τα διαδικαστικά καθήκοντα του…
Αποδεικτικά αναφέρουμε την παρέμβασή του στις 1/3/2017 (10.53 πμ)[5] στο face book της Μαθηματικής Άνοιξης” για τις 15άδες...  Εκτιμώ συμπληρωματικά και ενισχυτικά στην παρέμβαση του κ. Στέλιου Νεγρεπόντη που επίσης αναφέρεται στο ζήτημα αυτό καθώς και έτερου υποψηφίου ο οποίος συμβάλλει στη συζήτηση για τις 15άδες με “ρηξικέλευθες” προτάσεις. Έτσι, θα αναφερθώ συνολικά στη συνέχεια στο ζήτημα αυτό με επίκεντρο την παρέμβαση του κ. Στέλιου Νεγρεπόντη. (βλ. αναλυτικά παρακάτω[6])

Επίσης o εκλογικός εκπρόσωπος της “Μαθηματικής Άνοιξης” κ. Β. Βισκαδουράκης ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη διαγραφής του κ. Ανδρέα Πούλου που πρώτος ενέγειρε θέμα” επειδή όπως και άλλοι “καταχρηστικά εμφανίζονται εδώ [στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης»]  ως φίλοι” της παράταξης “Μαθηματική Άνοιξη[7].

Με τη διαγραφή προέβη, όμως, σε δύο ατοπήματα:
παρέβλεψε αφενός τις εγγυήσεις που έδωσε υποψήφια για την ΕΕ της παράταξης “Μαθηματική Άνοιξη” ότι η ανάρτηση διαμαρτυρίας, στο face book,  του κ. Πούλου θα παρέμενε στη θέση της!!!
“Αποδεικτικά” παραθέτω την παρέμβαση: “Joanna Dorgiaki Αγαπητέ συνάδελφε Ανδρέα! έξι ώρες μετά το μήνυμά σου είναι στη θέση του και θα συνεχίσει να είναι εκεί, τόσο για σένα όσο και για κάθε άλλο συνάδελφο που κλήθηκε σε τούτη την ομάδα και νόμισε πως μπήκε χωρίς την έγκρισή του σ΄ ένα κλειστό παραταξιακό κλαμπ. (…)[8].
(το απόσπασμα αντλήθηκε από αποθήκευση  αρχείου σε .pdf (15/2/2017 στις 6.51 πμ) του εν λόγω “εγγυητικού” σχολίου – ανάρτηση).


Αφετέρου “χρεώνουμε” ως άδικο και αντιδημοκρατικό το ότι μετά τη διαγραφή όχι μόνο από φίλος αλλά και της ανάρτησης με την οποία διαμαρτυρόταν για ακούσια συμμετοχή του σαν φίλος παρέμεινε η ανάρτηση  υποψήφιου της “Μαθηματικής Άνοιξης” που “απαντά”[9] σε αυτή τη διαμαρτυρία(!!!) το οποίο και προκάλεσε νέο σύντομο σχόλιο[10] του κ. Πούλου.
Με αυτή τη μεθόδευση μετά τη διαγραφή σε όσους δεν γνωρίζουν τα στάδια της συζήτησης μέχρι τη διαγραφή δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις για το τι θέλει να πει το εναπομείναν, αποπλαισιωμένο εξαιτίας της διαγραφής, σχόλιο του κ. Α. Πούλου;

Αντίθετα διαγραφή ακούσιου φίλου (εκλογικού εκπροσώπου παράταξης) ρυθμίστηκε “βελούδινα” με την ανάρτηση του κ. Στέλιου Νεγρεπόντη (17/2/2017 6.34 μμ)


Επιπλέον στα “πέναλτι” που προκαλεί η σιωπή του εκλογικού εκπροσώπου της “Μαθηματικής Άνοιξης” (κ. Β. Βισκαδουράκη) εκλεγμένου μέλους του ΔΣ (Αν. ΓΓ)  από τους “6” που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της ενιαίας “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” και όπως έχω επισημάνει κατά τη θητεία τους 2015-2017 κώφευσαν, συναίνεσαν και τελικά συγκάλυψαν, μαζί με τους αναμενόμενους “9” ΔΠΜίτες, και τώρα είναι υποψήφιοι (τριών (03) παρατάξεων) στο νέο γύρο διανομής “καρεκλών”….

Αθροίζουμε, λοιπόν, τις αναφορές στο βιογραφικό σημείωμα (http://www.mathimatikianoixi.gr/cv.html) του εκλογικού εκπροσώπου της “Μαθηματικής Άνοιξης” και ειδικά τα όσα δεν αναγράφει… σε αυτό.

i. Δεν αναγράφει πως διετέλεσε αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας,  τη διετία 2015-2017 με αρμοδιότητες, όσες και του Γενικού Γραμματέα, με βάση το Καταστατικό[11]
Προφανώς για να αποσείσει τις ευθύνες που του αναλογούν ως εκ της θέσης εξουσίας που… κατέλαβε.
ii. Επίσης δεν αναγράφει από ποια ημερομηνία(;) τελεί μέλος της επιτροπής διαγωνισμών της ΕΜΕ.
Μήπως ο ορισμός του ήταν απόρροια της θέσης εξουσίας (Aν. Γ.Γ.) στο ΔΣ και των θέσεων που υποστήριξε ή για όποιες κράτησε ουδέτερη στάση στο ΔΣ;
Κάθε άλλη ερμηνεία ευπρόσδεκτη.  Αρκεί να λάβετε υπόψη σας ενδεικτικά ότι:
Το Δ.Σ. της ΕΜΕ όρισε πρόεδρο της Επιτροπής Διαγωνισμών τον κ. Ανάργυρο Φελλούρη και αντιπρόεδρο τον κ. Αλέξανδρο Παπαϊωάννου και στα μέλη προσέθεσε τους κ. Ιωάννη Τυρλή και Βασίλειο Βισκαδουράκη”. (ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. 19/06/2015 http://www.hms.gr/?q=node/977) και πως
 Το Δ.Σ. της ΕΜΕ  (…) β) Όρισε τους καθηγητές για τους Διεθνείς διαγωνισμούς. Συγκεκριμένα: (…) 2. Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, Σλάτινα, Ρουμανία 24-29 Ιουνίου 2016. Αρχηγός Δημήτριος Κοντοκώστας & Υπαρχηγός Βασίλειος Βισκαδουράκης” (ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ   Δ.Σ.   18/03/2016 http://www.hms.gr/?q=node/1107)
Και επιπλέον στη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. 12/02/2016 στο “Θέμα: Ορισμός Επιτροπών Αξιολόγησης προσφορών για τα καλοκαιρινά σχολεία: Το Δ.Σ. της ΕΜΕ όρισε επιτροπή αποτελούμενη από τους Α. Φελλούρη, Α. Παπαϊωάννου και Β. Βισκαδουράκη για την αξιολόγηση των προσφορών”. (http://www.hms.gr/?q=node/1062)

iii. Αναγράφει ότι διετέλεσε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των περιοδικών Ευκλείδης Α΄ (1982-[8]4) και Ευκλείδης Β΄ (1989-2003) χωρίς να αναφερθεί στο μεγάλο διάστημα αποχής του τα δρώμενα στα περιοδικά για 13(!!!) χρόνια, τουλάχιστον, και τους λόγους που του… επέβαλλαν αυτή την αδράνεια.

