ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Και εγένετο ΔΣ (και ΕΕ) 29/3/2017

Τελικά χθες περί την 10η νυχτερινή εγένετο ”φως” 

και πλέον η ΕΜΕ διαθέτει ΔΣ και ΕΕ (2017-2019)

Οι σχετικές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ:




Εμείς, έτσι κι αλλιώς θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες.

Μείνετε "συντονισμένοι"... 

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου

Αθήνα 30/3/2017 (9.30 πμ)

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

10 μέρες που “συγκλόνισαν” την ΕΜΕ…

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου

Αισίως πέρασαν 10 μέρες σήμερα (Τετάρτη 29/3/2017) από την επόμενη της ψηφοφορίας 19/3/2017 ημέρα που όφειλαν να βγουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Οι νεοεκλεγμένοι στο ΔΣ (και την Εξελεγκτική Επιτροπή) ανακοινώθηκαν και συγκροτούνται σε σώμα με βάση το άρθρο 17 §2.

Έτσι ο “γρίφος” 9-3-2-1 έχει πλέον ονοματεπώνυμα… σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (27/3/2017, 8.51 μμ -αποθήκευση σε pdf) στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ. 

Για αρχή, παραθέτουμε συγκριτικά τα εξής στοιχεία (αριθμητικά):
Ψήφισαν (2015-2017) 1.036  και 1.397 (2017-2019)    
Ποσοστιαία αύξηση του εκλογικού σώματος (χωρίς αύξηση των ταμειακά τακτοποιημένων μελών)  περίπου 35%

Αθροιστικά οι ψήφοι των 9 εκλεγμένων της ΔΠΜ (με αναγωγή στο εκλογικό σώμα)
(2015-2017) 4.411  και 6.315 (2017-2019)    

Ποσοστιαία αύξηση περίπου 43% (Με δυο λόγια εισέπραξε, και με το παραπάνω, αναλογικά την αύξηση του εκλογικού σώματος και διατήρησε τις 9 θέσεις στο 15μελές ΔΣ και τις 2 στην ΕΕ)

Αθροιστικά (με αναγωγή στο εκλογικό σώμα)
οι ψήφοι των “6” εκλεγμένων της ενιαίας “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”
(2015-2017) 1.863  και 1.418  (2017-2019) των εκλεγμένων από τις 3 παρατάξεις (δηλαδή 3 ΜΑ, 2 ΚΑΕΜΕ και 1 ΔΠΚΜ)
Ποσοστιαία μείωση περίπου 24% (με δυο λόγια υπολείπονται 24% των ψήφων που έλαβαν στις εκλογές του 2015) ΚΑΙ επιπλέον ποσοστιαία δεν εισέπραξαν την αύξηση του εκλογικού σώματος)

Οι ερμηνείες, για την ώρα, κατά μόνας…

Εμείς, έτσι κι αλλιώς θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες.

Μείνετε "συντονισμένοι"... 

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου


Αθήνα 29/3/2017 (10.30 πμ)

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

8η (!!!) μέρα μετά τις εκλογές στην ΕΜΕ: 9-3-2-1

8η (!!!) μέρα (Δευτέρα 27/3/2017) μετεκλογικά (εκλογές στην ΕΜΕ) η κάλπη "'ανοιξε" χθες Κυριακή και η καταμέτρηση συνεχίστηκε και σήμερα και έληξε 9-3-2-1

Η... αντιστοίχιση ονομάτων εκλεγμένων (ΔΣ και ΕΕ) ελπίζω (σύντομα) στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ. 
Εμείς, έτσι κι αλλιώς θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες.

Μείνετε "συντονισμένοι"... 

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου (διαρκώς από την 1η γραμμή) 

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

5η μέρα μετεκλογικά "άνοιξε" η κάλπη. Περιμένοντας τα αποτελέσματα...

