ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Μια οφειλόμενη "απάντηση" σχετικά με το 5μηνο "πέσιμο" της ιστοσελίδας της ΕΜΕ (3ο σχόλιο)

Πληροφορηθήκαμε από ανάρτηση (στις 19/12/16), 3 μέρες μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 16/12/2016, ότι:
“(…) α) για παράδειγμα: γράφτηκε πως στο ΔΣ της 16-12-2016 δεν συζητήθηκε το θέμα της ιστοσελίδας της ΕΜΕ. Τίποτε πιο ανακριβές. (…)”. [Η έμφαση με bold δόθηκε από μας]

Όμως, αυτή η, εκ των υστέρων (στις 19/12/2016), “φωτογραφική” αναφορά σε μένα είναι κατασκευασμένη και σε απλά ελληνικά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα που βιώνουμε όσον αφορά την ΕΜΕ, αφού επιλέξει έγραψα στις 17/12/2016 δηλαδή μια μέρα μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ (16/12/2016) τα παρακάτω:
“Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ (16/12/2016) δεν περιλαμβάνεται θέμα, στην ημερήσια διάταξη, περί την ιστοσελίδα και για το πότε και ΑΝΝΝ θα επανέλθει σε λειτουργία”.

Βέβαια είναι αναμενόμενη τακτική του “γραφείου τύπου” των “18”… γιατί η διασφάλιση της "καρέκλας" έχει μεγάλες “απαιτήσεις”.
Ως αποδεικτικό στοιχείο των λεγομένων μου συναρτώ την ημερήσια διάταξη τις 16/12/2016 και ελπίζω πως όλοι σας πλην των “18” του ΔΣ και της ΕΕ της ΕΜΕ θα συμφωνήσετε πως “δεν περιλαμβάνεται θέμα, στην ημερήσια διάταξη, περί την ιστοσελίδα και για το πότε και ΑΝΝΝ θα επανέλθει σε λειτουργία”.

Εάν το “γραφείο τύπου” των “18” διαβάζει, σε αυτή την ημερήσια διάταξη, κάτι διαφορετικό ΤΟΤΕ ας αλλάξει τα “γυαλιά” με τα οποία ‘διαβάζει” την πραγματικότητα…

Επιπλέον η αναφορά του (στις 19/12/2016): “Το ότι το site της ΕΜΕ έπασχε, από χρόνια, αυτό είναι γνωστό, (…)” δεν συνιστά δικαιολογία αφού ούτε εξηγεί το γεγονός ότι επί 5 μήνες έχει “πέσει” η ιστοσελίδα της ΕΜΕ ούτε και δικαιολογεί το ότι οι “18” σιωπούν αιδημόνως για το τι πραγματικά συμβαίνει…

Όσο για τις επιλεγμένες αναφορές τού τύπου: εκπρόσωπος της "ομάδας του Πολυτεχνείου" κι ο εκπρόσωπος της "Ομάδας Ιστοσελίδας της ΕΜΕ" δεν συνιστούν ούτε καν “εξηγήσεις” αλλά εκτιμώ πως υποδηλώνουν τις ομαδοποιήσεις εντός της ΕΜΕ με ευθύνη των “18” .
Όσο για τις “διαβεβαιώσεις [αυτών των ομαδοποιήσεων]" περί “παλαιότητας των σχετικών μηχανημάτων της ΕΜΕ και του αυξημένου όγκου πληροφοριών”, παρά το ότι το “γραφείο τύπου” των “18” τις δέχεται όπως σημειώνει “με κάθε επιφύλαξη [μόνο (!!!)] ως προς την ορολογία” και επισημαίνω χωρίς καμιά επιφύλαξη ως προς το περιεχόμενο αυτών των ισχυρισμών και επίσης χωρίς επιφύλαξη για όσα οι ισχυρισμοί αυτοί συγκαλύπτουν…, αυτές απέχουν “ασύλληπτη απόσταση” από την πραγματικότητα αφού στην πραγματικότητα οι “18” επέλεξαν να διαθέσουν 30.000 ευρώ για να απολύσουν “τιμητικά” τη λογίστρια και όχι για να θεραπεύσουν τις τεχνικές ανάγκες της ιστοσελίδας!!!

Εκτιμώ και έχω επιχειρηματολογήσει επ΄αυτού ότι ένας ορκωτός λογιστής μπορεί να περιγράψει και να ονοματίσει το πώς φθάσαμε ως εδώ, με κορύφωση το 5μηνο “πέσιμο” της ιστοσελίδας της ΕΜΕ… δηλαδή την αποκοπή της ΕΜΕ από τον έξω κόσμο…
Εάν, όμως, το “γραφείο τύπου” των “18” συμφωνεί, εγκρίνει, επαυξάνει και δικαιολογεί, με όση εγκυρότητα διαθέτει ακόμη, αυτή και άλλες ανάλογες αδιαφανείς εν γένει επιλογές και “εξηγήσεις” ΤΟΤΕ ας μην αναφέρεται αναπόδεικτα και γενικευτικά σε “(…) στρέβλωση της πραγματικότητας περίσσεψε. (…) Από του σημείου, όμως, αυτού μέχρι του σημείου να ισοπεδώνουμε πρόσωπα και καταστάσεις στο βωμό της σκοπιμότητας, υπάρχει ασύλληπτη απόσταση. (…)” και μάλιστα σε “απάντησή” μου, την ίδια στιγμή που όλοι γνωρίζουν καλώς πως είμαι η μοναδική που τήρησα και με προσήλωση συνεχίζω να τηρώ τις διακηρυκτικές μας δεσμεύσεις… ΤΩΡΑ είναι η ώρα το “γραφείο τύπου” των “18” να αλλάξει τα “γυαλιά” με τα οποία ‘διαβάζει” την πραγματικότητα… και να σταματήσει να επιχειρεί συστηματικά και επίμονα να “ταΐσει σανό” τη μαθηματική κοινότητα…

Μάλιστα, πάνω στην ώρα(!!!) η ιστοσελίδα της ΕΜΕ σηκώθηκε εσπευσμένα σήμερα 22/12/2016 ανενημέρωτη φυσικά και ετεροχρονισμένη, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, αφού η πρώτη ανακοίνωση (στην αρχική σελίδα της) αφορά στις 4/3/2016!!! Επίσης στην αρχική σελίδα της, οι αποφάσεις του ΔΣ που έχουν ανακοινωθεί αναφέρονται στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 10/6/2016!!!
Εκτιμάμε ότι με την ανάρτηση μαϊμού ιστοσελίδας της ΕΜΕ επιχειρείται να “τεκμηριωθεί” το “γραφείο τύπου” των “18” και φυσικά να καταστεί πιο εύπεπτο το… σανό που οι “18” διά του “γραφείου τύπου” επιχειρούν συστηματικά και επίμονα να ταΐσουν τη μαθηματική κοινότητα.

Αυτά για την ώρα και τελώ διαθέσιμη για κάθε σχετική δημόσια συζήτηση.
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου

Ακολουθεί η ημερήσια διάταξη της πρόσφατης συνεδρίασης (16/12/16) του ΔΣ της ΕΜΕ:


Αθήνα (22/12/2016, 11.36 πμ)

Υ.Γ. παρέμβαση (22/12/16, 11.36 πμ) στο post του mathematica.gr "Πρόβλημα με το site της Ε.Μ.Ε." (δημιουργήθηκε 21/11/16, 11.53 πμ) ενώ η συζήτηση τερματίστηκε μετά από ανακοίνωση των "Γενικών Συντονιστών" (22/12/16 στις 11.28 μμ)  http://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=6&t=56516

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.