Επιβεβαιωτικά της θέσης που υποστηρίζω πως χωρίς εξαίρεση οι “6” του ΔΣ κώφευσαν, συναίνεσαν και συγκάλυψαν παραβιάζοντας (θητεύοντας στο ΔΣ 2015-2017) διακηρυκτικές μας αρχές, της ενιαίας “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” με το ψηφοδέλτιο της οποίας εκλέχτηκαν...
Αναφέρω σαν τελευταίο αλλά όχι και λιγότερο σημαντικό ότι ο εκλογικός εκπρόσωπος της παράταξης παρέβλεψε την παρέμβαση υποψηφίου της “Μαθηματικής Άνοιξης” όταν αυτός ανάρτησε[12] στο face book της παράταξης την πρόσκληση της «Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων» της Βουλής των Ελλήνων προς τον πρόεδρο της ΕΜΕ να προσέλθει στη συνεδρίαση της στις 14/2/17.
Από την ανάρτηση στο face book της “Μαθηματικής Άνοιξης” πληροφορηθήκαμε πως Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. συνεδρίασε την παραμονή (Δευτέρα 13η Φεβρουρίου) με θέμα την πρόσκληση αυτή.
Τι καταλάβαμε μέχρι εδώ;

Καταλάβαμε πως και οι “6” εκλεγμένοι στο ΔΣ, το 2015, με την ενιαία “Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” που σήμερα έχουν “σκορπίσει” σε 3 παρατάξεις, εννοούν να μην ενημερώνουν την μαθηματική κοινότητα και να κρατούν την ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του ΔΣ μακριά από τα “βέβηλα” βλέμματα των μελών της ΕΜΕ!!!
Και το χειρότερο… στην παρέμβασή του ο υποψήφιος της “Μαθηματικής Άνοιξης” προτρέπει «(…) το κάθε μέλος του Δ.Σ. ας ενημερώσει (αν το θεωρεί σκόπιμο)[13] για την στάση του στην συνεδρίαση [του ΔΣ στις 13/2/2017]. Η στάση του Προέδρου θα γίνει ούτως ή άλλως γνωστή, αφύ θα καταγρφεί στα πρακτικά της επιτροπής της Βουλής. (…)»[14].
Εξαιρετικά αποκαλυπτικό δείγμα γραφής!!!

Κανένας, όμως, από τους “6” ανάμεσά τους οι “3” και εκλογικοί εκπρόσωποι των 3 παρατάξεων δεν θεώρησαν σκόπιμο να ενημερώσουν τη μαθηματική κοινότητα  για την στάση τους στην συνεδρίαση του ΔΣ στις 13/2/2017, παρά την ευθεία πρόσκληση του υποψηφίου της “Μαθηματικής Άνοιξης”…

Όσο για την απόφανση “Η στάση του Προέδρου θα γίνει ούτως ή άλλως γνωστή, αφού θα καταγραφεί στα πρακτικά της επιτροπής της Βουλής” είναι εξωπραγματική και δηλωτική άγνοιας εφόσον ως είθισται σε ανάλογες περιστάσεις οι Πρόεδροι των ΔΣ δεσμεύονται από τα ΔΣ να εκφράσουν θέσεις κοινά αποδεκτές.
Αν συνέβη κάτι διαφορετικό είναι ευθύνη του ΔΣ κύρια των “6 και δεν χρειαζόμαστε τα πρακτικά της Βουλής για να τις αποδώσουμε…

Αξιοσημείωτο είναι ότι κώφευσε και σιώπησε στο αίτημα ενημέρωσης και ο εκλογικός εκπρόσωπος της “Μαθηματικής Άνοιξης” κ. Β. Βισκαδουράκης γεγονός που εγγυάται πως θα έχουμε επανάληψη προς το χειρότερο των φαινόμενων αδιαφάνειας, αντιδημοκρατικότητας και κακοδιαχείρησης…

Σε αυτή την περιρρέουσα κατάσταση είναι δύσκολο κάθε φορά να πιάνεις το... νήμα  από την αρχή για να μιλήσεις” σε... τοίχο. ΑΛΛΑ αυτό το... μετερίζι σου έλαχε έτσι θα το παλέψεις.

Πριν αναφερθώ με συγκεκριμένα παραδείγματα σε όσα αντιλήφθηκα από την προεκλογική “εκστρατεία” των 3 παρατάξεων, στο κείμενο αυτό θα επικεντρωθώ στα όσα διήλθαν διά της παράταξης “Μαθηματική Άνοιξη” στα social media και εκτιμώ πως χρήζουν ανάλυσης.

Η παράταξη της “Μαθηματικής Άνοιξης” κρίναμε πως αξίζει την ενασχόλησή μας, στον περιορισμένο χρόνο που διαθέτουμε, μέχρι τη ΓΣ (12/3/2017) και τις εκλογές (19/3/2017) και ενώ εξελίσσεται η επιστολική ψήφος…


ΙΙ. Το “who is who” των υποψηφίων της “Μαθηματικής Άνοιξης” από τις παρεμβάσεις τους στα social media

Στο κείμενό μας αυτό θα συζητήσουμε, εδώ έξω, μια και έχω αποκλειστεί[15] από το διάλογο στο mathematica, για την πρόσφατη παρέμβαση του κ. Στέλιου Νεγρεπόντη  με τίτλο: “Σκέψεις και Επιλογές για το Καταστατικό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το εκλογικό σύστημα, τις Παρατάξεις, και τις 15αδες”[16].

Ελλείψεις στο βιογραφικό που ανακοινώθηκε
Αρχικά, με την ευκαιρία επισημαίνω πως ιδιαίτερα ελλειπτικό, όχι μόνο με τα ακαδημαϊκά δεδομένα, είναι το βιογραφικό σημείωμα του κ. Στέλιου Νεγρεπόντη (http://www.mathimatikianoixi.gr/cv.html) Έτσι αναζητήσαμε δημοσιευμένα στοιχεία στο διαδίκτυο για να συμπληρώσουμε την εικόνα.
Επισημαίνουμε πως η βάση βιογραφικών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ομότιμοι καθηγητές[17]) δεν παραπέμπει σε βιογραφικό του σημείωμα ούτε σε ιστοσελίδα του.
Οι πληροφορίες συγκεντρώθηκαν από το Mathematics Genealogy Project https://www.genealogy.math.ndsu.nodak.edu/id.php?id=24542 και από το http://prabook.com/web/person-view.html?profileId=449272 με τα στοιχεία των οποίων συμπληρώθηκε το παζλ ώστε να μην είναι ελλειπτικό το βιογραφικό του: 
«Education
         Bachelor of Science in Physics, University Rochester, New York, 1961. Master of Arts in Mathematics, University Rochester, New York, 1963. Doctor of Philosophy in Mathematics, University Rochester, New York, 1965.
Career
         Assistant professor Indiana University, Bloomington, 1965—1966. Associate professor McGrill University, Montreal, 1966—1976. Professor Athens University, 1973—2006, vice rector, 1986—1988, chairman department mathematics, 1983—1989, 1992—1994, emeritus professor, since 2006»[18].


Η συζήτηση για τις 15άδες… και η θεωρία της χαμένης ψήφου...

Για να σας εισάγουμε στον πυρήνα της προεκλογικής συζήτησης θα προσεγγίσουμε το ζήτημα των 15άδων όπως δημοσιοποιείται από την πλευρά της “Μαθηματικής Άνοιξης” στην πρόσφατη παρέμβαση του κ. Στέλιου Νεγρεπόντη  με τίτλο: “Σκέψεις και Επιλογές για το Καταστατικό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το εκλογικό σύστημα, τις Παρατάξεις, και τις 15αδες[19].
Ακολούθησε στις 1/3/2017 (10.53 πμ) η παρέμβαση του εκλογικού εκπρόσωπου της παράταξης με την οποία επίσης δρομολογείται η θεωρία της χαμένης ψήφου... Δηλαδή υποστηρίζεται πως είναι χαμένη ψήφος κάθε ψήφος που δεν ψηφίζει πλήρως την παράταξη!!!

Με δυο λόγια, για τη “Μαθηματική Άνοιξη” είναι απορριπτέα και κατακριτέα η ψήφος σε πολυσυλλεκτική 15άδα δηλαδή η ψήφος σε 15 υποψήφιους από διαφορετικές παρατάξεις (και ανεξάρτητους) αντίθετα είναι περιζήτητη και διευκολύνεται... και ευλογείται” η πλήρης 15άδα δηλαδή η ψήφος στους 15 της ίδιας παράταξης και για να μην... ξεχνιόμαστε και στους 3 της Εξελεγκτικής Επιτροπής από την ίδια παράταξη...
Τα σχόλια που ακολουθούν στο face book (3/3/2017, 10.23 πμ) είναι στην ίδια κατεύθυνση προωθώντας με έμφαση τη θεωρία της χαμένης ψήφου   (βλ. αναλυτικά παρακάτω[20])
Προφανώς, δημόσια ισχύει το ίδιο και για τις λοιπές παρατάξεις...


Ποια η αξιοπιστία των στοιχείων που αναρτώνται στα social media;

Εισαγωγικά μια ακόμη παρατήρηση, που αποτιμά την αξιοπιστία των στοιχείων που ανακοινώνονται από αναρτήσεις στο face book της “Μαθηματικής Άνοιξης”.