5η μέρα (Παρασκευή 24/3/2017) μετά τις εκλογές στην ΕΜΕ η κάλπη "'ανοιξε" και άρχισε η διαλογή της επιστολικής ψήφου.
Η Εφορευτική Επιτροπή έχει κατακτήσει τον τίτλο της πιο μακρόβιας Εφορευτικής Επιτροπής της 100ετίας. Και ελπίζουμε ολόψυχα να μην διεκδικήσει τον τίτλο της πιο αργής Εφορευτικής Επιτροπής.

Προσωπικά καταβάλλω, με συνεχή παρουσία επιτόπου, κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για απεμπλοκή και την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων. Με εμφανή την απουσία τόσο των εκλογικών εκπροσώπων όσο και των κεντρικών ομιλητών κάποιων από τις 4 παρατάξεις..

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου (ενημέρωση από την... 1η γραμμή)

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

3 μέρες μετά τις εκλογές στην ΕΜΕ παραμένει κλειστή η κάλπη: μια πρόταση, και στις δυο πλευρές, για απεμπλοκή

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου

Εισαγωγικά
Ο μετεκλογικός διάλογος στην ΕΜΕ άνοιξε με δύο μέρες καθυστέρηση με μια ανακοίνωση της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» (21/3/2017), στην ιστοσελίδα της, που, όπως ισχυρίζεται, δεν είναι ενημερωτική, και στο face book της, εξαιρετικά σύντομη[1] και ακολούθησε (22/3/2017, 13.00 μμ) η εκτενής[2] και καταιγιστική πλην διασαφηνιστική απάντηση” στο face book του εκλογικού εκπροσώπου της «Μαθηματικής Άνοιξης» με θέμα: “Εμπλοκή στις εκλογές στην ΕΜΕ”.
Αυτή την ανάρτηση συμπλήρωσε ο Dionysis Diakoumopoulos. Επίσης με παρέμβασή του συμπλήρωσε και την ανάρτηση του Mike Perakis 21/3/2017 με τίτλο “Και τώρα τι;”. Με αυτές τις αφορμές αποφάσισα να συμβάλλω στον διάλογο αλλά και στην απεμπλοκή της κατάστασης με μια πρόταση προς το συμφέρον όλων και πρωτίστως αυτής καθαυτής της ΕΜΕ.


Ερωτηματικά που προκαλεί η λάσπη στον ανεμιστήρα και ζητούν απάντηση

Αντίστροφα, λοιπόν, διερωτόμαστε:
Το μέλος της ΕΜΕ Dionysis Diakoumopoulos  για όσα περιγράφει στα social media στην παρέμβασή του στην ανάρτηση “Και τώρα τι;”[3]
με ποια νομιμοποιητικά έγγραφα συμμετείχε(;) στην Επιτροπή Ταχυδρομείου;

Αν συμμετείχε, συμμετείχε κατά παράβαση του Καταστατικού, το οποίο κακώς, και επειδή έγινε πρόχειρη δουλειά από την ομάδα που χρεώθηκε στην καταστατική ΓΣ το 2013 να καταθέσει την τροποποίηση για έγκριση, στο άρθρο 29 §2 εδάφιο η δεν προβλέπει αναπληρωματικά μέλη. Άρα;
Στην ανακοινωμένη 3μελή Επιτροπή Ταχυδρομείου δεν αναγράφεται το όνομά του. Άρα δεν είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής Ταχυδρομείου.
Αν δεχθούμε πως για την εύρυθμη λειτουργία της εκλογικής διαδικασίας έπρεπε να συμπληρωθεί η θέση ΤΟΤΕ το προηγούμενο (από άλλα σωματεία) είναι να αναπληρώνεται από τον Πρόεδρο του απερχόμενου ΔΣ (μια και δεν ήταν υποψήφιος στις εκλογές)

