ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Εκλογές ΕΜΕ: όταν ο διάλογος, για επικοινωνιακούς λόγους, βαφτίζεται έριδες...

Παρακολουθώ και ενημερώνομαι, αναγκαστικά απέξω, το face book της “Μαθηματικής Άνοιξης” επειδή κανένας δεν με... προσκάλεσε, ούτε και με οικειοποιήθηκε, ούτε και χρησιμοποίησε το όνομά μου, γεγονός που αποτελεί ένδειξη πως οι προσκλήσεις έγιναν επιλεκτικά(!!!) και εκτιμώ πως η αποδοχή των επιλεγμένων σημαίνουν αν όχι ομόνοια τουλάχιστον “ουδετερότητα”.
Αν συμβαίνει οτιδήποτε άλλο οφείλουν να το ξεκαθαρίσουν οι ίδιοι οι επιλεγμένοι γιατί το face book έχει “κανόνες” και καλό είναι να τους γνωρίζουν και να τους τηρούν.

Παρεμβαίνω,λοιπόν, σχετικά με το σχόλιο (σήμερα 17/2/17 περίπου στις 9.30 πμ) του κ. Στέλιου Νεγρεπόντη στο face book της “Μαθηματικής Άνοιξης” που αναφέρει:
"(…) τις στείρες έριδες και τους αποκλεισμούς έχουν ήδη αρχίσει και δεν πρόκειται να σταματήσουν. (…)
για να ξεκαθαρίσω ότι όσο με αφορά η κριτική μου, οι θέσεις μου και οι απόψεις μου δεν είναι στείρες ούτε καλλιεργούν έριδες και φυσικά έτσι θα συνεχίσω μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές.

Επειδή οι υποψήφιοι της “Μαθηματικής Άνοιξης” σε συντριπτικό ποσοστό (οι 10 στους 18!!!) δεν ψήφισαν και στις 3 εκλογές που προηγήθηκαν του 2011, του 2013 και του 2015 οπότε και… δικαιολογείται, λόγω έμπρακτης αποχής από τα κοινά, ο συντάκτης του σχολίου (όντας ένας από αυτούς) να μην λαμβάνει υπόψη του πως ο διάλογος σε αυτές τις εκλογές εξελίσσεται ανάμεσα σε απόψεις που συναινούν και συγκαλύπτουν την αδιαφάνεια, την αντιδημοκρατικότητα και την απομαζικοποίηση της ΕΜΕ και σε απόψεις που αποκαλύπτουν την αδιαφάνεια, την αντιδημοκρατικότητα και την απομαζικοποίηση της ΕΜΕ.
Αυτά και ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω...


Αγγελική Χ. Χρονοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.