Παραθέτω ενδεικτικά το απόσπασμα:
«(…) Αρχίζω με ένα βασικό στοιχείο, που βαρύνει αρνητικά την ΕΜΕ και το οποίο δεν μπορεί να αγνοηθεί. Υπάρχουν σήμερα κατά πρόχειρους υπολογισμούς 25 με 30 χιλιάδες Έλληνες μαθηματικοί αλλά μόνο 1400 ενεργά ταμειακώς εντάξει μέλη της ΕΜΕ, ένα απίστευτά μικρό 5% των Ελλήνων μαθηματικών. (…)»[21].  [Η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας]

Και απορούμε, προφανώς μαζί με δεκάδες συναδέλφους που, όμως, δεν αποφασίζουν να μιλήσουν... Κανείς(;) από τους 17 υποψήφιους της “Μαθηματικής Άνοιξης” δεν αντιλήφθηκε το λανθασμένο, μέχρι παραχάραξης, των στοιχείων;;;

Και διερωτόμαστε: Με βάση ποια αριθμητικά στοιχεία ανακοινώνεται σε ανάρτηση στο face book παράταξης ότι τα ενεργά ταμειακώς εντάξει μέλη της ΕΜΕ είναι μόνο 1400;;;
Εντάξει, δικαιολογίες εξαιτίας της μακράς αποχής από τα κοινά της ΕΜΕ υπάρχουν πολλές. Αλλά στην προκείμενη ανάρτηση “δηλώνονται” και απληροφόρητοι.

Όπως ήδη ανακοινώσαμε η “Μαθηματική Άνοιξη” έχει μόνο δύο (02)!!! υποψήφιους για το ΔΣ που ψήφισαν και στις τρεις εκλογές που προηγήθηκαν (2011, 2013, 2015) ενώ 10 υποψήφιοι για το ΔΣ και την ΕΕ δεν ψήφισαν σε καμιά από τις τρεις εκλογές που προηγήθηκαν (2011, 2013, 2015)[22] δηλαδή είναι  νεότευκτοι, ολοκαίνουργιοι κατευθείαν από τον "καναπέ"....

Θα το ξαναπούμε άλλη μια φορά.
Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΕ για το 2016 ο αριθμός μελών είναι 12.236. Αναλύοντας τα στοιχεία 3 εκλογών το 2011, 2013, 2015 εκτιμήσαμε ότι οι ψηφίσαντες θα κυμανθούν στους 1.000 ±200[23] ΑΛΛΑ τα ταμειακά  τακτοποιημένα μέλη είναι όσοι έχουν πληρώσει τη συνδρομή του 2016 και μπορούν να ψηφίσουν… Και όχι όσοι τελικά ψηφίσουν… Δηλαδή όσοι συγκροτούν το εκλογικό σώμα και υπολογίζεται να κυμανθούν στους 1.000 ± 200.
Όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου (είτε το ασκήσουν είτε όχι) εδώ και 20 χρόνια είναι γύρω στα 3.000 μέλη…

Τέτοια απόκλιση στην προσέγγιση του κ. Στέλιου Νεγρεπόντη, και για τους 18 υποψήφιους και γύρευε πόσους “συμπαθούντες”, συνιστά ένα βασικό στοιχείο, που βαρύνει αρνητικά την “Μαθηματική Άνοιξη” και το οποίο δεν μπορεί να αγνοηθεί...
Και διερωτώμαι, εμένα περίμεναν να αναδείξω το λάθος σαν δείγμα προχειρότητας, άγνοιας, αδιαφορίας για να μην το φθάσω μέχρι… την παραπλάνηση.
Βέβαια από τη στιγμή που δεν δηλώνεται από ποια στατιστικά στοιχεία καταλήγει στο “συμπέρασμα” ότι υπάρχουν 25 με 30 χιλιάδες Έλληνες μαθηματικοί αυτόχθονες ή ανά την υφήλιο;... θα μου επιτρέψετε να μην ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα...


Ποια η αξιοπιστία των δεσμεύσεων που ανακοινώνονται στα social media;

Διασαφηνιστικά θα κλείσω τα... προαπαιτούμενα  με μια ακόμη χαρακτηριστική του... κλίματος ανάρτηση από το face book της “Μαθηματικής Άνοιξης”.

Ανάρτηση[24] στο face book της “Μαθηματικής Άνοιξης”, που έθεσε  ζήτημα παρενόχλησης μελών και υποψηφίων της ΕΜΕ, ακολουθήθηκε από σχόλιο, που παραθέτουμε αυτούσιο:
Ως αδικαιολόγητα καχύποπτος θα αναρωτηθώ: Μήπως κάποιοι βολεύονται να θεωρηθούν ακόμα και οικονομικά τακτοποιημένοι ότι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου? Μήπως επιπλέον, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, πρέπει να ελεγχθούν ένα ένα τα ψηφοδέλτια όσων ψηφίσουν επιστολικά και κριθούν μη τακτοποιημένοι οικονομικά?[25] [Η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας]

Προσωπικά δε θα διαφωνήσω, αλλά θα χαιρετήσω μια τέτοια δήλωση ελέγχου της εκλογικής διαδικασίας.
Θα ζητήσω, όμως, απαντήσεις σε ένα δύο απορίες μου για να εκτιμήσουμε οι «ψηφοφόροι» την αξιοπιστία της δημόσιας αυτής δέσμευσης.

Με βάση τα πρακτικά των ΓΣ το 2011, το 2013 και το 2015 (πρακτικά που λάβαμε την περίοδο των δικών μέσω του δικαστηρίου, με δικηγόρους και μετά από εξώδικα. Με δυο λόγια ακριβοπληρωμένα όχι μόνο με οικονομικούς όρους αλλά και με όρους προσωπικών απωλειών όπως είναι η απώλεια φίλων δεκαετιών αφού… άλλαξαν πλευρά του δρόμου...)
Από αυτά, λοιπόν, τα ντοκουμέντα διαπιστώνεται ότι ο υποψήφιος της Μαθηματικής Άνοιξης” (που έγραψε το σχόλιο) συμμετείχε από τα μέσα στην εκλογική διαδικασία εκ μέρους της ενιαίας «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» και το 2011 (τακτικός μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής) και το 2013 (στην επιτροπή ταχυδρομείου) ομοίως και το 2015 στην Εφορευτική Επιτροπή.
Και όπως γνωρίζετε δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτα παρά το ότι έλαβαν χώρα οι δίκες της περιόδου 2013 -2015!!!
Έτσι, εκτός από 3 μέλη της ΕΜΕ που κατέθεσαν μέσω ένορκης βεβαίωσης ή στο δικαστήριο ό,τι γνώριζαν υποστηρικτικά στην αγωγή μας κανείς(!!!) άλλος δεν κατέθεσε (είτε στο δικαστήριο, είτε σε ΓΣ, είτε αλλαχού) πως γνωρίζει οτιδήποτε ανομικό, ύποπτο ή αξιόποινο!!!

Επιπλέον ο υποψήφιος της Μαθηματικής Άνοιξης” (που έγραψε το σχόλιο) καμιά φορά δεν πρότεινε στην Εφορευτική Επιτροπή ως μέλος της, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, να ελεγχθούν ένα ένα τα ψηφοδέλτια όσων ψηφίσουν επιστολικά και κριθούν μη τακτοποιημένοι οικονομικά...
Παρά το ότι πιεστικά είχαμε υποβάλλει ανάλογες προτάσεις!!!

Οπότε, δικαιολογημένα, περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία αφενός να δω τι περιμένει να αντιληφθεί εφέτος, ποιες προτάσεις θα κάνει και κυρίως πως θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά οτιδήποτε παρατηρήσει;


“Ξαναδιαβάζουμε” αναλύοντας τα περί 15άδων… με βάση την οπτική της Μαθηματικής Άνοιξης...

Στην ενότητα αυτή “Ξαναδιαβάζουμε” αναλύοντας την πρόσφατη παρέμβαση του κ. Στέλιου Νεγρεπόντη  με τίτλο: “Σκέψεις και Επιλογές για το Καταστατικό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το εκλογικό σύστημα, τις Παρατάξεις, και τις 15αδες[26].