Επισημαίνω πως ήμουν παρούσα στα γραφεία της εταιρείας και την Κυριακή 19/3/2017 και τη Δευτέρα 20/3/2017 δήλωσα διαθέσιμη αλλά ΚΑΜΜΙΑ παράταξη δεν με χρειάστηκε... να συμπληρώσω την Επιτροπή Ταχυδρομείου...
Έτσι έχουμε ως σημείο αναφοράς ότι η δικαιολογημένη απουσία εκπροσώπου παράταξης (που είχε οριστεί από τη ΓΣ) στην Επιτροπή Ταχυδρομείου συμπληρώθηκε εξωθεσμικά χωρίς να ανακοινωθεί με απόφαση τίνος(;) από εκπρόσωπο άλλης παράταξης και όχι της ίδιας παράταξης με την ορισθείσα από τη ΓΣ; Γιατί;

Επιπλέον η «Μαθηματική Άνοιξη» επέλεξε, προφανώς μέλος της εμπιστοσύνης της που, όμως, δεν ψήφισε το 2011, 2013, 2015.
Άρα μέλος χωρίς εμπειρία και χωρίς επισκεψιμότητα σε χώρους ταχυδρομείου κλπ κλπ Γιατί;
Από τα  γραφόμενά του στα social media είναι προφανές πως συμμετείχε στην Επιτροπή Ταχυδρομείου με την... οπτική να διαπιστώσει πώς μπορεί κάποιος να μπουκάρει και να προσθέσει ψηφοδέλτια επιστολικής;
Και φυσικά κατέληξε, σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία να διαχέει ευρέως στα social media πως είναι απλό να μπει κάποιος στα υπόγεια του Κεντρικού Ταχυδρομείου Αθήνας; Μέρα ή νύχτα(;) δεν κατάλαβα. Όταν λειτουργεί ή όταν είναι κλειστό το Ταχυδρομείο; Με συνεργασία ή χωρίς συνεργασία των υπαλλήλων των ΕΛ.ΤΑ.; Ταυτόχρονα να είναι και τσιγκούνης ο μπουκαδόρος και δεν κολλάει γραμματόσημα και στην τελική έχει και πρόσβαση στις καταστάσεις ταμειακά τακτοποιημένων μελών και γνωρίζει ποιοι δεν έστειλαν από μόνοι τους επιστολική αλλά πλήρωσαν τη συνδρομή τους  οπότε στέλνει την επιστολική ο μπουκαδόρος!!! Έλεος...

Τα παραπάνω διαμορφώνουν μια απαίτησή μας, ως μέλος της ΕΜΕ, ελπίζω συλλογικής αποδοχής.
Οι αναφορές του (Dionysis Diakoumopoulos ) θίγουν μια ολόκληρη επαγγελματική τάξη… τους υπαλλήλους ταχυδρομείου και μια υπηρεσία ειδικής διαχείρισης όπως το post restant. Επίσης πλήττουν την επαγγελματική τους συνείδηση και επειδή η διαδικασία των εκλογών και η επιστολική ψήφος είναι σημαίνουσα για την ΕΜΕ,  το ΔΣ και την ΕΕ που θα προέλθουν από τις εκλογές, οι αναφορές αυτές χρεώνονται σε όλα τα μέλη της ΕΜΕ και φαίνεται σαν να τις ενστερνιζόμαστε όλοι εμείς τα μέλη!!!

Επιβάλλεται, λοιπόν, η «Μαθηματική Άνοιξη» να μην υιοθετήσει αυτή ή/και άλλες ανάλογες συμπεριφορές και να κατεβάσει χθες τέτοιες σεναριακής υφής αναρτήσεις που προσβάλλουν συλλήβδην ως οιονεί υπόπτους όλα τα μέλη της ΕΜΕ, όλους τους υπαλλήλους των ταχυδρομείων ανά τη χώρα(;) και βάλλουν ευθέως κατά του κύρους της ΕΜΕ.
Οι αποδείξεις δεν κατατίθενται στα social media. Γιατί τότε είναι κουτσομπολιό να γίνεται… και ιστορίες άνευ αποδείξεων…[4].
Οι αποδείξεις κατατίθενται στον εισαγγελέα που επιλαμβάνεται του θέματος. Η «Μαθηματική Άνοιξη» έδειξε πως γνωρίζει τη διαδικασία. Με μόνη προϋπόθεση, που δεν τήρησε η «Μαθηματική Άνοιξη», οι όποιες ενέργειές της δεν πρέπει να διαταράσσουν τη ζωή της Εταιρείας.

