ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Έργα και ημέρες της έκπτωτης διοίκησης της ΕΜΕ (Γ.Σ. 9-3-2014)


Γιάννης Κερασαρίδης

Την Κυριακή 9/3/2014 η έκπτωτη διοίκηση της ΕΜΕ, πάνω στην απόγνωσή της (αφού  τελειώνει η μακρόχρονη "βασιλεία" της), σημείωσε τριπλό ρεκόρ στο προσφιλές της σπορ (δηλ. στο άλμα εις βάθος). Συγκάλεσε μια συνέλευση τελείως παράνομη. Γι αυτό ο  γράφων, εξουσιοδοτημένος από την "Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ", εξαρχής πήρε το λόγο και δήλωσε πως:

«Δεν λαμβάνουμε μέρος στη διαδικασία επειδή θεωρούμε παράνομη την παρούσα συνέλευση, για τους παρακάτω τρεις λόγους:   
Πρώτος λόγος
«Η ΚΙΝΗΣΗ μας θεωρεί την παρούσα Συνέλευση άκυρη:
Επειδή συγκαλείται από ένα ΔΣ που είναι έκπτωτο με βάση την υπ’ αριθ. 6341/2013 οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αφού η κατάθεση Έφεσης από μέρους του ΔΣ (μέχρι που να εκδικαστεί και εφόσον δικαιωθεί), δεν καταργεί την οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου» 

Δεύτερος λόγος
Η έκπτωτη Διοίκηση
α) μετέτρεψε την "ετήσια τακτική απολογιστική συνέλευση" σε "εκλογο-απολογιστική συνέλευση" κι αυτό τεκμαίρεται από τον «Απολογισμό δράσης του ΔΣ της ΕΜΕ για το έτος 2013»
β) συναισθανόμενη το μέγεθος της παρανομίας (αφού την ξεφωνήσαμε έντονα τις προηγούμενες ημέρες), λόγω της ως άνω μετατροπής, ξαφνικά «διαγράφει» από την ημερήσια διάταξη τα σχετικά θέματα (θέματα υπ’ αριθ. 7 και 8). Όμως κι αυτό είναι παράνομο, γιατί ημερήσια διάταξη που κοινοποιήθηκε κανονικά (και γραπτά) στα μέλη δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Κάτι τέτοιο ακυρώνει τη νομιμότητα της συνέλευσης.

Τρίτος λόγος
Κάλεσαν τους συναδέλφους να μετάσχουν α) σε τακτική Γενική Συνέλευση, β) με ημερήσια διάταξη  εκλογο-απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης.
Εμείς απορούμε για ένα πράγμα: κανείς τους δεν κατάλαβε πως μ’ αυτό τον τρόπο υιοθετούσαν μια καθαρά λογική αντίφαση; Κρίμα, γιατί στους κόλπους τους περιλαμβάνουν καθηγητάδες Μαθηματικών με βαρύγδουπους τίτλους. Οι σοφοί μας αυτοί καθηγητές, δεν μπόρεσαν να καταλάβουν πως αυτή η κλασική (καθαρά μαθηματικού τύπου λογική αντίφαση), σε νομικό επίπεδο παραπέμπει σε παράνομη συνέλευση;  Οι σοφοί μας καθηγητές το αγνόησαν˙ βάφτισαν «…τη χήνα σε ψάρι…»[1] και συνέχισαν ψηφίζοντας, με πρωτόγνωρο ζήλο, ό,τι και να τους παρουσίαζε η έκπτωτη διοίκηση.

Επιμύθιο
Η προσέλευση των συναδέλφων στη "Συνέλευση", ήταν αποκαλυπτική. Από τα 11000 εγγεγραμμένα μέλη, προσήλθαν στη "Συνέλευση" μόνο 126 συνάδελφοι (το 1,1% !!!), από δε τα 5000 μέλη του Λεκανοπεδίου Αττικής το 2,5% (!!!). Εκεί  οδήγησαν τους συναδέλφους, οι "σωτήρες" του ιστορικού μας σωματείου.
Εμείς, θα περιμένουμε την εκδίκαση των ασφαλιστικών στις 21/3/2014 και στη συνέχεια μας περιμένει τιτάνιο έργο: διαφάνεια, ύψωση της ΕΜΕ σε επιστημονικό σωματείο, επάνοδος των συναδέλφων που απομακρύνθηκαν επειδή αηδίασαν.

Αθήνα 11-3-2014[1] Εμμανουήλ  Ροϊδη  «Η Πάπισσα Ιωάννα»
Σημειωση του blog "Μαθηματικα Τετραδια"

Δείτε ενημερωτικά για το ίδιο ζήτημα το κείμενο των Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου και Μανώλη Μορόγλου με τίτλο: 
Ενημέρωση για τη (μη σύννομη) Γ.Σ. στις 9-3-2014 
που συγκάλεσε το έκπτωτο Δ.Σ. της ΕΜΕ 
ή πώς 96 ψηφίσαντες αποφάσισαν σε βάρος 
11.000 εγγεγραμμένων μελών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.