Το απόσπασμα παρατίθεται αυτούσιο:
Γιατί με Συνδυασμό; Εδώ χρειάζεται μια εξήγηση. (…) Δεν βλέπω γιατί σε ένα επιστημονικό σωματείο πρέπει να υπάρχουν παρατάξεις, δηλαδή συλλογικοί οργανισμοί. Κάθε άτομο θα έπρεπε να κρίνεται από το εκλεκτορικό σώμα ξεχωριστά. Οι παρατάξεις συνάδουν προς συνδικαλιστικά όχι προς επιστημονικά σωματεία. Όμως το Καταστατικό της Εταιρείας καθιστά σχεδόν υποχρεωτικό τον σχηματισμό Παράταξης προκειμένου να έχει μια υποψηφιότητα κάποιες πιθανότητες επιτυχίας. Και να υποθέσουμε ότι μια δημοφιλής προσωπικότητα θα μπορέσει να εκλεγεί ως άτομο, η επιτυχία θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, διότι κάποια παράταξη θα έχει, βάσει του Καταστατικού, εξασφαλίσει τον έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου [η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας].


Αρχικές επισημάνσεις:
α. Το ερώτημα “γιατί με συνδυασμό” και ενώ η “Μαθηματική Άνοιξη” υφίσταται σαν παράταξη απαντάται(!!!) με το “Δεν βλέπω γιατί σε ένα επιστημονικό σωματείο πρέπει να υπάρχουν παρατάξεις, (...)”!!!

β. Η διαπίστωση Κάθε άτομο θα έπρεπε να κρίνεται από το εκλεκτορικό σώμα ξεχωριστά είναι αναληθής, όσον αφορά τις εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ,  εφόσον άλλο το εκλογικό σώμα και άλλο το εκλεκτορικό σώμα!!! Κατανοητό;;;

Και για να μην κατηγορηθώ πρόχειρα ότι δεν είμαι ανεκτική στα τυπογραφικά λάθη... που συνηθίζεται να  διορθώνονται εύκολα μετά την υπόδειξη και ούτε “γάτα ούτε ζημιά”…
Πάω το συλλογισμό στα... άκρα και διερωτώμαι: είναι πιθανόν να υπονοεί πως κάθε ψηφοφόρος – μέλος της ΕΜΕ ψηφίζει στις εκλογές έχοντας κατά νου ποιους θα χρειαστεί στο  εκλεκτορικό του σώμα;;;
Και μη βιαστείτε να απορρίψετε το συλλογισμό μου αυτό γιατί με 7 πανεπιστημιακούς στους 18 υποψήφιους στο συνδυασμό της “Μαθηματικής Άνοιξης” εκτιμώ πως ο συλλογισμός μου έχει βάση…
Και για να μην αδικήσω καμιά παράταξη η ΔΠΜ διαθέτει 2 πανεπιστημιακούς στους 18 υποψήφιους, η ΔΠΚΜ 1 πανεπιστημιακό στους 18 υποψήφιους και η ΚΑΕΜΕ 3 πανεπιστημιακούς στους 18 υποψήφιους[27].

γ. Στη συνέχεια “εντοπίστηκε ο… ένοχος:
Όμως το Καταστατικό της Εταιρείας καθιστά σχεδόν υποχρεωτικό τον σχηματισμό Παράταξης προκειμένου να έχει μια υποψηφιότητα κάποιες πιθανότητες επιτυχίας”.

Λυπάμαι, αλλά δεν καθιστά το Καταστατικό υποχρεωτικό το σχηματισμό παράταξης. ΔΕΝ είναι μονόδρομος η παράταξη. Αυτό ισχύει στην περίπτωση που το μόνο που συνδέει τα μέλη της είναι η εκλογική σύμπραξη!!!

Μπορεί, λοιπόν, για παράδειγμα κάποιος να βάλει υποψήφιος ως ανεξάρτητος.
Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έτσι ψηφίσατε στην Καταστατική ΓΣ (20/1/2013) είτε διά της απουσίας σας είτε διά της παρουσίας σας σε αυτήν.
Για όσους, λοιπόν, έχουν ασθενή μνήμη δίκην “χρυσόψαρου” έχω αναρτήσει (μέσω ανάκτησης) τα πρακτικά της καταστατικής ΓΣ (20/1/2017) στο blog “Μαθηματικά Τετράδια”[28] και μπορείτε να διαβάσετε τις παρεμβάσεις μας όλων όσων, ενάντια στο ρεύμα, εναντιωθήκαμε και τι υποστήριξε ο καθένας από μας.

δ. Στην καταληκτική φράση της παραπάνω εισαγωγικής παραγράφου μας δίνει και την… εξήγηση: Και να υποθέσουμε ότι μια δημοφιλής προσωπικότητα θα μπορέσει να εκλεγεί ως άτομο, η επιτυχία θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, διότι κάποια παράταξη θα έχει, βάσει του Καταστατικού, εξασφαλίσει τον έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τελικά μας το ομολόγησε.
Η “ταμπακιέρα” είναι να εξασφαλιστεί ο έλεγχος του ΔΣ από μια(!!!) παράταξη!!! Έτσι μπράβο πες το μας και “ανησυχήσαμε”… μήπως και δεν έχετε αυτό κατά νου!!!
Τώρα, γιατί μια παράταξη που ευαγγελίζεται το… νέο χρειάζεται να εξασφαλίσει τον έλεγχο του ΔΣ;
Δεν θα προχωρήσω σε προβλέψεις, δεν θα διευκολύνω εκτιμήσεις θα θέσω, όμως, μια ερώτηση… επαλήθευσης…

Περιμένω αμέσως να δεσμευτούν δημόσια πώς θα παραλάβουν;
Με πρωτόκολλο παραλαβής /παράδοσης ή “φιλικά” μεταξύ μας “γιατί βρε αδελφέ και το απερχόμενο ΔΣ δεν είναι δα και κλέφτες… Τι να τα κάνουμε τα πρωτόκολλα”;
Έτσι, όπως, λειτουργήσατε και οι “6” εκλεγμένοι στο ΔΣ, με το ψηφοδέλτιο της ενιαίας “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”, όταν “παραλάβατε” το 2015 μετά την εκλογή σας. Τα λέω καλά;
Αν έχετε κάτι να προσθέσετε είναι η ώρα να το κάνετε.

Είναι προφανές πως όσα αναφέρω σε αυτή την ενότητα αφορούν και τις 3 παρατάξεις, στις οποίες αποσυντέθηκε η ενιαία «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» και οφείλουν στα μέλη της ΕΜΕ (και εν δυνάμει ψηφοφόρους τους) αναλογικά απαντήσεις.


Και αφού απαρίθμησε ο κ. Στέλιος Νεγρεπόντης τους λόγους που ΔΕΝ χρειάζονται παρατάξεις...
και “διαβεβαίωσε” πως ΔΕΝ συμφωνούν με την ύπαρξη παρατάξεων
(και ενώ παρέβλεψαν όσα παραπάνω αναφέρω και δεν θεωρώ πως είμαι η μοναδική που τα σκέφτηκα!!!)

ΤΕΛΙΚΑ έφτιαξαν δική τους παράταξη!!!

 Έλεος, νομίζουν πως απευθύνονται σε χαχόλους;

Διαβάζουμε, λοιπόν:
Για αυτούς τους λόγους σχηματίσαμε τον Συνδυασμό της Μαθηματικής Άνοιξης. Η μεταξύ μας συνεργασία και βαθειά εμπιστοσύνη και αλληλοεκτίμηση που τελικά αναπτύχθηκε είναι τόσο ισχυρή, που σχεδόν αποτελεί ένα απροσδόκητο επιχείρημα υπέρ της ύπαρξης Συνδυασμών![29]

Διερωτόμαστε σε ποιο χωρόχρονοκαλλιεργήθηκαν η συνεργασία  η  βαθειά εμπιστοσύνη  και αλληλοεκτίμηση και μάλιστα σε βάθος με δύναμη και σε αντιφατικές μάλιστα συνθήκες!!!
Εκτιμώ πως η δύναμη της αντίφασης και η συγκολλητική ικανότητα της καρέκλας ΚΑΝΟΥΝ θαύματα... όπως αυτό του απροσδόκητου επιχειρήματος υπέρ της ύπαρξης Συνδυασμών! ”...

Έλεος, νομίζουν πως απευθύνονται σε χαχόλους;

Η ενότητα που ακολουθεί αποδεικνύει πως τώρα κατάλαβαν αυτό που ψήφισαν στην Καταστατική ΓΣ (20/1/’2013) είτε με την παρουσία τους είτε διά της απουσίας τους!!!  Και τώρα  ανακάλυψαν” ότι είναι “μια πολύ ιδιόρρυθμη αναλογικότητα, η οποία επιβάλλει στον ψηφοφόρο την ψήφιση 15άδος και πάλι όχι ατόμων

Στη συνέχεια δίνει και παράδειγμα όπου ο ψηφοφόρος “μελετά το ενιαίο ψηφοδέλτιο των 72 υποψηφίων” δηλαδή στο παράδειγμα μεροληπτεί εφόσον “ξεχνάει” να μελετήσει τους 4 ανεξάρτητους υποψήφιους!!!
Τόσο καλά…

Το παράδειγμα, λόγο πίεσης χρόνου, δεν αξίζει περισσότερη ενασχόληση εφόσον στοχεύει στην “ταμπακιέρα” δηλαδή να εξασφαλιστεί ο έλεγχος του ΔΣ από μια(!!!) παράταξη με χρήση της θεωρίας της χαμένης ψήφου...