Το επίτευγμα της «Μαθηματικής Άνοιξης» 3 μέρες μετά τις εκλογές να παραμένει κλειστή η κάλπη και να διοικείται η Εταιρεία από την Εφορευτική Επιτροπή!!! επιβάλλει να αποφασίσει και την απεμπλοκή της, αυτή τη στιγμή, για να μη γονιμοποιεί το έδαφος για την ανάπτυξη διαλυτικών τάσεων στην ΕΜΕ.

Χαρακτηριστικά αποκαλυπτική, της κρισιμότητας της κατάστασης και του επείγοντος των αποφάσεων, η παρακάτω δήλωση, πάνω στην ώρα:
«Δυστυχώς φτάσαμε σε τούτο το κρίσιμο σημείο.
Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να βρεθεί λύση, να σπάσει το απόστημα και ας πονέσει. Αν δεν πεισθούμε όλοι ότι υπάρχει διαφάνεια και όχι μυστικές συμπαιγνίες, καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί [sic].
Δεν είναι θέμα προσωπικών διαφορών. Όλοι (θέλω να ελπίζω ότι) πασχίζουμε για το καλό της ΕΜΕ»[5]. [η έμφαση με bold δόθηκε από μας]

Θα το γράψω άλλη μια φορά το “παράπονό” μου:
Σας ζήτησα επανειλημμένα θεσμικά και δημόσια να προσφύγουμε αμέσως σε έλεγχο από ορκωτό λογιστή ώστε να αποδειχθεί πως διοικήθηκε η ΕΜΕ και τι συνέβη στην οικονομική διαχείρισή της την παρελθούσα 5ετία (2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014 και 2014-2015)
Και βουβαθήκατε όλοι ΚΑΙ όλες τις φορές έμπρακτα το αρνηθήκατε!!!

Τώρα έκπληκτη διαβάζω «καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί.” Δηλαδή να υποθέσω πως συντάσσεστε με το να μην ψάξουμε τι συνέβη(;) αλλά να το διαλύσουμε!!!

Εκ πείρας σας λέω ότι:
Προσοχή σε όσους συμφωνούν μαζί σαςπάνω ή κάτω από το τραπέζι. Αν ο στόχος σας είναι η διάλυση της ΕΜΕ, αλλάξτε στόχο. Γιατί η διάλυση, εκτός των άλλων, θα είναι το τέλειο κουκούλωμα της 30ετίας…
Όσο για να πειστείτε όλοι “ότι υπάρχει διαφάνεια και όχι μυστικές συμπαιγνίες” είναι πολύ απλό. Πάρτε δημόσια θέση με αποδείξεις που θα καταθέσετε στη δικαιοσύνη.

Θα κλείσω το κείμενό μου αυτό με μια δημόσια πρόταση για να συμβάλλω στη διαφάνεια και επειδή δεν είμαι υπέρ των θεωριών συνωμοσίας η διαφάνεια μου αρκεί (ο ορκωτός λογιστής είναι “προϋπόθεση”), μαζί με τις δημοκρατικές λειτουργίες, την τήρηση του Καταστατικού και τη μαζικοποίηση που θα επιφέρουν, για να… αδειάσει τον “κακό” εαυτό της ΕΜΕ.


Μια πρώτη ενημέρωση:
“χρονικό των 3 πρώτων ημερών” μετά τις εκλογές με κλειστή κάλπη

Όπως γνωρίζετε όσοι παρακολουθήσατε από το blog “Μαθηματικά Τετράδια” την “προεκλογική” εκστρατεία[6] στις 19/3/2017 Κυριακή ψηφίσαμε αυτοπροσώπως για την ανάδειξη του ΔΣ και της ΕΕ για τη διετία 2017-2019 και στην τελική για το ΔΣ και την ΕΕ της “100ετίας”.

