ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Δραστηριότητες με / για τα Μαθηματικά…


1. Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας (με εισιτήριο) κάθε Σάββατο και Κυριακή (από τώρα 12-11-11 μέχρι 18-12-11 στις 13.30 -14.10 μμ) στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Τηλ: 210-9469600)
Εισαγωγικά:

Επιστημονικές Διαδράσεις: 
Η Επιστήμη… οι μύθοι και τα μαθηματικά του αρχαίου κόσμου! στις 16.30 - 17.30 μμ στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Αναλυτικά:

2. Η έκθεση του CERN στην Αθήνα
Μια μοναδική ευκαιρία είναι
η έκθεση που ξεναγεί τον επισκέπτη στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας (CERN) και το Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) που φιλοξενείται από τις 10 έως και τις 27 Νοεμβρίου στα Εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή», στην Παλλήνη.
Η επίσημη παρουσίαση της έκθεσης στο κοινό θα γίνει την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 19.00.

Η έκθεση, που έχει τίτλο «Αυτός ο Κόσμος ο μικρός, ο Μέγας», ενημερώνει τον επισκέπτη για τα τέσσερα βασικά πειράματα στον LHC, που αναπαράγει τις συνθήκες που επικρατούσαν κλάσματα του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Έκρηξη που γέννησε το Σύμπαν.
Η έκθεση φιλοξενεί ένα μοντέλο του LHC υπό κλίμακα καθώς και τμήματα των ανιχνευτών που μελετούν τις αλληλεπιδράσεις που συμβαίνουν σε αυτόν.
Η είσοδος στην έκθεση, που θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή: 9.00 – 18.00 και Σάββατο & Κυριακή: 10.00 – 18.00, θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες και ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό (στα ελληνικά) για την έκθεση διατίθεται στην ιστοσελίδα http://cern.ea.gr/
Προτείνουμε το link πληροφορίες όπου υπάρχουν ο οδηγός έκθεσης, ο οδηγός δραστηριοτήτων αλλά και οι οδηγοί επίσκεψης για τους/τις  μαθητές/τριες και τους γονείς.
Επιλογή-επιμέλεια ανακοίνωσης: Αγγελική Χρονοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.