Το Καταστατικό και οι ευθύνες του για όλους πλην(!!!) Μαθηματικής Άνοιξης”...

“(…) Πολύ δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να επιχειρηματολογήσει σοβαρά ότι αυτό το σύστημα, το Σύστημα εκλογών που προβλέπει το Καταστατικό της Εληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, είναι ένα σύστημα κατάλληλο για επιστημονικό σωματείο[30].

Τώρα κατάλαβε τα περί επιστημονικού σωματείου;
Σύμφωνα με τα πρακτικά της Καταστατικής ΓΣ (20/1/2013, σελ. 2) ο κ. Στέλιος Νεγρεπόντης συμμετείχε στην 1η επιτροπή καταστατικού  (με το νο. 8) που ορίστηκε από τη ΓΣ 20/2/1983!!!
Και έκτοτε το άφησε (μαζί με τους λοιπούς) να... χρονίσει και τελεσιδίκησε (2011-2013) επί προεδρίας του κ. Γρ. Καλογερόπουλου και Ταμία τον κ. Δήμο Βαρόπουλο  που βεβαίωσε την απαρτία, εντός της αίθουσας, κατ’ εκτίμηση αναλαμβάνοντας και την ευθύνη. Άρα του “χρωστούν” τις “καρέκλες” τους οι “6” του ΔΣ που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της ενιαίας “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” στην 1η με το νέο Καταστατικό εκλογική αναμέτρηση το 2015.

Μήπως κοιτάει, λοιπόν, από τη λάθος πλευρά, ο υποψήφιος της “Μαθηματικής Άνοιξης” για να αποδώσει ευθύνες για ένα Καταστατικό που δεν αρμόζει σε επιστημονικό Σωματείο;


Και επιμένει προκατειλημμένα:
Το Καταστατικό αυτό είναι δημιούργημα των τελευταίων ετών. Είναι μιαβελτίωσηεν σχέσει με το προϋπάρχον αμιγώς πλειοψηφικό σύστημα, ελέω του οποίου μακροημέρευσε μέχρι υπερ-30ετίας, η παρούσα Διοίκηση της ΕΜΕ, αλλά αυτή η βελτίωση είναι εντελώς αβέβαιο αν μπορεί να οδηγήσει σε μια βελτιωμένη ΕΜΕ, η οποία βελτιωμένη ΕΜΕ μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν εισέλθουν ως ενεργά μέλη όλοι οι Έλληνες Μαθηματικοί. Ο δικός μας στόχος είναι η βελτίωση της ΕΜΕ με την εισροή του συνόλου του δυναμικού των Ελλήνων Μαθηματικών[31].

Παρεμβαίνω διορθωτικά.
Γράφει: “Το Καταστατικό αυτό είναι δημιούργημα των τελευταίων ετών”.
Όπως προανέφερα και με ευθύνη του ως μέλος της 1ης επιτροπής καταστατικού συρθήκαμε για για 30 χρόνια πριν δούμε “βελτίωση”…


Γράφει:  ελέω του οποίου μακροημέρευσε μέχρι υπερ-30ετίας, η παρούσα Διοίκηση της ΕΜΕ, (…)”

Η “θητεία Δημάκου έληξε τυπικά το 2013-2015 όταν η ΔΠΜ ολοκλήρωσε τη θητεία της έχοντας καταλάβει 18 στις 18 θέσεις στο ΔΣ και την ΕΕ!!!
Τότε έληξε και η 30ετία “Εξαρχάκου –Δημάκου.

Βέβαια η αποχή από τα κοινά δικαιολογεί, σε κάποιο βαθμό, ιστορικές ανακρίβειες ΑΛΛΑ δεν δικαιολογεί να ταυτίζει ο κ. Στέλιος Νεγρεπόντης την παρούσα Διοίκηση της ΕΜΕ, στην οποία συμμετέχει στο ΔΣ και ο εκλογικός εκπρόσωπος της παράταξης “Μαθηματική Άνοιξη”, με τη μακροημέρευση της υπερ 30ετίας “Εξαρχάκου –Δημάκου
Εκτός, αν ομολογεί πως πράγματι και η παρούσα διοίκηση συνεργάστηκε με τη ΔΠΜ σε βαθμό αφομοίωσής τους!!!


Γράφει: “μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν εισέλθουν ως ενεργά μέλη όλοι οι Έλληνες Μαθηματικοί”.
Και συμπληρώνει(...) στόχος είναι η βελτίωση της ΕΜΕ με την εισροή του συνόλου του δυναμικού των Ελλήνων Μαθηματικών”

Παραβλέπεται, για την ώρα, πως εισήλθαν καμπόσοι μόνο για να γίνουν υποψήφιοι!!!
Σε αυθεντική ξύλινη γλώσσα, λοιπόν, περιγράφει έναν ευκταίο στόχο χωρίς να αναφερθεί στο πότε και με ποιο τρόπο θα εισέλθουν ως ενεργά μέλη όλοι οι Έλληνες Μαθηματικοί;

Έτσι, μας κρατούν για... έκπληξη το πώς θα προκαλέσουν εισροή και πώς θα αναπτυχθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα δηλώνουν βελτίωση;
Για παράδειγμα ενώ υπερδιπλασιάστηκαν οι υποψήφιοι δηλαδή πέτυχαν εισροή(!!! )Το ποιοτικό, που το βλέπετε;
Εκτός αν η ποιότητα καταμετρηθεί με τη δημόσια σιωπή τους.
Αποκαλυπτικά της σιωπής, των 72 + 4 υποψηφίων, τα στοιχεία του παραπάνω πίνακα με τις παρεμβάσεις στα ποστ «Εκλογές ΕΜΕ 2017» του mathematica.

Και στην... ακραία περίπτωση που δεν έχουμε εισροή πότε θα μας αποδώσουν λογαριασμό”;
Προσωπικά εκτιμώ πως όσοι δεν εκλεγούν και από τις 3 παρατάξεις, στις οποίες αποσυντέθηκε η ενιαία «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ», θα σκορπίσουν και ούτε που μας ξέρουν, ούτε που μας είδανε ούτε που μας απαντήσανε... Και όσοι εκλεγούν από τις 3 παρατάξεις θα ξεπουλήσουν... κατά τα ειωθότα το 2015-2017...
Και μην βιαστείτε να μου απαντήσετε στα λόγια... Δεν χρειάζεται. Θα περιμένω (περιμένουμε), μετά τα αποτελέσματα και την εκλογή του νέου ΔΣ και ΕΕ της ΕΜΕ, την έμπρακτη απάντησή σας...


Τα διλήμματα που εκτρέφει η “θεωρία της χαμένης ψήφου... και προωθεί η “Μαθηματική Άνοιξη”

Και έφτασε η ώρα “διχασμού” άσπρο/μαύρο για τον κ. Στέλιο Νεγρεπόντη[32]:

Με ένα ελαττωματικό, σύμφωνα με την “Μαθηματική Άνοιξη”, Καταστατικό είτε συμμετέχουν σαν σωτήρες είτε απέχουν, όπως μέχρι τώρα…
Επιλέγουν, όμως, σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Νεγρεπόντη, τη συμμετοχή.

Αλλά έχουν ακόμη ένα “μπαλαντέρ” …
Αντί να υποτιμήσουν τον ψηφοφόρο με το να του στείλουν σταυρωμένα ψηφοδέλτια, κατέληξαν, τουλάχιστον δημόσια, στο
επιλέγουμε να ζητήσουμε την ψήφο του στην 15αδα μας, μόνο αφού του εξηγήσουμε
(α) τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το απολύτως απαράδεκτο σύστημα,
(β) το γεγονός ότι εμείς είμαστε οι μοναδικοί η οποίοι δεν έχουμε καμμία, μα απολύτως καμία, ευθύνη για την θέσπιση του κακού αυτού συστήματος, και
(γ) την πρόθεσή μας να αλλάξουμε αυτό το σύστημα για ένα σύστημα πραγματικά αναλογικό και κατάλληλο για επιστημονικό σωματείο[33].