Την Δευτέρα (20/3/2017) σύμφωνα με το Καταστατικό (άρθρο 39§2 ) παρελήφθη η επιστολική ψήφος από την Επιτροπή Ταχυδρομείου.

Σήμερα Τετάρτη 22/3/2017 γιατί δεν έχουμε αποτελέσματα;
Τι συνέβη και που βρίσκεται η κατάσταση;

Και επειδή η μια παράταξη έκρινε χρήσιμο να εμπλέξει τη δικαστική εξουσία  στη διαδικασία της καταμέτρησης της ψήφου ενώ οι άλλες 3 παρατάξεις δεν “καταλάβαν” τι συνέβη, αδιαφόρησαν και δεν πήραν δημόσια θέση παρά το ότι εκτιμώ πως “φωτογραφίζονται” (ενδεικτικά) στην αναφορά “και όχι μυστικές συμπαιγνίες”.
Μου έπεσε, λοιπόν, ο… κλήρος να ενημερώσω ως μοναδική πηγή πληροφόρησης, που δεν εμπλέκομαι στις εκλογές, και σας πληροφορώ ότι:

Ψήφισαν 358 ταμειακά τακτοποιημένα μέλη της ΕΜΕ αυτοπροσώπως την 19/3/2017

Τη Δευτέρα (20/3/2017) παρελήφθησαν 1.300 φάκελοι επιστολικής  (το νούμερο είναι κατά προσέγγιση επειδή δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση από την Εφορευτική Επιτροπή)

Τη Δευτέρα (20/3/2017) άνοιξαν περίπου 80 φάκελοι (κεκλεισμένων των θυρών) και δε γνωρίζουμε λόγω έλλειψης ενημέρωσης από την Εφορευτική Επιτροπή τι έδειξε ο δειγματοληπτικός αυτός έλεγχος.

Στην παραπάνω παρέμβασή του ο Dionysis Diakoumopoulos [7] αναφέρει επιλέξει:
Στο σύνολο των 1200 περίπου φακέλλων-Επιστολών προς την ΕΜΕ που παραλάβαμε από το ταχυδρομείο, οι 78 ταχυδρομικοί φάκελλοι με ψηφοδέλτια ψηφοφορίας που παραλάβαμε δεν είχαν καν γραμματόσημο και δε γνωρίζω βάσει ποιας ακριβώς διαδικασίας τα ταχυδρομικά έξοδα πληρώθηκαν αυτοδικαίως εκ των υστέρων από το ταμείο της Μαθηματικής Εταιρείας (ποσό 80 περίπου ευρώ). Από αυτούς δε, οι 38 ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ!

Στο πρωτόκολλο παραλαβής φακέλων (εκλογές 2015) αναγράφεται: απλά απλήρωτα (δηλαδή χωρίς γραμματόσημα) 85(!!!) σε 908 επιστολική
Άρα εφέτος στα 1.300 περίπου επιστολική, περίπου 80 χωρίς γραμματόσημα είναι μείωση!!!
Με ρέγουλα, λοιπόν, οι… καταγγελίες.
Γιατί πάντα θα υπάρχουν οι αμελείς και είναι κρίμα να μην πληρωθούν οι φάκελοι να μην παραληφθούν και να μην μετρήσει η ψήφος τους…

Στις εκλογές του 2015 βέβαια οι τότε απόντες ή παρόντες δεν μίλησαν, δεν απόρησαν, δεν….
Έτσι, μην ανάγεται σε μείζον το ζήτημα των απλήρωτων φακέλων επιστολικής ψήφου. Μπορείτε απλά να προτείνεται να ζητηθεί από τους συναδέλφους το αντίτιμο των γραμματοσήμων εις διπλούν ή και 10πλούν. Μπορείτε να αποφασίσετε ως ΔΣ να προστεθεί στην «Ενημέρωση», να κολλούν γραμματόσημα στην επιστολική ψήφο, όταν η «Ενημέρωση» θα εκτυπωθεί με το καλό το 2019. Μπορείτε, πολλά.