Είναι, όμως, παραπάνω από βέβαιο πως η στρέβλωση σε αυτές τις εκλογές περίσσεψε όπως και η ξύλινη γλώσσα.

Με αποτέλεσμα να μας αντιμετωπίζει υποτιμητικά η “Μαθηματική Άνοιξη” όταν μας… εξηγεί με τη “θεωρία” της “χαμένης” ψήφου “τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το απολύτως απαράδεκτο σύστημα”.

Τι καταλάβαμε; ότι κάθε ψήφος με 15άδα (18άδα) που δεν ψηφίζει την “Μαθηματική Άνοιξη” πάει χαμένη!!! Τόση δημοκρατία…

Επίσης διερωτώμαι, νομίζουν πως απευθύνονται σε χαχόλους; Γιατί πώς να ερμηνεύσουμε τη δήλωσή τους (…) εμείς είμαστε οι μοναδικοί η οποίοι δεν έχουμε καμμία, μα απολύτως καμία, ευθύνη για την θέσπιση του κακού αυτού συστήματος
Έλεος…
Είναι δυνατόν να γράφονται δημόσια τέτοιες ανακολουθίες, για να το πω κομψά, και να μην κουνιέται φύλλο, εκτός από εμένα!!!

Και επαναλαμβάνω μήπως και δεν το καταλάβατε:
Οι υποψήφιοι της “Μαθηματικής Άνοιξης” επαίρονται και... διαβεβαιώνουν πως είναι οι μοναδικοί που είναι ανεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στην ΕΜΕ και μάλιστα όταν συμμετέχοντας στο ΔΣ το 2015-2017 τα συγκάλυψαν όλα!

Μήπως, λοιπόν, να το ξανασκεφθούν το ζήτημα της απόδοσης  ευθυνών και να κατεβάσουν τους τόνους;

Και καταλήγει η “Μαθηματική Άνοιξη” ενημερώνοντας για “την πρόθεση [της “Μαθηματικής Άνοιξης”]  να αλλάξουμε αυτό το σύστημα για ένα σύστημα πραγματικά αναλογικό και κατάλληλο για επιστημονικό σωματείο.

Από τα... στατιστικά δεδομένα, προφανώς αναφέρονται στα επόμενα 30 χρόνια!!! Αν κινηθούν με την ίδια ταχύτητα που κινήθηκε η 1η επιτροπή καταστατικού του 1983 όπου και συμμετείχε ο κ. Στέλιος Νεγρεπόντης (άρα έχουμε δείγμα γραφής).

Από την άλλη, η ξύλινη παράθεση λέξεων  όπως για παράδειγμα όταν ο κ Στέλιος Νεγρεπόντης απαιτεί, από τι άλλες 3 παρατάξεις. ένα πειστικό όραμα ενότητος, διεύρυνσης και εξωστρέφειας, είναι προφανές πως θεωρεί ότι η παράταξη στην οποία είναι υποψήφιος το διαθέτει.
Αρχικά είμαι υποχρεωμένη να επισημάνω ότι:

Πειστικό όραμα μπορεί στα λόγια, να πείθει να προπαγανδίζει για να πείσει...
Τέτοια οράματα,  εκ του αποτελέσματος, τα φάγαμε την προηγούμενη (2015-2017) διετία...
Η ξύλινη παράθεση λέξεων όπως ενότητα, διεύρυνση και εξωστρέφεια δεν προϋποθέτουν ούτε υποκαθιστούν τη διαφάνεια, τη δημοκρατικότητα τη μαζικοποίηση...
Έγινα κατανοητή, για το που εντοπίζω τις ουσιαστικές ελλείψεις στη διακήρυξη της “Μαθηματικής Άνοιξης” (και των λοιπών 3 παρατάξεων);

Με δυο λόγια, πάλι μπλα, μπλα, μπλα... ενώ ήδη μας εξήγησαν με το βίο και την  πολιτεία τους στο ΔΣ τη διετία 2015-2017, με την αποχή επί 3 συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες 2011, 2013, 2015 ήλθαν τώρα με απευθείας εγγραφή (για πρώτη φορά) οι 4 και συνολικά 10 νεοεισαχθεντές σαν σωτήρες...

Ε! δεν χρειάζονται άλλες εξηγήσεις. Για την ακρίβεια δεν αρκούν  οι εξηγήσεις χρειαζόμαστε εγγυήσεις...

Για περισσότερα επιχειρήματα σχετικά με τις εγγυήσεις που απαιτούμε, δείτε παρακάτω στην ενότητα «Γιατί θα ψηφίσω λευκό»...


Ο νέος είναι αλλιώς; Ή μια από τα ίδια;... Η περίπτωση της Μαθηματικής  Άνοιξης

Και αφού αποδώσαμε ευθύνες στη «γενιά που το 1983» μας φόρτωσε (το 2013) χάρη στην αβελτηρία της το Καταστατικό μετά από 30 χρόνια για ... βελτιωμένο  ΤΩΡΑ θα ασχοληθούμε στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης  με τη γενιά του «baby boom  του 1983» που γεννήθηκε εντός της 1ης πασοκικής θητείας.

Με μετεφηβικό... τσαμπουκά και κυνισμό ο υποψήφιος της “Μαθηματικής Άνοιξης” προβάλλει τη νεότητά του σαν προσόν!!! Φοβάμαι το μοναδικό(;) προσόν του… Και συνακόλουθα ασφυκτιά που δεν καταλαβαίνουν οι “συγκάτοικοι’ στην ΕΜΕ.
Στο βαθμό που με αφορά ξεκαθαρίζω πως έμπρακτα και αγωνιστικά είμαι ενάντια σε κάθε διάκριση λόγω φύλου, ηλικίας, αναπηρίας, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας, γένους, γλώσσας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού, μόρφωσης κλπ κλπ 

Θα αναφερθώ συνοπτικά, λοιπόν,  στο κείμενο με τίτλο: Προσωπικές Σκέψεις και Προτάσεις για την Ε.Μ.Ε. που αναρτήθηκε στο face book της “Μαθηματικής Άνοιξης”[34].

Εισαγωγικά, σε έδαφος ηλικιακής διάκρισης, αναφέρει:
Όντας από τους μικρότερους ηλικιακά που συμμετέχω σε αυτή την εκλογική διαδικασία και κατά συνέπεια έχοντας τα ερεθίσματα μιας άλλης γενιάς, (…)

Θεωρώντας περιττή την ηλικιακή διάκριση από τον υποψήφιο της “Μαθηματικής Άνοιξης”, ανέλαβα την “άχαρη” υποχρέωση να υποστηρίξω, για άλλη μια φορά, τα αυτονόητα!!!

Αρχικά και δεσμευτικά:
ΔΕΝ παραβιάζουμε αρχές μας για χάρη της ενσωμάτωσης ή για τα χρήματα του ΕΣΠΑ ή όποια άλλη “λύση” μάς προτείνουν δίκην “κόκαλου” οι δανειστές και λοιποί δυνάστες μας.
Εκτιμώ πως κάποιος πρέπει να δώσει στους… νέους, αλλά και στους “πρόθυμους” κάθε ηλικίας να καταλάβουν, αν ακόμη δεν το έχουν καταλάβει από μόνοι τους…, ότι η λύση για τα Παραρτήματα δεν είναι ούτε οι off shore, ούτε τα franchise,  ούτε να “τ΄ αρπάξουμε” με όποιο αντάλλαγμα, ούτε να ψάχνουμε στην Περιφέρεια της χώρας ποιος επίτροπος έχει καταργήσει τη... γραφειοκρατία...
Ενδεικτικά το παρακάτω απόσπασμα θα μας βοηθήσει να διαγνώσουμε το... μέλλον της ΕΜΕ με την παράταξη της “Μαθηματικής Άνοιξης” στο... τιμόνι.