Για αυτό μην χάσετε την ευκαιρία.
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, με ρέγουλα οι καταγγελίες… Μην σηκώνεται λάσπη στον ανεμιστήρα…
  
Και επειδή είναι φανερό πως δεν έχετε όλοι όσοι φωνασκείτε, εμπειρία από μακρόχρονη συνεργασία με τα ΕΛ.ΤΑ. σας πληροφορώ ότι... στατιστικά οι υπάλληλοι κάθε 20 σφραγίδες σε φακέλους… χάνουν έναν φάκελο ασφράγιστο και δεν χαλάει ο κόσμος.
Αυτά είναι γνωστά πράγματα και κυρίως δεν συνιστούν ένδειξη για οτιδήποτε φαντάζεστε αφού 38 φάκελοι ασφράγιστοι στους 1.300 είναι στα όρια του στατιστικού “λάθους”.
Και στην τελική μην υιοθετείται άκριτα θεωρίες συνωμοσίας απέναντι στους εργαζόμενους στα ΕΛ.ΤΑ.

Τη Δευτέρα (20/3/2017) το βράδυ η παράταξη “Μαθηματική Άνοιξη” κατέθεσε “Ασφαλιστικά Μέτρα στο Μονομελές”.
Ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής  ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών στις 10 και κάτι μμ (ενώ εξελισσόταν η τηλεφωνική επικοινωνία κοίταξα το ρολόι μου ήταν 10.15 μμ) Ο Πρόεδρος Πρωτοδικών άκουσα ότι για να έχει νομική συνδρομή η Εφορευτική Επιτροπή, όπως του ζήτησε, όρισε “ως χρόνο συζήτησης της Προσωρινής Διαταγής την 21/3/2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00[8] πμ (αυτοπρόσωπη και αυτήκοη μαρτυρία).

Έπειτα η “Μαθηματική Άνοιξη” επέδωσε όπως οριζόταν στην ΕΜΕ “αντίγραφο της αίτησης και της πράξης αυτής”[9] των ασφαλιστικών μέτρων με  “προσωρινό σημείωμα”.

Το ίδιο βράδυ[10] κλήθηκε (αυτοπρόσωπη και αυτήκοη μαρτυρία) από την Εφορευτική Επιτροπή τηλεφωνικά διά του Προέδρου της η αστυνομία για να καταγραφούν τα περιστατικά και να διασφαλιστούν ζητήματα “διανυκτέρευσης” της κάλπης (επειδή η καταστατική ΓΣ 20/1/2013 αρκέστηκε στις άνευ αντικρίσματος, όπως αποδείχθηκαν, εγγυήσεις του πρ. Προέδρου του ΔΣ κ. Γ. Δημάκου!) και ενώ ήδη είχε σταματήσει η διαδικασία διαλογής μετά το τηλεφώνημα του Προέδρου Πρωτοδικών.

Εκτός από τους δύο “ζητάδες” οι οποίοι έμειναν στην κάτω είσοδο του κτιρίου[11] γιατί έτσι προβλέπεται και κατέγραψαν το περιστατικό στη συνέχεια επισκέφτηκε το χώρο και ο διευθυντής της Αστυνομίας Αθηνών (με επιφύλαξη ο πλήρης τίτλος του γιατί δεν πήρε το αυτί μου όνομα ή βαθμό) και μετά από ενημέρωση, εξηγήσεις και καταγραφή αποχώρησαν άπαντες.
Τέτοιες “δόξες” η ΕΜΕ χάρη στη «Μαθηματική Άνοιξη».

Την επόμενη μέρα Τρίτη 10.00 πμ στα δικαστήρια στην Ευελπίδων έξω από την πόρτα της αίθουσας όπου έγινε η συζήτηση είμαστε απελπιστικά λίγοι οι “αλληλέγγυοι”, φυσικά ήταν παρόντες οι δικηγόροι των δύο πλευρών. Με ενόχλησε που οι δικηγόροι δεν συστήθηκαν στην άλλη πλευρά. Δεν γνωρίζω το τυπικό που τηρείτε αλλά κρίνω πως σε περιπτώσεις επιστημονικού Σωματείου, παράταξης απέναντι(!!!) Εφορευτικής Επιτροπής, επιβάλλεται ένα σαφές “πρωτόκολλο” αποστασιοποίησης και όχι του τύπου εμείς και εσείς.
Από την πλευρά της Εφορευτικής Επιτροπής “αλληλέγγυοι” όχι παραπάνω από 4. Ο ίδιος (με επιφύλαξη) αριθμός και από την παράταξη η οποία πρώτη ήρξατο χειρών αδίκων…

Ποια είναι η συναινετική πρότασή μου, που δεν συγκαλύπτει ΑΛΛΑ 
και δεν γονιμοποιεί διαλυτικές τάσεις στην ΕΜΕ

1ο: Αρχικά σας πληροφορώ ότι ζήτησα και έλαβα άδεια από την Εφορευτική Επιτροπή τη Δευτέρα το απόγευμα (20/3/2016) να παρέμβω και να τους ενημερώσω για τα όσα προβλέπει η απόφαση 6341/2013 (από την περίοδο των δικών στην ΕΜΕ), απόφαση τομή για τη διαφάνεια στις εκλογές Σωματείων η οποία στη σελ. 9 αναφέρει πως το εκλογικό υλικό φυλάσσεται ως έχει (μετά την αφαίρεση του μικρού σφραγισμένου φακέλου που περιέχει αν περιέχει το ψηφοδέλτιο). Τα υπόλοιπα παραμένουν ως έχουν σε ενιαίο σώμα για έλεγχο από όποιον έχει έννομο συμφέρον προς τούτο.
Επεσήμανα πως συμφωνώ με αυτά και πως το Καταστατικό δεν προβλέπει ρητά κάτι διαφορετικό.

Η Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε κατά συντριπτική πλειοψηφία (4 πρός 1) διαφορετικά επικαλούμενη άρθρο του Καταστατικού.

2ο: Προσωπικά έχω αποδείξει πως στον καθορισμό προτεραιοτήτων, όσο αφορά την ΕΜΕ,  θέτω υπεράνω όλων των στόχων την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΜΕ.
Και η δήλωσή μου, “μετράει” γιατί “δίκασα” 3 φορές το ΔΣ της ΕΜΕ φροντίζοντας να μην διαταραχθεί, από ενέργειές μου, η λειτουργία της ΕΜΕ.

Και ελπίζω να μου αναγνωρίζεται πως ξέρω καλά το δρόμο του εισαγγελέα και “νομικά” κατέχω και δεν δειλιάζω να στραφώ και ενάντια στην συνενοχή και στη συγκάλυψη ΑΛΛΑ κάνω χρήση του δικαίου και όχι κατάχρηση και στην τελική δεν επιχειρώ να ρίξω την εταιρεία σε ανυποληψία.
Έτσι θεωρώ πως είμαι η μοναδική με αυτή την εμπειρία και κρίνω πως είναι η στιγμή να κάνω μια πρόταση συναινετική, που δεν συγκαλύπτει ΑΛΛΑ και δεν γονιμοποιεί διαλυτικές τάσεις στην ΕΜΕ.

Σήμερα, λοιπόν, απόψε, γιατί αύριο (Πέμπτη) ο δρόμος θα είναι χωρίς επιστροφή:

Η “Μαθηματική Άνοιξη” που ήδη απέδειξε πως μπορεί και νομικά, να ΑΠΟΣΥΡΕΙ τα ασφαλιστικά και να μην εκδοθεί απόφαση αύριο.
Τη διαδικασία θα τη βρουν, διάθεση να υπάρχει.