«Β. Τα παραρτήματα θα πρέπει να έχουν δικό τους Α.Φ.Μ.
Βάσει του καταστατικού είναι εντελώς παράτυπο να ορίζεται συγκεκριμένη ποσόστωση από τα έσοδα των συνδρόμων και στην συνέχεια να επιβάλλεται όλα τα χρήματα να μπαίνουν σε κοινό λογαριασμό.
Η Φορολογική αυτονομία των παραρτημάτων θα τους δώσει την ευκαιρία να ενταχθούν σε προγράμματα Leader, ΕΣΠΑ, ΟΠΑΑΧ συγχρηματοδότησης με την αυτοδιοίκηση κατά τόπους, όπως πράξαμε εμείς στην Διημερίδα της Γεωμετρίας στα Ανώγεια της Κρήτης, αλλά και στο 33ο Συνέδριο στα Χανιά. (...)
Και όλα αυτά γιατί δεν μπορεί να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία από έναν δήμο ή περιφέρεια να πάρει έγκριση πληρωμής τιμολογίων από την επίτροπο της Αθήνας (όπου και ανήκει η έδρα της Ε.Μ.Ε. και άρα την αντίστοιχη επιβλέπουσα εφορία Αθηνών) και αυτό να γίνεται συγχρόνως σε όλους τους νομούς της χώρας όπου υπάρχουν παραρτήματα»[35]. [η έμφαση με  bold δόθηκε από μας]

“Ξαναδιαβάζουμε” αναλύοντας την παραπάνω δήλωση.
1ο: Διατυπώνεται μια απαίτηση στην οποία διακρίνεται η… παιδική αθωότητα σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν δικαιολογούνται οι... κορώνες πως Τα παραρτήματα θα πρέπει να έχουν δικό τους Α.Φ.Μ.”.

Στην απαίτηση αυτή είναι προφανής η έλλειψη τεκμηρίωσης στο γιατί πρέπει(;) και κυρίως πώς θα επιτευχθεί αυτό;
Κάθε άλλη συλλήβδην απαίτηση δεν συνάδει με επιστημονικό σωματείο.


2ο: Στο εξής οι αναφορές “Βάσει του καταστατικού είναι εντελώς παράτυπο” καλό είναι να ακολουθούνται από το άρθρο (ή άρθρα) του καταστατικού που παραβιάζεται. Γιατί οι γενικόλογες αναφορές είναι και ατεκμηρίωτες και δεν βοηθούν στο να καταλάβουμε.

Ως εκ τούτου δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω, αλλά προτείνω στο μέλλον, να ακούτε, να μαθαίνεται και όταν ωριμάσει στη σκέψη σας το όποιο αίτημα – απαίτηση να αρχίσετε σιγά-σιγά να γράφεται και να κατεβάσετε θέσεις. Γιατί, αλλιώς, εκτίθεται η παράταξη για παιδομάζωμα και για χάιδεμα αυτιών των Παραρτημάτων...


Συνοψίζοντας, συνιστά μια κυνική ομολογία, (ακόμη και με το... ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας) πως τόσο το 33ο συνέδριο στα Χανιά όσο και η “Διημερίδα της Γεωμετρίας” στα Ανώγεια της Κρήτης μεθοδεύτηκαν(;;;) οι δαπάνες τους και υπογράφηκαν από αρμόδιους που νίκησαν τη γραφειοκρατία;;;  Ενώ διερωτόμαστε, στην τελική ποιοι ωφελήθηκαν;
Έλεος… Εύχομαι να “αντέξουμε”… Γιατί “απειλούμαστε” και με 2ο μέρος…

Πάντως έχοντας επίγνωση της κατάστασης, σε αντίθεση με όλους όσους είτε δε μιλούν είτε παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, κατανοώ τη δύσκολη θέση  που έχει περιέλθει η παράταξη της “Μαθηματικής Άνοιξης”, οι συνυποψήφιοι , ο εκλογικός εκπρόσωπος αλλά και οι ψηφοφόροι της, από τη δημόσια αυτή ομολογία, για την οποία κρίνω πως η παράταξη οφείλει να πάρει θέση..., ομολογία αυτού του “κήρυκα” ρηξικέλευθων “ιδεών” που μπορούν να αποδοθούν στην “αθωότητα” της ηλικίας…

Και ξαναρωτώ, ποιο είναι το μέλι(;;;) στην ΕΜΕ;


III. Γιατί αυτή τη φορά θα ψηφίσω λευκό» στις εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ

Καταληκτικά, για την ώρα, και ενώ εξελίσσεται η επιστολική ψήφος, από την πλευρά μου, μελετώντας τα στοιχεία και με την εμπειρία της παρελθούσας διετίας 2015-2017 κατέληξα στο «Γιατί αυτή τη φορά θα ψηφίσω λευκό» στις εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ (στις 19/3/2017).
Γιατί μπορείτε και μόνοι σας (οι υποψήφιοι για ΔΣ και ΕΕ) να διασύρετε την ΕΜΕ κουκουλώνοντας[36]... και παρά ταύτα να εκλεγείτε με τις ψήφους της μειοψηφίας του εκλογικού σώματος που συναινεί…

Τα επιχειρήματα που συνεχίζω να συγκεντρώνω υπέρ του «Γιατί αυτή τη φορά θα ψηφίσω λευκό»[37], ψηφίζοντας αυτοπροσώπως και όχι με επιστολική ή επιστολική δι’ αντιπροσώπου[38]... στις εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ, θα σας τα παρουσιάσω live, σε... επίσημη 1η, στη ΓΣ στις 12/3/2017(και θα συμπεριληφθεί στο έντυπο φυλλάδιο που θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες).
Και μην ξεχνάτε σας περιμένω όλους/όλες και αντεπιστέλλοντα μέλη μια και τα καταστατικά όπως καλώς γνωρίζουμε καταρρίπτονται ή φτιάχνονται στο δρόμο, στο… πεζοδρόμιο, στις ΓΣ και όχι σε συνθήκες “ιχθυοτροφείου”…

Και μην ανησυχείτε δεν προτίθεμαι να διεκδικήσω τα λευκά (στην καταμέτρηση των ψήφων) για να... μετρήσω την επιρροή μου. Άλλωστε ψηφίζοντας λευκό, σε αυτές τις εκλογές στην ΕΜΕ... καθαρίζετε τη δική σας συνείδηση όχι τη δική μου...
Να έχετε πάντως κατά νου ότι ψηφίζοντας λευκό έχετε μόνο δικαιώματα για να ελέγχετε την εξουσία και αν απαιτηθεί να εγκαλείτε όσους εκλεγούν για παράβαση αρχών... ενώ ταυτόχρονα αποποιείστε κάθε συνευθύνης ακούσιας ή εκούσιας...

Συνεχίζεται...