Από την πλευρά της η Εφορευτική Επιτροπή να πάρει αμέσως, μόλις ενημερωθεί αρμοδίως ότι εξέπεσαν τα ασφαλιστικά μέτρα, απόφαση να κρατά τα ψηφοδέλτια της επιστολικής όπως ορίζει η  6341/2013 την οποία παραπάνω ανέφερα και στη συνέχεια με ανοιχτές πόρτες για όσους το επιθυμούν, όπως άλλωστε το έχουμε κατακτήσει μετά από χρόνια αγώνων, να συνεχίσει τη διαδικασία.

Φυσικά όποιο μέλος της ΕΜΕ έχει οποιαδήποτε ένσταση την υποβάλλει χωρίς να απαιτεί με εισαγγελέα ή διά των… όπλων να γίνει δεκτή, ολοκληρώνεται η διαδικασία ΚΑΙ μετά, όπως εμείς το 2013, συγκεντρώνει τις αποδείξεις και κάνει ό,τι νομίζει πως επιβάλλεται προς το συμφέρον της ΕΜΕ.


Υποβάλλω αυτή την πρόταση, μετά λόγου γνώσεως των διαδικασιών των καταστατικών και των νομικών και εκτιμώ ότι αν συνεχιστεί ο κατήφορος όποια και να είναι η αυριανή απόφαση, η κάλπη θα μείνει κλειστή μέχρι να καθαρογραφεί  η απόφαση, τουλάχιστον.

Μετά εκτιμώ πως η μία από τις δύο πλευρές που θα “αδικηθεί” θα… εφεσιβάλλει και στη συνέχεια “στοιχηματίζω” ότι το 2018 “έτος Μαθηματικών” θα το γιορτάσουμε στον... Άρειο Πάγο… με κλειστή φυσικά την κάλπη και με διοίκηση την πιο μακρόβια(!!!) Εφορευτική Επιτροπή…

Ας μην είναι αυτή η “Άνοιξη”.
Ας το πάρουμε από την αρχή, υπάρχει καιρός ακόμη.

Αθήνα 22/3/2017 (8.30 μμ)
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου



[1] Ο αριθμός των 109 λέξεων υπολογίστηκε αυτόματα από το word counter.
[2] Ο αριθμός των 380 λέξεων υπολογίστηκε αυτόματα από το word counter.
[3] Βλ. παρέμβασή του στην ανάρτηση του Mike Perakis 21/3/2017 με τίτλο “Και τώρα τι;” στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης»
[4] Δάνειο από ανάρτηση στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης» του Mike Perakis ό.π. 21/3/2017
[5] #64 από Ανδρέας Βαρβεράκης » Τετ Μαρ 22, 2017 1:01 am http://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=40&t=57428&start=60
[6] Διαβάστε, αν το επιθυμείτε, για να ενημερωθείτε το blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr
[7] Ανάρτηση του Dionysis Diakoumopoulos που συμπλήρωσε την ανάρτηση του Mike Perakis 21/3/2017 με τίτλο “Και τώρα τι;”
[8] Το έγγραφο αναρτήθηκε με σφραγίδες και υπογραφές (επισημαίνω ότι συνηθίζεται να αφαιρούνται τόσο οι σφραγίδες όσο και οι πρωτότυπες υπογραφές) στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης» και του  Mike Perakis από τον ίδιο (21/3/2017 1.49 πμ)
[9] Αναρτήσεις ό.π.  (21/3/2017 1.49 πμ)
[10] Διαβάστε τις αναφορές για το ζήτημα αυτό του Dionysis Diakoumopoulos  στην παρέμβασή του στην ανάρτηση του εκλογικού εκπροσώπου της «Μαθηματικής Άνοιξης» με θέμα: “Εμπλοκή στις εκλογές στην ΕΜΕ” στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης» 22/3/2017, 13.00 μμ
[11] Διαβάστε τις αναφορές για το ζήτημα αυτό του Dionysis Diakoumopoulos  ό.π. στην παρέμβασή του στην ανάρτηση του εκλογικού εκπροσώπου της «Μαθηματικής Άνοιξης» με θέμα: “Εμπλοκή στις εκλογές στην ΕΜΕ” στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης» 22/3/2017, 13.00 μμ)