7/3/2017 (10.00 πμ)
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου



[1] Βλ. αναλυτικά στο το κείμενό μου με τίτλο: Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: 4 παρατάξεις, 72 υποψήφιοι συμμετέχουν στο νέο γύρο διανομής “καρεκλών”… (β΄ μέρος) της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου, αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/02/4-72.html (στις 22/2/2017)
[2] #12 από Στέλιος Νεγρεπόντης » Κυρ Φεβ 19, 2017 3:40 am
[3] Πρόκειται για τις 2 διαγραφές από τις 3 που αναγράφονται στην στήλη “Διαγραφές”.
[4] Δείτε αναλυτικά για την 3η διαγραφή (στην στήλη “Διαγραφές”) το κείμενό μου με τίτλο: Το χρονικό μιας διαγραφής μηνύματος από forum [mathematica] και μια πρώτη προσέγγιση σε ό,τι υποδηλώνεται…” αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” (23/2/2017) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/02/forum.html  
[6] Βλ. τις ενότητες: “Ξαναδιαβάζουμε” αναλύοντας τα περί 15άδων… με βάση την οπτική της Μαθηματικής Άνοιξης... - Το Καταστατικό και οι ευθύνες του για όλους πλην(!!!) Μαθηματικής Άνοιξης”... - Τα διλήμματα που εκτρέφει η “θεωρία της χαμένης ψήφου... και προωθεί η “Μαθηματική Άνοιξη”
[7] Βλ. την ανάρτηση Vasillios Viskadourakis στο face book της “Μαθηματικής Άνοιξης” (16/2/17, 12.02 πμ)
[8] Η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας.
[9] Η ανάρτηση Mike Perakis στο face book της “Μαθηματικής Άνοιξης” (14/2/17, 1.51 μμ) αρχίζει ως εξής: “Αγαπητέ Ανδρέα (…) “
[10] Στην ανάρτηση στο face book της “Μαθηματικής Άνοιξης” (14/2/17, 2.06 μμ)
[11] Βλ. τη νέα σύνθεση ΔΣ από 8-5-2015 (και μέχρι σήμερα) http://www.hms.gr/?q=node/2
[12] Βλ. την ανάρτηση του: Dionysis Lamprinidis στο face book της “Μαθηματικής Άνοιξης” (14/2/17, 2.00 μμ)
[13] Η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας
[14] Βλ. την ανάρτηση του: Dionysis Lamprinidis στο face book της “Μαθηματικής Άνοιξης” (14/2/17, 2.00 μμ)
[15] Βλ. αναλυτικά: Το χρονικό μιας διαγραφής μηνύματος από forum και μια πρώτη προσέγγιση σε ό,τι υποδηλώνεται… της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/02/forum.html  (στις 23/2/2017)
Αναφέρεται στο... ιστορικό της διαγραφής της ενημερωτικής ανακοίνωσης που ανάρτησα στο  mathematica (στο ποστ της «Μαθηματικής Άνοιξης» και στα ποστ της «Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών και της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ») για το κείμενό μου με τίτλο:
Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: 4 παρατάξεις, 72 υποψήφιοι συμμετέχουν στο νέο γύρο διανομής “καρεκλών”… (β΄ μέρος) της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου, αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/02/4-72.html (στις 22/2/2017)
[16] #37 από Στέλιος Νεγρεπόντης » Δευ Φεβ 27, 2017 5:36 pm
Και την ίδια μέρα (5.45 μμ) αναρτήθηκε και στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης” από όπου και αντλήσαμε το κείμενο (https://www.facebook.com/groups/618602985006666/?fref=ts)
[17] Τελευταία ενημέρωση 31/12/2015 προσβάσιμη στη διεύθυνση http://deansos.uoa.gr/istorika-stoixeia/omotimoi-ka8hghtes.html  (ημερ. ανάκτησης,  και αποθήκευσης σε .pdf, 3/3/2017)
Διατήρησα την αγγλική γλώσσα στο απόσπασμα επειδή δεν είναι δική μου υποχρέωση να μεταφράσω τη γλώσσα του... κατακτητή…
[19] #37 από Στέλιος Νεγρεπόντης » Δευ Φεβ 27, 2017 5:36 pm
Και την ίδια μέρα (5.45 μμ) αναρτήθηκε και στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης” από όπου και αντλήσαμε το κείμενο (https://www.facebook.com/groups/618602985006666/?fref=ts)
[20] Βλ. τις ενότητες: “Ξαναδιαβάζουμε” αναλύοντας τα περί 15άδων… με βάση την οπτική της Μαθηματικής Άνοιξης... - Το Καταστατικό και οι ευθύνες του για όλους πλην(!!!) Μαθηματικής Άνοιξης”... - Τα διλήμματα που εκτρέφει η “θεωρία της χαμένης ψήφου... και προωθεί η “Μαθηματική Άνοιξη”
[21] Ανάρτηση (16/2/2017, 10.57 πμ) του κ. Στέλιου Νεγρεπόντη στο face book της Μαθηματικής Άνοιξης” από όπου και αντλήσαμε το απόσπασμα (https://www.facebook.com/groups/618602985006666/?fref=ts)
[22] Βλ. αναλυτικά τα αντίστοιχα στοιχεία και για τις τέσσερις (04) παρατάξεις στο κείμενό μας: Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: 4 παρατάξεις, 72 υποψήφιοι συμμετέχουν στο νέο γύρο διανομής “καρεκλών”… (β΄ μέρος) της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/02/4-72.html   (στις 22/2/2017)
[23] Βλ. αναλυτικά στην ενότητα: “Τα χαρακτηριστικά του εκλογικού σώματος της ΕΜΕ: Μια απαραίτητη διασαφήνιση” στο κείμενό μας με τίτλο:
«Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ. Μια νεοφιλελεύθερη “προκατειλημμένη” εκδοχή της πραγματικότητας (α΄ μέρος)» αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html (10/2/2017)
[24] Ανάρτηση του Mike Perakis (16/2/2017, 2.57 μμ) στο face book της Μαθηματικής Άνοιξης” από όπου και αντλήσαμε το σχόλιο που την ακολούθησε (https://www.facebook.com/groups/618602985006666/?fref=ts)
[25] Dionysis Lamprinidis στο face book της “Μαθηματικής Άνοιξης” (16/2/17, 4.44 μμ)
[26] #37 από Στέλιος Νεγρεπόντης » Δευ Φεβ 27, 2017 5:36 pm
Και την ίδια μέρα (5.45 μμ) αναρτήθηκε και στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης” από όπου και αντλήσαμε το κείμενο (https://www.facebook.com/groups/618602985006666/?fref=ts)
[27] Τα στοιχεία για τη συμμετοχή πανεπιστημιακών (εν ενεργεία και ομότιμων) στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων συμπληρώνονται συνέχεια γιατί δεν έχουν δηλωθεί δημόσια με ευθύνη των παρατάξεών τους.
[28] Εκλογές ΕΜΕ: Για την "πατρότητα" της αλλαγής του καταστατικού αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/02/blog.html (15/2/17)

[29] #37 από Στέλιος Νεγρεπόντης » Δευ Φεβ 27, 2017 5:36 pm
Και την ίδια μέρα (5.45 μμ) αναρτήθηκε και στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης” από όπου και αντλήσαμε το κείμενο (https://www.facebook.com/groups/618602985006666/?fref=ts)
[30] #37 από Στέλιος Νεγρεπόντης » Δευ Φεβ 27, 2017 5:36 pm
Και την ίδια μέρα (5.45 μμ) αναρτήθηκε και στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης” από όπου και αντλήσαμε το κείμενο (https://www.facebook.com/groups/618602985006666/?fref=ts)
[31] #37 από Στέλιος Νεγρεπόντης » Δευ Φεβ 27, 2017 5:36 pm
Και την ίδια μέρα (5.45 μμ) αναρτήθηκε και στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης” από όπου και αντλήσαμε το κείμενο (https://www.facebook.com/groups/618602985006666/?fref=ts)
[32] #37 από Στέλιος Νεγρεπόντης » Δευ Φεβ 27, 2017 5:36 pm
Και την ίδια μέρα (5.45 μμ) αναρτήθηκε και στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης” από όπου και αντλήσαμε το κείμενο (https://www.facebook.com/groups/618602985006666/?fref=ts)
[33] #37 από Στέλιος Νεγρεπόντης » Δευ Φεβ 27, 2017 5:36 pm
Και την ίδια μέρα (5.45 μμ) αναρτήθηκε και στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης” από όπου και αντλήσαμε το κείμενο (https://www.facebook.com/groups/618602985006666/?fref=ts)
[34] Ανάρτηση του Mike Perakis (2/3/2017, 12.58 μμ) στο face book της Μαθηματικής Άνοιξης” από όπου και αντλήσαμε το κείμενο (https://www.facebook.com/groups/618602985006666/?fref=ts)

[35] Ανάρτηση του Mike Perakis (2/3/2017, 12.58 μμ) στο face book της Μαθηματικής Άνοιξης” από όπου και αντλήσαμε το κείμενο (https://www.facebook.com/groups/618602985006666/?fref=ts)

[36]Μια απαραίτητη απόφαση... γιατί μπορείτε και μόνοι σας (οι υποψήφιοι για ΔΣ και ΕΕ) να διασύρετε την ΕΜΕ κουκουλώνοντας...” της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου αναρτήθηκε 13/1/2017 στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/01/blog-post.html
[37] Το κείμενο με τίτλο: «Γιατί αυτή τη φορά θα ψηφίσω λευκό» στις εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ (στις 19/3/2017) θα οργανωθεί με επίκεντρο τη διακήρυξη της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μαθηματικών» με επάλληλες αναφορές φυσικά και στις 3 παρατάξεις της πάλαι ποτέ ενιαίας «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ».
Επισημαίνω πως το πρόσφατο (2/3/2017) κείμενό μου «Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: Μια “ιστορία” αντιδεοντολογικής πρακτικής προς χάρη μιας κατασκευασμένης πραγματικότητας... στο πλαίσιο της προεκλογικής στρατηγικής της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» (γ΄ μέρος)» αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html επικεντρώθηκε στην αποψιλωμένη «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» και
Αυτό το κείμενό μου επικεντρώθηκε στην Μαθηματική Άνοιξη”.
[38] Βλ. σχετική παρότρυνση στην ανάρτηση Υπενθύμιση Vasillios Viskadourakis στο face book της “Μαθηματικής Άνοιξης” (5/3/17, 10.10 μμ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.